12 Wates Sehat sing Sampeyan Kedah Ditetepake ing Hubungan Sampeyan (+ Cara)

'Wates.'

Tembung kasebut nyedhiyakake es ing jantung para penyayang.

Kita ngandhani yen katresnan mesthine minangka lapangan sing tanpa kendhali lan mbukak sudhut ing endi unicorn lan peri nggawe permadani sing apik banget kanthi gula lan kepercayaan cepet.





Sejatine, luwih akeh ruangan sing ora mbukak, luwih cenderung kita lelungan lan tiba ing rai.

Wates perlu, lan ora ana sing ujar manawa ora bisa owah.



Dheweke ora kudu dianggep minangka nyenyet kaku sing dirancang kanggo nyemprotake sesambungan.

Dheweke kudu, bisa, lan ngganti, mula ngrembug babagan kasebut penting banget.

Ing ngisor iki ana 12 jinis wates sing kudu sampeyan pikirake ing sesambetan.



1. Pengarepan Sakabèhé

Kaping pisanan, sampeyan kudu mesthi ngrembug babagan apa sing dikarepake saka wong liya, lan apa sing bakal ditampa.

'Pangarepan' bakal entuk rap sing ala ing Romanceville, nanging yen ana sing nganggep pangarepan minangka standar tumindake, bisa ngambah wates-wates sing bakal ditindakake.

Akeh wong sing mlebu hubungan sing nanggung beban marasake awakmu / ngrampungake wong liya.

Nanging, ora ana siji-sijine sing dadi dewa, dewi, utawa sing durung rampung.

Kita pancen nyata, lan butuh kabutuhan sing gampang dilalekake karo wong liya yen ana wong sing ngetrapake sikil.

Hubungan kudu dadi keseimbangan sing menehi lan njupuk, aja nganti sampeyan ora bisa menehi apa-apa maneh.

Priksa manawa sampeyan ngrembug babagan manawa sampeyan kepengin dadi 'pemenuhan' wong lan kepiye kepenuhan diisi.

2. Toleransi

Saben uwong duwe ambang nyeri fisik sing beda.

Semono uga emosi.

Ayo wong sing dikasihi ngerti ana sawetara perkara sing sampeyan ora bakal ngidinke: dijerit, ngapusi , bisu, utawa ora percoyo - apa wae, gunakake manawa liwat wates kasebut minangka lelungan sing bisa uga ora dikarepake.

3. Ekspresi Seksual

Sawetara wong seneng jinis saben esuk. Sawetara wong seneng ing lokasi sing aneh. Sawetara nindakake mung nalika preinan. Ana sing liar, sawetara alon lan sensual.

Yen sampeyan lan kekasih sampeyan ora ngerti dununge wates seksual sampeyan, siji utawa loro sampeyan bisa uga nglampahi ekspresi seksual kanthi ora nyenengake, sing minangka tandha alangan sing ana ing cakrawala sesambetan.

Supaya kabutuh lan pilihan sampeyan dingerteni, uga pira ruang goblok kanggo eksperimen sing ana.

4. Keuangan

Dhuwit umume dianggep minangka racun ing prekara jantung, nanging dhuwit (luwih becik utawa luwih apik, biasane luwih ala) minangka bagean saka interaksi manungsa sing ora bisa uwal manawa sampeyan karo wong liya utawa ora.

Biyen ana stigma gedhe sing ana gandhengane karo divisi dana 'romantis', nanging akeh pasangan sing wis nikah saiki mbukak akun bank kanthi kapisah.

Iki dudu masalah rasa ora percaya utawa ngarep-arep sesambetan sing gagal, nanging luwih gampang.

Rembug babagan wates finansial sampeyan kanthi luwih dhisik supaya ora bisa nempuh teken mengko.

5. Urip Biyen

Sacara sederhana, masa lalu sampeyan dadi milik sampeyan.

Akeh wong sing salah nganggep manawa dadi hak utawa kewajibane kanggo mbagi wektu biyen kanggo kekasih supaya kabeh babagan kekasih kasebut katon kosong kaya bagean-bagean kanggo dipriksa.

Nanging, sampeyan dudu mobil, ora ana judhul lan registrasi ing kanthong mburi kanggo dipasrahake menyang wong sing ora nate ban.

Ayo wong ngerti manawa apa sing sampeyan pilih - nanging kajaba non-pambocoran duwe risiko kesehatan langsung utawa ngancam - miturut sampeyan dhewe.

Komunikasi minangka kunci ing sesambetan apa wae , nanging sesambetan dudu kursi terapis. Kajaba lan nganti sampeyan kepenak, sampeyan ora bisa menehi buku mbukak.

6. Kulawarga

Hubungan asring ana ing mripat 'Badai Familia,' sing ora ateges interaksi kulawarga sing elek, nanging mung kabutuhan kalorone kulawarga bakal terus ngubengi hubungan sampeyan.

Nemtokake wates dhasar babagan pengaruh interaksi kulawarga saben liyane ing hubungan kasebut bakal nyegah pamulihan darurat mengko.

7. Persahabatan

Kekasih sampeyan ora bakal seneng karo kabeh kanca, uga sampeyan, nanging ora ngalang-alangi akeh wong kanggo nyoba nemtokake sapa sing bisa lan ora bisa dadi kanca.

Nemtokake wates rasa hormat marang pihak liya sing bisa nggawe keputusan sing cukup kanggo sapa sing diidini kanggo pengaruhe, lan kanthi tambahan, sapa sing diidini bisa mengaruhi hubungan kasebut.

8. Gol

Ora ana wong sing ngandhani impen kita ora ana gunane, sanajan dheweke nganggep apik banget kanggo kepentingan kita.

Setel wates: Iki sing dakkarepake / arep dukung, ora bisa ngrusak.

9. Tambahan

Apa sampeyan gelem nggawa anak ing sesambetan? Pets?

Iki umume angel lan cepet wates saben wong nggawa sesambetan, nanging ora gelem menehi saran kajaba pancen kudu.

Nambahake unit hubungan minangka masalah gedhe lan ora kudu ditinggalake kanthi kesempatan.

Dhiskusi babagan sapa lan apa sing sampeyan kepengini ngidini watesan babagan hubungan kasebut.

10. Pangirangan

Pungkasan .

Kaya toleransi, diskusi wiwitan babagan apa sing bakal ditindakake lan ora bakal ditindakake yen kedadeyan ora bisa uga bisa ngirit akeh rasa nyeri lan drama ing pungkasan.

Iki bisa ngemot wektu sing adhem, kasempatan kapindho , tata cara urip, nganti tekan pilihan 'ayo tetep kanca ... kanthi mupangat'.

Punapa mawon, yen wong sing dikasihi ngerti endi kita ngadeg, kita kabeh bisa mungkasi sesambungan kanthi istilah sing luwih sepi lan kurang ditrapake.

11. Wektu

Wektu, sanajan ing antarane para penyayang, wis winates, mula pitakonane dadi:

Apa wates wektu sampeyan?

Jam pira sampeyan rumangsa kecelakaan?

Suwene sampeyan kudu mbayar ulang?

Iki kabeh prekara sing kudu dingerteni dening kekasih - lan pengin ngerti - supaya sampeyan kabeh ora mung kepenak ing kulit sampeyan dhewe, nanging uga ana ing antarane wong liya.

12. Presensi Digital

Ing jaman iPhone lan media sosial, kudu dirembug babagan sepira aksese kekasih kanggo ngarsane digital.

Aplikasi komunikasi, aplikasi pelacakan, aplikasi tanggalan, kanca Facebook (lan kanca kanca): kabeh iki kalebu wilayah sing wates.

Katresnan bisa uga ora mesthi awet , nanging media sosial, sanajan ora selawase, angel banget dibukak.

Cara Nggawe Wates ing Hubungan

Saiki yen sampeyan wis ngerti sawetara jinis watesan utama sing bisa ditemtokake ing sesambetan, kepiye cara sampeyan ngrampungake?

Ora nggumunake yen ngerti yen komunikasi sing mbukak lan jujur ​​minangka kunci mbukak kunci setelan wates sing sukses lan ngurmati watesan kasebut.

Gampang banget kaya ngetutake langkah-langkah kasebut.

Langkah 1 - Ngerti Wates Sampeyan

Mbok menawi sampeyan nemokake inspirasi ing ndhuwur lan ngerti babagan wates sing bakal sampeyan sebangke.

Nanging, sampeyan butuh wektu kanggo ngerti tenan babagan sampeyan babagan macem-macem masalah sing dibahas, lan mikir babagan area liyane sing kudu ditrapake karo mitra.

Mung yen wates sampeyan wis ngerti, sampeyan bakal bisa komunikasi karo pasangan sampeyan.

Langkah 2 - Pilih Nalika Mbahas

Sawetara prekara kudu dibahas kanthi cukup awal sajrone sesambetan amarga bisa uga duwe peran gedhe tumrap kabegjan sampeyan lan pasangan lan kesehatan umum saka serikat kerja.

Yen sampeyan rumangsa wis wancine ngrembug babagan watesan tartamtu, priksa manawa sampeyan bebas saka gangguan lan nalika sampeyan loro santai lan mbukak sudut pandang.

Prekara liya bisa ngenteni nganti pancen kudu ditambah.

Contone, ora prelu nyatakake kanthi kategori yen sampeyan ora bakal ngidinke bengok nganti / kajaba sampeyan ana ing kahanan kasebut.

Sanajan ngono, luwih becik ngenteni supaya tenang supaya sampeyan lan pasangan bisa ngobrol kanthi energi sing kurang emosional kanggo mbingungake.

Langkah 3 - Nggawe Cetha

Yen sampeyan pengin pasangan netepi wates sampeyan, sampeyan kudu jelas lan gampang dingerteni.

Ora ana ruang kanggo ambiguitas lan wilayah abu-abu yen prekara kasebut pancen migunani banget kanggo sampeyan.

Supaya mitra sampeyan mbaleni apa sing dianggep minangka watese. Iki bakal ngidini sampeyan ngerti manawa dheweke wis ngerti.

Nalika nyebutake watesan sampeyan, gunakake pratelan 'Aku' tinimbang pratelan 'sampeyan'.

Dadi ucapake:

'Aku luwih seneng yen Ibumu telpon dhisik sadurunge teka.'

Daripada:

'Sampeyan kudu ngandhani ibumu telpon sadurunge dheweke teka.'

Langkah 4 - Ngidini Sawetara Infraksi Minor

Ora ana sing sampurna.

Wong nggawe kesalahan.

Nalika ana sawetara mbobol transaksi yen sampeyan ora bakal nampa, sampeyan kudu menehi kesempatan marang mitra sampeyan yen nyabrang sawetara wates sampeyan ...

… Apamaneh nalika sampeyan komunikasi kaping pisanan.

Mbok menawa dheweke ora nggatekake kekarepan sampeyan dadi dhewekan supaya sampeyan bisa ngaso lan mbayar ulang. Kesalahan sing salah, lan dheweke nindakake amarga ora ngerti kabutuhane.

Mesthi dudu perkara sing nggawe keributan ... kajaba ora terus-terusan ora nggatekake perasaan sampeyan.

Lirik lagu bentuk sampeyan

Terus elinga babagan pilihan sampeyan lan pungkasane bisa ngurmati lan ngurmati.

Langkah 5 - Ngerti Kapan Lan Cara Kuat Kuat

Ana prekara sing bakal ditemtokake nalika salah sawijining wates sing ketat…

… Utawa pasangan sampeyan bisa uga nggawe kesalahan sing luwih cilik tinimbang perkara sing kurang penting kanggo sampeyan.

Salah siji cara, bakal ana wektune sampeyan kudu nuduhake yen ana akibat saka tumindak kasebut.

Yen sampeyan ora, dheweke bakal terus ora nggatekake watesan sampeyan.

Kanggo sawetara perkara, pasangan sampeyan kudu ngerti konsekuensi sadurunge pelanggaran kaping pisanan.

Contone, sampeyan ora bisa nampa wujud mbeling apa wae, sampeyan kudu jelasake yen sampeyan bakal mungkasi sesambungan yen kedadeyan kasebut kedadeyan.

Ing wektu liyane, sampeyan kudu ngrembug babagan konsekuensi saka pelanggaran bola-bali wates sing ora penting.

Dadi, yen dheweke telat ing omah karo kanca tanpa takon karo sampeyan, sampeyan bisa negesake manawa dheweke nindakake maneh, dheweke kudu luwih akeh ngenteni wektu karo kulawarga.

Aja wedi Maca maneh Diskusi

Wong ganti. Hubungan diganti. Watesan diganti.

Watesan sing jelas lan dikomunikasikake ndadekake pasangan bisa ngerti yen dheweke bisa ngobrol tanpa wedi dibalekake utawa ora diadili kanthi adil.

Nalika kita bisa ndeleng manawa nyetel wates ing sesambetan ora mbatesi, nanging nyatane nguatake, fantasi bocah sing kudu ana wong sing mbukak lan kabeh dadi menehi apresiasi wong diwasa sing kita tresnani minangka individu.

Takon lan hormat minangka komponen utama ing sesambetan apa wae, lan kasunyatane kita kabeh duwe wates, kita ora mesthi mutusake negesake utawa, uga kadang-kadang mriksa.

Ngrembug babagan wates ora bisa dianggep minangka ramalan masalah, nanging luwih becik nyedhiyakake kapercayan lan kapercayan ing kasunyatan sing luwih dawa tinimbang khayalan tanpa wates.

Isih ora yakin watesan apa sing bakal ditemtokake ing sesambetan sampeyan utawa kepiye carane nggawe? Ngobrol online karo ahli hubungan saka Pahlawan Hubungan sing bisa mbantu sampeyan ngrampungake. Cukup.

Kawicaksanan hubungan liyane (artikel terus ing ngisor iki):