11 Ora Ana Tips Bullsh * Supaya Ora Bisa Akeh Ngomong

Sampeyan akeh ngomong.

Sampeyan uga wis ngerti, utawa wis dikandhani.

Bisa uga kalorone.





Nanging saiki sampeyan kayane ora bisa mbantu dhewe.

Sampeyan ora ngerti sebabe sampeyan kakehan ngomong utawa carane kurang ngobrol.



Untunge, sampeyan wis nggabungake sawetara tips sing bisa ditrapake kanggo mbantu sampeyan supaya ora kakehan ngomong.

Nanging sadurunge ngrampungake, ayo goleki pitakon sing penting banget:

Napa Aku Akeh Ngomong?

Ngerti alasan kenapa sampeyan kakehan ngomong penting banget kanggo ngrampungake.



Sampeyan ora bisa ngganti prilaku tanpa ngerti sebab utama.

Ana akeh sebab kenapa wong bisa ngomong akeh, nanging iki utamane.

(Penting, dicathet yen ora kabeh iki bakal ditrapake kanggo sampeyan, nanging sawetara meh mesthi bakal kesusu.)

1. Sampeyan ora duwe kontrol impuls.

Akeh wong sing dominasi obrolan mung amarga ora duwe kemampuan ngontrol kepinginan ngomong.

Kapan wae mitra pacelathon menehi prekara, sampeyan langsung bisa mikir kanthi mikir dhewe.

Sampeyan nindakake iki tanpa mikir lan preduli apa dheweke wis rampung intine.

Pikirane mung ana ing pikirane lan sadurunge sampeyan duwe kasempatan kanggo takon apa prelu diandharake (langsung, paling ora), sampeyan wis terus ngomong.

2. Iki nyurung semangat sampeyan.

Rasane enak dirungokake.

Kanthi ngrungokake swara lan nuduhake pikirane, sampeyan bakal nampa macem-macem kepuasan.

Ing wektu kasebut nalika sampeyan ngobrol, sampeyan bakal narik kawigaten wong liya lan iki bakal nambah ego sampeyan.

Lan amarga rasane kepenak, sampeyan luwih akeh nindakake.

3. Sampeyan mikir nggawe sampeyan luwih disenengi.

Sampeyan yakin manawa ora sopan, ngobrol, lan urip lan nyawa partai nggawe wong seneng sampeyan.

wwe goldberg vs brock lesnar

Lan kabeh wong pengin disenengi karo wong-wong sing padha urip bareng.

Kerep banget kepribadian cerewet sampeyan bakal disambut lan dinikmati. Sampeyan nggawa semangat lan semangat kanggo proses.

Iki nggawe sampeyan luwih seneng ngobrol nalika liyane. Ngomong nggawe sampeyan luwih menarik.

Lan iki bisa nyebabake sampeyan kakehan ngomong ing kahanan sing ora dikarepake, utawa nalika tembung sampeyan ora nyenengake.

4. Sampeyan seneng menehi pendapat babagan perkara.

Kabeh wong bakal duwe sawetara pendapat babagan topik obrolan, lan sampeyan pengin ngrungokake.

Iki ana gandhengane karo dorongan ego amarga sampeyan rada rame tinimbang nggawe pendapat sampeyan dingerteni karo wong liya.

Lan padha uga bisa menehi saran marang wong liya babagan masalah sing diwenehake.

Ora masalah manawa saran kasebut ora dijaluk, sampeyan luwih seneng menehi.

5. Sampeyan seneng bener.

Nalika nerangake pendapat sampeyan, sampeyan seneng terus kabeh lan bakal nglampahi wektu ngomong kanggo mbuktekake manawa sampeyan bener.

Apa tujuane babagan moral utawa nggawe maneuver wong liya ing debat / argumen, sampeyan ngomong nganti sampeyan rumangsa menang.

6. Sampeyan seneng drama lan konflik.

Ana bagean sampeyan sing seneng nglawan maneh lan ora setuju.

Lan sampeyan ora wedi nerusake diskusi - utamane diskusi sing digawe panas - sanajan sampeyan wis rampung.

Iki jelas ngubungake maneh menyang rong poin sadurunge amarga sampeyan bakal golek tumit lan mbela posisi sampeyan nganti pungkasan.

7. Sampeyan mikir kanthi banter.

Sampeyan luwih gampang ngatur pikirane lan ngrampungake kanthi ngrembug babagan prekara kasebut.

Lan supaya sampeyan bisa nemokake wong lan ngunyah kuping supaya bisa ngatasi jabatan utawa nggawe rencana.

Sampeyan berjuang kanggo njaluk kajelasan sing dibutuhake kanthi mung mikir babagan apa wae.

8. Sampeyan ngomong nalika gugup.

Yen sampeyan rumangsa kuwatir karo apa-apa, sampeyan luwih seneng ngobrol supaya ora ngganggu sampeyan lan entuk tenang.

Apa nalika ketemu wong anyar, yen sampeyan ora pengin dadi perhatian, utawa amarga ana kahanan sampeyan nggawe sampeyan wedi banget, sampeyan bakal ngobrol karo topeng lan ngatasi saraf sampeyan.

9. Sampeyan rumangsa bisu ora nyenengake lan ora nyenengake.

Sampeyan ora bakal ngalami swara ing urip sampeyan, yaiku musik latar mburi, televisi, swara saka njaba, utawa swarane sampeyan dhewe.

Utamane, sampeyan sengit karo perusahaan wong liya lan nggawe bisu luwih saka sawetara detik.

Sampeyan bakal rumangsa kikuk lan sampeyan yakin, amarga sampeyan ngrasakake kaya ngono, mitra pacelathon sampeyan uga kudu.

10. Sampeyan duwe kondisi kesehatan mental.

Ngomong kanthi berlebihan bisa dadi gejala macem-macem kelainan kesehatan mental kayata Bipolar , Cyclothymia , lan ADHD .

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

11 Cara Ngomong Kurang Lan Rungokake Liyane

Saiki yen sampeyan duwe ide babagan sebab kenapa sampeyan akeh ngomong, apa sing bisa ditindakake?

Ing ngisor iki minangka dhaptar alat lan praktik sing bisa mbantu sampeyan supaya ora asring ngomong.

Yen sampeyan bisa nggarap luwih akeh, luwih becik sampeyan bisa moderat babagan level ngomong.

Nanging amarga ana akeh item ing dhaptar iki, sampeyan bisa migunani yen fokus ing loro utawa telu sekaligus.

Yen sampeyan yakin wis bisa ngatasi prekara kasebut, sampeyan bisa nambah luwih akeh ing kothak piranti.

1. Sinau kanggo ngontrol semangat sampeyan.

Kurang kontrol impuls minangka poin pertama ing dhaptar alesan kenapa sampeyan bisa ngomong akeh, mula bisa dadi perkara pertama sing sampeyan nyoba.

Nindakake iku gampang, nanging ora mesthi gampang.

Iku gampang amarga kabeh sing dibutuhake yaiku sampeyan ngenali dorongan sadurunge tumindak, banjur milih ora tumindak.

Ora gampang amarga kedadeyan kasebut cepet banget - asring mung sawetara detik. Lan amarga tumindak miturut semangat, sampeyan wis biasa nindakake.

Kanggo ngontrol semangat sampeyan, sampeyan kudu latihan ngaso kanthi mandhiri saben-saben sampeyan mbukak cangkeme supaya bisa ngomong, ora preduli apa sampeyan nindakake dorongan utawa ora.

Sanajan pacelathon wis bali maneh, coba leren maneh supaya bisa tumindak kaya ngono.

Sabar. Kaping pisanan, sampeyan bisa uga gagal kaping sanga saka sepuluh. Nanging, suwe-suwe, iki bakal dadi wolu banjur pitung, nganti pungkasane sampeyan bisa nolak semangat kanggo wicara saben wektu.

Iki ora ateges sampeyan kudu nolak ngobrol kabeh, nanging bisa mbantu sampeyan milih wektu lan milih apa sing ora bakal dikandhakake.

2. Praktek ora ngganggu wong.

Iki kaiket langsung menyang kontrol impuls, nanging gegayutan khusus karo wektu nalika wong liya ngomong lan sampeyan ngomong babagan kasebut.

Utawa, Kajaba iku, sampeyan bisa ngrampungake ukara wong tinimbang ora ngidini ngrampungake titik sing dikarepake.

Ing kahanan kasebut, prekara liya sing bisa sampeyan lakoni yaiku ngenteni sedhela sadurunge sampeyan wicara.

Gunakake kasepen kasebut minangka pratandha yen wong liya wis rampung ngomong, sanajan kanggo sementara, lan sampeyan bebas nyebutake pikirane.

Nganti kasepen, coba wae sing paling apik kanggo fokus karo apa sing diucapake.

carane nggawe wong sing wis bebojoan ninggal bojone

3. Aja nganti prentah obrolan.

Wong seneng ngomong babagan awake dhewe. Meh alam, nanging sawetara njupuk sing adoh banget lan pungkasane dununge narcissism pacelathon .

Yaiku, dheweke seneng mbaleni obrolan kanthi bola-bali, amarga iki topik favorit lan sing paling dingerteni.

Utawa, yen dheweke ora minat utawa melu karo apa sing diomongake wong liya, dheweke bakal ngganti topik dadi luwih apik.

Mesthi wae, obrolan bisa diganti ing macem-macem poin, nanging iki mesthine yen kalorone pihak wis puas amarga wis cukup ngobrol babagan topik.

Kanthi tembung liyane, aja meksa pangowahan yen wis jelas manawa wong liya pengin terus ngomong babagan topik sing saiki.

4. Takokake pitakon.

Yen sampeyan ora cetha babagan topik utawa ora ngerti babagan iki - umpamane, nalika ana wong sing menehi pengalaman sing ditemuake karo sampeyan, takon supaya luwih ngerti.

Iki mbantu wong liya supaya bisa ngrampungake titik sing pengin ditindakake, lan ngidini sampeyan nemokake cara sing paling cocog kanggo nanggapi.

Kanthi takon, sampeyan menehi kesempatan marang wong liya kanggo wicara, tegese sampeyan ora bisa nguwasani obrolan kaya biasane.

Priksa manawa ngenteni wektu sing pas kanggo takon lan aja ngganggu wong liya.

5. Nggeser kepuasan kanggo ngrungokake.

Sadurunge, kita nyritakake manawa ngomong lan narik kawigaten wong liya bisa nggawe wong rumangsa luwih apik babagan awake dhewe.

Ningkatake ego, yen sampeyan pengin.

Dadi, sampeyan bisa ngrasakake perasaan kaya ngono kanthi ngrungokake wong liya.

Nanging nalika ngobrol lan dominasi obrolan minangka jinis kesenengan sing egois, ngrungokake bisa nyedhiyakake kesenengan bareng.

Wong liya rumangsa dirungokake lan pantes wektu sampeyan.

Sampeyan ngrasakake anget asli saka mbantu wong liya lan nuduhake wektu karo dheweke.

Lan perasaan iki malah luwih migunani tinimbang dorongan ego amarga nggawe naluri manungsa sing bisa nyambung.

Yen sampeyan mung ngomong ing wong, sampeyan ora nuduhake apa-apa lan sampeyan ora nyambung karo sapa wae.

Dadi supaya kurang ngobrol, sampeyan kudu ngowahi pola pikir saka egoisme dadi ora egois.

Ngerteni manawa ngrungokake lan nindakake pacelathon sejatine menehi ganjaran luwih gedhe tinimbang mung ngomong.

6. Nampa beda pendapat.

Yen sampeyan cenderung ngobrol nalika ana masalah sing ora setuju, kudu sinau carane nampa nalika wong liya duwe pandangan sing beda karo pendapat sampeyan.

Iki tegese bisa setuju ora setuju.

Sampeyan ora kudu nglirwakake pandangan sing mbantah, lan uga ora kudu ngetrapake nilai kanthi nyerang alesan sing digawe.

Sampeyan uga ora kudu nyoba ngowahi wong dadi cara mikir.

Umume perkara sing bisa debat asipat subyektif, mula sampeyan kudu nyoba ndeleng kepiye wong bisa nggawe kesimpulan sing beda karo sampeyan.

Apa angel banget, coba mlebu sepatune lan bayangake pandangan apa sing bisa sampeyan lakoni saiki, yen wis ngalami pengalaman sing ana ing urip.

Lan delengen kepiye sampeyan percaya karo apa sing sampeyan percayai lan faktor apa sing nggawe pengaruh kasebut.

Lan, pungkasane, aja ngluwihi pendapat sing ditayangke lan fokus marang wong kasebut.

Dheweke bisa uga dadi wong sing perusahaan sampeyan seneng, lan sing sampeyan ajeni kanthi akeh cara.

Tampilake rasa hormat liyane kanthi ngidini dheweke duwe pandangan tanpa kudu dibenerake.

7. Mikir sadurunge ngomong.

Nalika ngomong, priksa manawa sampeyan wis mikir kaping pindho babagan sing bakal sampeyan ucapake.

Iki bisa uga ngontrol dorongan sampeyan, nanging luwih maju lan mbutuhake sampeyan nimbang konten tembung sampeyan lan akibat sing bisa ditindakake.

Iki minangka topik gedhe lan penting, mula saranake sampeyan maca artikel sing dikhususake lan cara T-H-A-N-K-S mikir sadurunge ngomong .

8. Makarya kanthi harga dhiri.

Yen sampeyan akeh ngomong supaya bisa validasi wong liya, sampeyan bisa uga kudu ngatasi sawetara masalah dhasar sing kurang percaya dhiri.

Ajining dhiri sejatine minangka jumlah sing disenengi karo wong sing sejatine kita. Sawetara wong sing duwe kapercayan dhiri asring ngomong supaya wong liya bisa setuju karo dheweke, utawa paling ora ngrungokake.

Iki menehi dorongan ego sing bisa mbantu nyuda rasa ora nyaman.

Nggunakake kapercayan bisa uga nggawe sampeyan bisu ing kahanan sing biasane njaluk perhatian lan validasi.

Kaya ing titik sadurunge, disaranake sampeyan maca salah sawijining artikel liyane babagan mbangun ajining dhiri .

9. Praktek meneng.

Yen sampeyan lagi lungguh ing bisu karo wong sing ora nyaman, sampeyan kudu melu kahanan kaya ngono nganti sampeyan ngerti gampang banget.

Lan nalika sampeyan prakteke nggawe bisu karo wong liya, sampeyan kudu terus ngelingake yen wis, bisa uga ora krasa bablas.

Yen dheweke rumangsa padha karo sampeyan, bisa uga nyoba ngatasi kasepen kasebut kanthi ujar.

Kasunyatan manawa dheweke ora nindakake, mung nuduhake manawa bisa uga dheweke ora preduli.

Ora dadi masalah manawa wong kasebut minangka wong sing cedhak karo sampeyan utawa wong liya, tetep bisu dudu perkara sing ala.

Sampeyan ora kudu njaga bisu ing salawas-lawase. Sampeyan bisa, nalika sampeyan ngrasakake obrolan anyar - utawa titik liyane sing ana gandhengane karo pacelathon sadurunge - ngilangi kasepen lan mundhak iki.

Nanging sampeyan ora kudu rumangsa wajib ngisi kasepen kanthi obrolan sing ora duwe pikiran.

10. Wenehake pikirane ing kertas.

Yen sampeyan wong sing mikir paling apik nalika ngobrol babagan topik utawa masalah tartamtu, sampeyan bisa uga entuk mupangat organisasi sing padha nalika nulis pikirane.

neraka manungsa ing sel

Sampeyan bisa ngobrol nalika nulis, nanging ora prelu ngobrol siji-pihak karo wong liya supaya bisa terus mikir.

11. Aja nyebar gosip.

Apa karo kanca utawa kerja, ngomong babagan wong liya sing mburine dudu sipat sing kudune dirayakake.

Lan yen gosip minangka salah sawijining cara utama sing kakehan guneman, larangan nglarang nyebarake informasi kasebut bisa ngirangi jumlah sing sampeyan gunakake.

Takon apa sing sejatine sampeyan entuk saka gosip lan apa sampeyan seneng yen wong liya gosip babagan sampeyan.

Titik sadurunge babagan kontrol impuls, mikir sadurunge sampeyan ngomong, lan mbangun kapercayan sampeyan kabeh kudu mbantu babagan iki.