11 Hal-Hal sing Bakal Nggawe Dina Dina Sampeyan Wis 30

Jam internal sampeyan mung wis suwene 3-0 dina nalika ngandhani wong-wong sampeyan wis wiwit awal, banjur pertengahan, lan pungkasane umur 20-an wis kliwat. Sampeyan wis nggayuh tonggak sejarah utama diwasa sejati lan sampeyan mandheg mandhiri ngendi wae, ing papan sampeyan, lan ing endi tujuane.

Sawise tekan umur iki, ana akeh prekara sing pancen ora kudu ditindakake (yen durung rampung). Napa ora miwiti ngatasi sewelas iki?

1. Mungkasi Nggawe Dadi Wong Sampeyan Ora

Sampeyan bisa uga pengin nampilake gambar dhewe ing jagad - sing sukses, seneng, lan tanpa cacat - nanging pancen ora prelu. Anggere sampeyan pura-pura dadi versi alternatif sampeyan, urip sing asli ora bakal bisa digayuh. Saben detik sampeyan ndhelikake dhiri sejati sampeyan minangka detik sing ora bakal bisa bali maneh.





Nanging, sampeyan kudu mandheg dadi apa wae, nanging ora ana ing sajroning ati lan jiwa sampeyan. Ora ana kabisan maneh, ora ana maneh goroh, lan ora ana maneh sing adoh saka wong sing wis dadi.

loro. Mungkasi Ngrawat Apa Pikirane Wong Liyane

Ngikat banget karo titik sadurunge, sampeyan kudu ora nggatekake apa sing dipikirake utawa dikandhakake wong liya babagan sampeyan. Paukuman, gosip, lan cara ndeleng sampeyan dudu masalah sampeyan sing kudu sampeyan prihatin yaiku apa sing sampeyan deleng nalika ndeleng kaca.



Wong-wong sing mikir ora apik sampeyan ora dadi prioritas utama ing urip sampeyan, lan wong-wong sing bener-bener peduli karo sampeyan mung bakal pengin sing paling apik kanggo sampeyan.

3. Mungkasi Omongan Dhewe Negatif

Sampeyan bakal gumun karo cara ngomong karo awakmu dhewe sing bisa mengaruhi urip sampeyan. Yen bola-bali ngucapake rasa ringkih banget, sampeyan bakal katon ringkih ing samubarang sing sampeyan lakoni yen sampeyan yakin yen sampeyan ora pantes ditresnani, mula bakal angel golek.

Mungkasi aliran obrolan pribadi negatif kanthi nambah kesadaran sampeyan. Saben sampeyan ngelingi pikirane sing ora mbiyantu mlebu ing pikiran sampeyan, cukup kenal karo apa, batal, lan malah ganti nganggo kosok balene (mula ucapake manawa sampeyan kuwat yen pamikiran kasebut nduweni kekirangan).



4. Aja Urip Nglangkungi Tegese

Dhewe sing umure luwih enom ora prelu peduli babagan finansial lan pentinge kanggo urip mengko, nanging saiki yen wis tekan 30 taun, sampeyan kudu miwiti ngrancang mbesuk.

Iki tegese ora urip maneh saka wulan utawa wulan kanthi nggunakake kertu kredit utawa utangan. Yen sampeyan durung rampung, sampeyan kudu nyisihake dhuwit kanthi serius sajrone taun ngarep. Sampeyan ora pengin pensiun tanpa endhog sarang kanggo ndeleng sampeyan, mula wiwiti preinan pantai biasa, klambi desainer, lan mobil mewah banjur wiwiti ya kanggo pensiun, blanja, lan urip sing edan.

5. Aja nganti njupuk Kesehatan Sampeyan

Biyen, sampeyan bisa uga wis bisa panganan junk kaya sing disenengi lan isih padha nganggo sandhangan sing padha nalika umur 18, nanging iki ora bakal tetep selawase. Cepet utawa mengko, gaya urip sing ora sehat bakal entuk malah wong sing paling sehat.

Dadi nyuda panggunaan panganan, gampang ngombe, lan wiwiti olahraga luwih akeh. Sampeyan isih duwe akeh taun aktif lan aktif sadurunge lan sampeyan ora pengin mbuwang siji utawa nyuda jumlah sing ana.

6. Mungkasi prioritas karir

Nalika isih enom, sampeyan bisa ngobong lilin ing sisih loro supaya bisa kerja suwene sajrone makarya nalika isih golek energi kanggo ngrasakake luang. Aja mikir manawa sampeyan bisa terus ngatasi iki.

Pungkasane, sampeyan kudu milih bagean apa ing urip sampeyan sampeyan pengin prioritas , lan sampeyan kudu milih muter-muter kerja tanpa mangu-mangu. Yen sampeyan bisa nindakake, aja nganti mbukak lembur, mandheg mangsuli email sajrone ora jam kantor, lan wiwiti gawe jadwal luwih akeh wektu kanggo kulawarga lan kanca-kanca.

Kiriman sing gegandhengan (artikel terus ing ngisor iki):

7. Mungkasi Nglirwakake Pikiran

Donya modhèrn kebak cara kanggo nyuda wektu, nanging kakehan kegiyatan ing jaman saiki nglirwakake supaya bisa narik kawigaten. Media sosial, TV realita, gosip selebriti - ora ana sing mbutuhake sampeyan ganti gir lan supaya bisa ngowahi.

Aja nganti pikiranmu musna, amarga yen ngono, pungkasane bakal nyerah. Ana akeh bukti sing nuduhake manawa njaga pikiran sing aktif - sing sampeyan tantangan kanthi rutin - penting kanggo fungsi kognitif ing umur mengko.

8. Mungkasi Mbandhingake Dhuwit Kanthi Seneng

Nalika sampeyan isih enom, sampeyan duwe impen kanggo nglumpukake kasugihan sajrone urip sampeyan. Sampeyan bisa ndeleng ing omah gedhe, kanthi mobil apik, gadget sing larang, lan nikmati barang-barang paling apik sing ditawakake jagad.

Aja diapusi manawa iki rasa seneng, amarga sejatine ora. Rasa seneng iku eseman lan perasaan sampeyan ora gumantung karo dhuwit sampeyan ing bank, nanging kepiye sampeyan mbuwang wektu, sapa sing sampeyan gunakake, lan apa sing sampeyan ngucapke matur nuwun.

bojoku ngeluh kabeh sing daklakoni

9. Mungkasi Nyekel Keluhan sing Paling Dhuwur

Nanging sampeyan wis lara ing jaman biyen lan sapa wae sing salah sampeyan, terus nesu lan nesu sampeyan ora produktif. Sampeyan kudu golek cara kanggo nyingkirake rasa sakit ing jaman biyen supaya ora terus mengaruhi jaman saiki lan mbesuk.

Detas minangka tembung sing bener kanggo proses iki - kenangan ora kudu lunga ing endi wae, nanging sampeyan kudu ndeleng kanthi netral. Sing sejatine sejatine yaiku tampilan sing mboseni sadurunge, mula aja nganti nglarani sampeyan maneh.

10. Aja Nyoba Nyenengake Kabeh

Sampeyan bisa uga nyoba lan nggawe kabeh wong seneng lan iki bisa uga kudu mbiyantu. Iki minangka sebab sing mulya, nanging ora mesthi nyebabake kabegjan jangka panjang ing urip sampeyan dhewe.

Saiki wayahe ndhisik dhewe lan sampeyan bisa nindakake iki kanthi sinau ngucapake 'ora' luwih asring tinimbang saiki. Ora tumindak mentingake awake dhewe sing pengin ngrasakake urip sampeyan, lan yen nyoba nyenengake wong liya bisa nyegah iki, saiki wayahe mandheg nglakoni.

11. Aja Nggawe Wong Tuwane Sampeyan Yen Diwenehake

Sampeyan bisa uga wis apes banget kanggo kelangan salah sawijining wong tuwa utawa kalorone kanthi umur iki, nanging yen sampeyan isih bisa urip, aja nganti mikir yen bakal ana ing kana selawase.

Nyayangi saben-saben sampeyan nalika isih ana ing urip sampeyan, coba nyoba ndeleng dheweke asring banget, kelingan babagan kenangan saka jaman mbiyen, lan gawe anyar nalika sampeyan bisa. Wong tuwa sampeyan minangka harta karun - sampeyan bakal kangen nalika dheweke lunga.

Apa sampeyan isih nindakake pirang-pirang perkara? Sing paling angel sampeyan mandheg ing endi? Ninggalake komentar ing ngisor iki lan nuduhake tampilan lan pengalaman sampeyan.