14 Alesan Napa Sampeyan Seneng Dadi Luwih Akeh Sampeyan

Apa sampeyan kepengin dadi piyambake biasane?

Apa sampeyan luwih seneng kasepen tinimbang interaksi sosial?

Sampeyan mesthi ora mung siji. Lan babar pisan ora krasa kaya ngono.





Nanging apa sampeyan wis kepingin weruh kenapa seneng banget karo wektu dhewe-dhewe?

Mangkene sawetara sebab potensial.



1. Sampeyan introvert.

Sampeyan bisa uga wis krungu istilah 'introvert' sadurunge, utawa sampeyan bisa uga wis ngenali siji, nanging meh sampeyan manawa sampeyan minangka wong sing introvert.

Intine, sampeyan bisa nemokake interaksi sosial sing luwih murah tinimbang karo wong ekstrovert.

apa sing kudu ditindakake yen sampeyan ora seneng pacare putrine

Iki amarga otak sampeyan sensitif banget karo dopamin neurotransmitter, sing nyebabake overstimulasi karo paparan sosial sing suwe.



Ing wektu sing padha, sampeyan bakal nemokake wektu mandhiri banget maringi hadiah.

Iki amarga otak sampeyan menehi reaksi positif marang asetilkolin neurotransmitter, sing nyedhiyakake jinis rasa seneng sing nyenengake.

Mesthi wae luwih akeh babagan iki, lan luwih becik menehi saran supaya sampeyan maca artikel lengkap babagan topik iki: Apa Sing Sing Dadi Sarana Dadi Introvert

2. Sampeyan wong sing kurang energi.

Sawetara wong kayane duwe pasokan energi tanpa wates.

Wong liya, kaya sampeyan dhewe, duwe pasokan sing luwih winates.

Iki ora padha karo introvert mungsuh extrovert, nanging bisa uga ana link.

Sampeyan dudu individu sing aktif banget lan papan sing disenengi ing jagad iki yaiku kursi utawa kursi sing kepenak sing lenggah.

Iki ora ateges sampeyan ora sehat utawa ora sehat - sampeyan isih bisa ngleksanani kanthi rutin, nanging sampeyan kudu njamin yen sampeyan duwe wektu kanggo istirahat lan pulih.

Kamangka sawetara wong rumangsa luwih semangat amarga kegiyatan, mantra sampeyan sawise nindakake perkara sing abot yaiku: 'Lan santai ....'

Mula, kenapa sampeyan mbuwang - lan nikmati - akeh wektu dhewe-dhewe.

3. Sampeyan bisa nindakake samubarang sing pengin ditindakake.

Akeh kahanan sosial sing mbutuhake unsur kompromi.

Kanthi wong loro utawa luwih, sampeyan ora mesthi bisa menyang restoran favorit utawa ndeleng film sing pengin dideleng.

Lan kaya sampeyan bisa kompromi yen prelu, luwih becik ora milih nalika dipilih.

Dadi mandhiri tegese sampeyan bisa milih kanthi tepat apa sing pengin ditindakake sawayah-wayah.

Lan iku kaya sing sampeyan senengi.

4. Sampeyan luwih seneng tentrem lan tenang.

Sebagean amarga sifat introvert, sampeyan cukup seneng bisa meneng.

Nanging kasepen minangka perkara langka saiki. Sanalika sampeyan nambahake wong liya menyang campuran, tentrem sing sampeyan senengi bakal pecah.

Wong liya malah ora prelu ngomong karo sampeyan yen ana ngarsane bisa nyebabake sampeyan.

Kasunyatan manawa ana ing jarak cedhak tegese sampeyan ora bakal rumangsa santai utawa melu kegiatan.

Mung nalika sampeyan mandhiri bisa entuk katenangan sing sampeyan idham-idhamake.

5. Sampeyan iku pamikir jero .

Tentrem lan tentrem sing asring digoleki ngidini sampeyan lungguh lan mikir kanthi nyata.

Lan iki sejatine sampeyan seneng banget.

Nalika akeh wong sing ora seneng mandhiri, sampeyan bisa ndeleng babagan santai.

Kajaba iku, sampeyan bakal entuk nyoba nalika nyoba nemokake jawaban kanggo pitakon jero lan migunani babagan urip lan alam semesta.

Sampeyan minangka pemikir filosofis, lan kaya kabeh filsuf hebat jaman biyen, sampeyan butuh wektu dhewe kanggo mikir paling apik.

Sampeyan mesthi ora bisa nindakake iku ing wong liya.

6. Sampeyan nindakake gaweyan sing paling apik dhewe.

Kaya dene mikir jero, sampeyan butuh wektu kanggo fokus ing gaweyan.

Sampeyan luwih akeh produktif nalika golek ing kantor omah (utawa mung ing papan kerja) tinimbang sampeyan nalika wong liya cedhak.

Sampeyan angel nyingkirake kabeh gangguan sing ana ing sekitar sampeyan - wong sing ngobrol, pitakonane wong liya, swarane wong sing kerja, hubbub umum sing digawe nalika sawetara wong bebarengan ing sak ruang.

Sampeyan luwih seneng piyambakan. Sampeyan bisa musatake apa sing sampeyan lakoni lan tekan kahanan arus sing sampeyan gaweyan paling apik.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

7. Sampeyan ora nindakake drama.

Ing pikirane, akeh banget wong sing mbuwang-mbuwang wektu kanggo nindakake drama sing ora perlu.

Dheweke mbantah lan gosip babagan sapa sing nindakake, sapa sing ngina sapa, kenapa sejatine wong ala, lan kepiye dheweke dadi partai sing bener.

Babagan semacam iki mung ora sampeyan minat… babar pisan.

Saliyane sampeyan ing sekolah, sampeyan ora nindakake drama.

Iku mung sampah energi.

Dadi, kanggo ngindhari drama, sampeyan cenderung ngindhari wong - paling ora, umume wong.

8. Sampeyan ora seneng karo interaksi dangkal karo wong.

Ana prekara sing banget ora marem sampeyan babagan interaksi level ndhuwur sing katon seneng wong liya.

Dhiskusi cilik, obrolan babagan perkara acak sing ora ana asile, malah gosip lan bantahan cilik sing dijelasake ing ndhuwur.

Sampeyan mung rumangsa yen wayah sampeyan luwih larang karo perkara liyane.

Ora preduli kepiye rasane kikuk yen kudu pura-pura kepengin.

Nalika pacelathon mlebu ing topik sing luwih jero lan luwih nyenengake, sampeyan mesthi bisa seneng karo wong liya, nanging sampeyan ngerti, kedadeyan kasebut cukup langka.

9. Sampeyan mandhiri banget emosional.

Sampeyan ora rumangsa kudu ana ing saben wong.

Sampeyan minangka sumber rasa seneng dhewe.

Sampeyan ora ngalami rollercoaster emosi alam bébas kaya sing dialami wong liya. Luwih becik sampeyan munggah lan mudhun.

Sampeyan cukup bisa ngatasi masalah sampeyan dhewe lan metu saka swasana positif. Sampeyan ora butuh pitulung saka wong liya.

Sampeyan tresna sampeyan lan cukup kanggo sampeyan.

carane tetep bahagia ing bebrayan ala

10. Sampeyan rumangsa kabotan karo barang emosional wong liya.

Sanajan mandhiri kanthi emosional, sampeyan bener-bener nganggep ekspresi emosi negatif wong liya cukup angel.

Rasane kaya ana bobot sing dilebokake ing pundhak sampeyan kanggo mbantu dheweke supaya luwih apik.

Iki utamane yen sampeyan empath. Banjur, emosi wong liya gampang digunakke lan angel diblokir, mula mbuwang wektu mung bisa dadi cara paling gampang kanggo njaga keseimbangan emosi.

11. Sampeyan rumangsa cukup puas karo urip sampeyan.

Sampeyan ora ngrasakake butuh wektu kanggo nindakake perkara lan ndeleng wong.

Sampeyan seneng banget yen nindakake dhewe.

Sampeyan mesthi ora nandhang FOMO (wedi bakal ilang) amarga sampeyan ora bisa mbayangake nikmati barang liyane kaya senenge dhewe.

Iki nggawe sampeyan gampang nolak babagan sing diundang wong liya.

12. Sampeyan ora seneng akeh wong.

Sampeyan nglampahi akeh wektu dhewe, amarga paling ora, umume wong liya kayane ora ngerteni.

Ana akeh sebab kenapa sampeyan ora seneng karo umume wong , nanging sawetara sing umum yaiku:

- pengalaman ala saka jaman biyen.

- sampeyan mikir wong cethek, seneng banget, lan egois .

- sampeyan ora bisa ngerteni kekurangane.

- sampeyan ndeleng wong nggawe pilihan sing ala kabeh lan nggawe sampeyan frustasi.

13. Sampeyan rumangsa luwih gampang ing perusahaan sampeyan dhewe.

Ing ngriki samubarang pindhah menyang kuatir sosial tinimbang mung seneng wektu sampeyan dhewe.

Dadi 'santai' secara harfiah tegese luwih gampang mandhiri tinimbang interaksi sosial.

Ngopo

Amarga sampeyan ora meksa nindakake tumindak tartamtu, tundhuk karo tata cara sosial, utawa nganggo topeng.

Lan amarga sampeyan ora prelu kuatir karo apa sing dipikirake wong liya babagan sampeyan lan apa dheweke seneng.

Yen sampeyan kudu sesambungan karo wong liya, sampeyan bakal krasa kringet, atimu dadi luwih cepet, lan rasane kaku.

Iki minangka tandha fisik kuatir sing umum.

Yen sampeyan ngalami, bisa dadi pratandha manawa ana masalah sing bakal entuk manfaat nalika ngatasi masalah.

14. Sampeyan ora seneng nyedhaki wong.

Sisih liya kanggo kuatir sosial yaiku wedi dadi emosional dadi cedhak karo wong liya lan risiko sing ana.

Nanging, mung nalika sampeyan ngrasakake akeh wong, dheweke bisa nyengsarakke sampeyan kanthi tumindake.

Beda karo poin sadurunge, yen sampeyan duwe kuatir sosial, sampeyan luwih becik njaga obrolan dadi cethek amarga iki bisa njaga lan nyegah hubungan emosional sejati.

Perlu dibaleni manawa perasaan kaya iki sampeyan bisa ngatasi, bisa uga kanthi pitulung saka penasihat.