18 Kesalahpahaman umum babagan Urip sing Sampeyan Butuhake

Urip ... iki prekara apa? Ora ana sing ngerti tenan. Nanging kemungkinan sampeyan yakin manawa sejatine logika, pengalaman, lan insting sing dianggep palsu.

Ana akeh panemu salah babagan urip sing ana ing kono lan wajar yen nampa wektu suwe, luwih-luwih yen dheweke dilatih masarakat lan wong-wong ing urip kita.

Nalika ora ana kekurangan subyektifitas ing ngisor iki, muga-muga mripatmu bakal mbukak sawetara perkara sing durung katon sepisanan.





1. Urip Susah Banjur Sampeyan Bakal Mati

Mungkin kekirangan paling gedhe yaiku urip iku perjuangan dawa lan, ora preduli apa dalan sing sampeyan lakoni, sampeyan bakal tetep ngono.

Mesthi wae, masarakat ngalami kahanan sing ala banget - paceklik, perang, panganiaya, nyiksa - lan pati bisa uga nyebabake bocah cilik sawise ngalami kesulitan sing terus-terusan, nanging iki kalebu pengecualian sing mbuktekake aturan kasebut.



Umume wong (lan utamane sing bisa maca artikel iki ing piranti sing gegandhengan karo internet) ora bakal ngalami urip sing isih bisa diancam.

Kita ora nganggep kabutuhane dhasar lan nikmati kemewahan lan mupangat sing akeh banget ing jagad modern sing kita lakoni. Nalika, sing duwe hak istimewa, ngomong babagan 'urip susah', kabeh jujur . Kita bisa uga ngadhepi tantangan, nanging kita uga oleh kabebasan-kabebasan lan pilihan sing paling penting, yaiku kebebasan kanggo milih reaksi kita ing kahanan apa wae.

Dadi, ora, urip ora angel. Umume wong, Hard, minangka konstruksi mental sing bisa kita tenanan. Yen dibandhingake karo wong sing pancen nekat, urip kita gampang.



2. Urip Wis Adil

Kasangsaran sing dawa banget sing dibahas ing ndhuwur durung ana piwulang liyane: urip ora adil lan wong ora mesthi entuk sing pantes.

paling apik sing kudu ditindakake nalika bosen

Sampeyan bisa dadi wong sing paling apik, apikan, lan paling peduli ing jagad iki, nanging ora ana sing ujar manawa perkara ala ora bakal kelakon. Kajaba iku, wong sing paling kejem, dendam, lan laku jina ora dijamin bakal 'entuk kekarepane' amarga urip kudu padha.

Timbangane keadilan rusak lan sampeyan mung kudu mbiasakake. Ora ateges manawa sampeyan ora bisa gelut kanggo masarakat sing luwih adil, padha, lan toleran, aja nganti sawetara kasunyatan utopia bakal muncul maneh.

3. Prakara Gedhe, Cilik Ora

Kita urip ing masarakat ing endi prastawa gedhe, hebat, lan penting banget dianggep luwih penting tinimbang kedadeyan cilik lan sing sepele. Iki ndadekake kita mikir manawa kudu ngisi urip karo prekara sing regane lan pengaruh sing hebat yen ora nggawe tandha supaya kabeh bisa ndeleng, mula kita bakal gagal.

Sejatine, iku perkara paling cilik sing paling penting kanggo kita lan wong liya. Urip kulawarga lan kanca sing saderhana rame banget, rasa seneng lan makna - ora kalah karo siji sing duweni pengaruh sing luwih gedhe ing jagad iki.

4. Kabegjan Asale saka Soko Eksternal

'Kebahagiaan dudu iwak sing sampeyan bisa nangkep' bisa uga dadi judhul album saka band rock alternatif Our Lady Peace, nanging kalebu kesalahpahaman iki kanthi sampurna.

Ora preduli ing endi sampeyan iwak lan apa wae sing sampeyan goleki, rasa seneng ora bisa sampeyan golek lan golek, golek, tuku, utawa entuk kanthi cara liya. Ora sawetara unsur eksternal sing bisa ditempa, ditambang, utawa digawe kanthi cara liya.

Kabegjan iku ana ing njero, bali saka njero bali maneh saka ngendi mbesuk. Yen sampeyan golek kabegjan ing antarane prekara jagad iki, sampeyan bakal mesthi golek.

5. Urip Nduwe Tujuan Ing Pungkasane

Kita bisa uga mikir manawa ana tujuan urip lan yen tekan pungkasan target sampeyan wis bisa dicapai, nanging siji-sijine ing pungkasan umur… yaiku mati. Alan Watts, duweni animasi sing nyenengake iki, nerangake kanthi sampurna.

6. Sampeyan Minangka Jumlah Prestasi

Opo kowe Apa tegese dadi sampeyan? Pitakonan sing angel kanggo dijawab, nanging mesthi ana prekara sing sampeyan dudu lan kalebu jumlah prestasi sampeyan ing urip.

Sampeyan langsung ing sekolah? Sopo sing peduli Sampeyan duwe bisnis dhewe? Lha terus piye? Sampeyan menang Hadiah Nobel Perdamaian? Bully kanggo sampeyan! Prekara sing wis sampeyan lakoni bisa uga dadi sumber kebanggaan, nanging dudu kaya sampeyan, nanging kalebu slithers cilik saka sakabehe sampeyan.

Sampeyan pancen rumit lan pancen gampang banget, mula ora ana tembung sing bisa nggambarake sampeyan. Sampeyan pancen, lan iku kabeh sing bisa dingerteni babagan sampeyan.

7. Kabeh Kedadeyan Alasan

Ana tujuane kabeh babagan urip - yaiku sing kepengin dingerteni. Nasib utawa nasib iki minangka ide sing nyenengake lan ya, kanthi sawetara prekara bisa uga bener yen salah sawijining perkara asring nyebabake liyane.

Sebab lan akibat ora, nanging padha karo sebab. Alesan nyebabake pembenaran utawa makna lan ana akeh prekara sing kedadeyan tanpa sebab apa-apa. Iki bisa uga apik lan bisa uga ora apik, nanging kedadeyan kasebut ora amarga sawetara kekuwatan sing luwih dhuwur mutusake yen kedadeyan kasebut kedadeyan.

Ora kudu ana sebab kanggo saben prastawa utawa kahanan sing ana ing urip sampeyan, kaya ora ana sebab kenapa wong-wong dipateni, dilecehke, utawa dirusak ing sawetara cara. Sebab lan akibat bisa uga ana, nanging sabdho ora.

8. Urip Kudu Mergo Kowe

Ora ketompo kepiye cara urip sing ora adil, sampeyan ora duwe utang apa-apa. Ora preduli apa sing sampeyan alami, utawa kabeh tumindak apik sing wis ditindakake kanggo wong liya, ora ana sing bisa ngomong yen sampeyan ana sawetara asil positif ing urip sampeyan.

Sampeyan ora bisa meksa sing apik lan sing ala kanggo ngimbangi urip sampeyan utawa bakal dadi kaya judhul ing B.S. Novel Johnson's Christie Malry's Double-Entry. Nalika nyoba nglakoni, dheweke nemokake tumindak jahat sing luwih gedhe kanggo males ukum sing dianggep minangka kedadeyan ala sing kedadeyan . Apa dalan iki sing arep dituju?

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

9. Ana Path sing Optimal

Sampeyan bisa uga mikir manawa ana dalan sing apik, dalan sing luwih apik, lan dalan sing paling apik, nanging sampeyan bakal salah. Nyatane, ora ana dalan sing ndhisiki sampeyan, kabeh bener-bener nggawe dalan kanthi saben langkah sing sampeyan lakoni.

Sampeyan bisa uga njupuk keputusan sing sampeyan seneng lan bisa uga nggawe sawetara penyesalan, nanging sampeyan ora bisa ngerti implikasi kasebut. Sepira dalan sing optimal bisa nyebabake cilaka utawa lara ati, dene 'kesalahan' sampeyan bisa nggawa sampeyan tentrem lan seneng.

Ora ana cara kanggo ngandhani, mula sampeyan aja kuwatir banget.

10. Manggon Dadi Boros

Sampeyan kudu metu lan ngrasakake jagad, ngisi wektu sampeyan kanthi maksimal, lan urip kanthi maksimal .... paling ora, iku sing dikepengini sampeyan mikir.

Budaya iki asring ndadekake kita sisane rumangsa boros, kaya-kaya nyia-nyiakake urip tanpa nindakake perkara sing ora ana artine utawa mung lungguh. Ngatasi rasa wedi - sampeyan ora apa-apa.

Kebutuhan kanggo ngisi saben jam turu kanthi kegiyatan bisa uga cocog kanggo sawetara wong, nanging urip kanthi luwih tenang bisa uga migunani. Ora disasarake manawa ana sing seneng santai karo buku, film , utawa perusahaan dhewe dadi kurang urip tinimbang wong-wong sing plancongan ing jagad, melu kaya langit minangka hobi, lan mangan ing wayah wengi 5 wengi seminggu.

11. Kabeh Ana Pribadi

Yen rumangsa ana wong sing nindas sampeyan, mesthine sampeyan bakal njupuk kanthi pribadi. Nanging priksa cara sing beda-beda lan sampeyan bisa uga sadhar, asring banget, ora ana apa-apa sing mbebayani tumrap tumindake wong.

Amarga ora bisa maca pikiran, mula kita bakal nggawe crita babagan sebabe wong tumindak kaya ngono. Sayange, iki bisa uga adoh saka kasunyatan. Kita bisa uga ngganggu apa sing ditindakake wong, nanging sangang kaping sepuluh saka sepuluh dheweke ora bakal nyengsarakke sampeyan.

Dheweke bisa uga ora ngerti yen dheweke nglarani sampeyan, nanging amarga ora preduli utawa minangka kacilakan sejatine. Kedadeyan bisa uga nyangkut sampeyan, nanging ora prelu babagan sampeyan supaya bisa uga gampang disebabake dening kedadeyan sing ana ing urip wong liya.

bab lucu kanggo ngomong narsis

Intine yaiku: jagad iki ora metu kanggo nggawa sampeyan ... sanajan kadhang kala kaya ngono.

12. Wong Pikir Babagan Sampeyan Akeh

Apa sampeyan rumangsa yen ana wong sing nonton, ngomong babagan sampeyan, lan menehi keputusan babagan sampeyan?

Yen mangkono, sampeyan bakal dadi mangsa liya sing salah paham. Wong sing umume mikir babagan awake dhewe, uripe, lan tumindake sampeyan bisa uga duwe bagean paling cilik ing pikirane.

Kaya sing diandharake Shirley MacLaine:

Ing umur 20, urip sampeyan kalebu obsesi karo apa sing dianggep wong liya babagan sampeyan.
Ing umur 40, sampeyan wiwit ora peduli karo apa sing dianggep wong liya babagan sampeyan.
Lan nalika umur 60 taun, sampeyan ngerti yen nalika umur 20 taun, sampeyan pancen ora diadili sapa wae kajaba sampeyan dhewe.

13. Urip Luwih Apik Wingi

Umume umume wong kangen pirang-pirang dina suwene kepungkur kaya-kaya jaman paling apik. Masalahe yaiku supaya kita bisa ndeleng kanthi kepungkur liwat kaca tingal kanthi mawar, mung ndeleng sing pengin dideleng.

Nostalgia kuat banget, nanging ora nggatekake apa wae sing negatif utawa angel. Kita mbayangake yen urip wingi luwih apik amarga milih mung ngelingi pinten-pinten pengalaman sing parodi positif ing jaman kepungkur.

Yen nyinaoni sejatine pengalaman lan perasaan saka jaman biyen, kita bakal rumangsa yen urip durung dumadakan mudhun ing bentuk utawa wujud apa wae. Kita mung ngerti babagan spektrum sing apik lan sing ala ing jaman saiki, nalika kita durung ngerti separo persamaan sadurunge.

14. Nyeri Ala

Ora bisa uwal saka wujud fisik, mental, lan lara emosi ing gesang sampeyan, nanging pemanggih manawa sipate ala iku salah arah. Nyeri yaiku perasaan sing penting sing duwe akeh fungsi penting.

Pain minangka utusan, ngandhani manawa ana kedadeyan salah. Iku mbantu kita sinau, adaptasi, kanggo ngowahi dalan sing kudu ditindakake. Tanpa rasa sakit, kita bakal tetep ana ing kahanan sing mbebayani tumrap kesehatan kita.

Kita uga butuh rasa sakit kanggo ngrasakake kabungahan lan rasa seneng amarga loro-lorone duwit receh padha. Yen urip ora ana rasa nyeri, mula ora bakal ana titik referensi kanggo ngerti rasa seneng. Gugah urip bakal ndadekake kasunyatan sing ora ana enteke, tanpa owah-owahan, lan monoton.

15. Kita Ngalami Kasunyatan

Ngomong kasunyatan monoton sejatine minangka kesalahan amarga ana sing saben pengalaman ora bisa diklasifikasikake kanthi nyata.

Kasunyatan iku kabeh, totalitas tanpa wates lan tanpa wates kabeh sing ana ing wektu sing tepat iki. Nanging, kita mung nemoni bagean cilik.

Jagad iki digawe saka sing kita ngerteni, nindakake, lan mikir kanthi pungkasan dadi sing paling dominan. Pikiran ing sirah lan gelembung sing digawe ing saubengé kita diwatesi banget saengga 'realita' kita ora mung liya-liyane saka bledug sing ngambang ing angin.

Lan kita masing-masing ngalami prekara sing beda banget karo saben wong urip liyane, saka sudut pandang kita dhewe, unik. Kasunyatan iku, kanggo pikiran paling ora, mesthi didhelikake.

16. Makarya Sregep Saiki, Seneng Awakmu Mengko

Sawetara wong kepikiran yen sampeyan kerja keras saiki, sampeyan bakal bisa ngasilake hadiah ing wektu mengko. Ing babagan dhuwit lan bandha, iki bisa uga bener, nanging nalika sampeyan nganggep kabeh prekara sing penting - rasa seneng, katresnan, perdamaian, tegese, lan awake dhewe sing luwih dhuwur - argumen kasebut bakal ilang.

Beda karo dhuwit lan bandha sing bisa dikumpulake suwe-suwe, pengalaman mung bisa kedadeyan saiki. Sampeyan ora bisa seneng rasa seneng lan seneng liyane, kajaba bisa nglumpukake sinar srengenge lan nyimpen mengko. Raos, emosi, lan pengalaman srengenge sing nyerang rai sampeyan saiki bisa kedadeyan.

Kanthi tembung liya, ora ana sebab kenapa sampeyan ora bisa seneng dhewe kaya saiki, sanajan sampeyan ora duwe sumber finansial utawa materi sing sampeyan gunakake. Nggarap kekeselen kanggo nggawe masa depan sing luwih apik yaiku nglirwakake saiki.

17. Urip Minangka Sayemboro

Mung ana sing kudu ngubengi lan kita kudu ngupayakake apa sing bisa dipikolehi - yaiku sikap sing ditindakake wong saiki. Nanging, dudu gambaran sing akurat banget saka negara sing ana ing kene.

Kebutuhan kanggo bersaing karo wong liya lan 'maju' ing urip iku mung omong kosong amarga, minangka poin pungkasan sing jelas, ora ana mangsa sing bisa menehi sampeyan mbesuk sing uga ora bisa nyedhiyani.

Yen sampeyan asale papan kangelan , mula sampeyan ora bakal bisa uwal saka cara sing bisa ditindakake, luwih saka iku sampeyan kudu mbutuhake. Iki minangka siklus terusan sing digawe nalika kita yakin yen urip iku kompetisi.

Yen, kita nganggep urip minangka kesempatan kanggo kerja sama, mula bakal bisa dumadakan kita bakal maju lan tuwuh dadi wong sing luwih apik . Iki bener ing level individu kaya ing level masyarakat.

18. Urip Suwene

Gagasan manawa sampeyan duwe akeh wektu kanggo nggayuh cita-cita lan seneng urip iku salah. Sampeyan bisa urip saben detik, nanging sampeyan uga bakal mati saben kaping pindho, yaiku wektu sing ora bisa bali maneh.

Yen sampeyan mbuwang urip kanthi nggoleki esuk, sampeyan bakal tangi ing sawijining dina lan bakal ngerti yen sampeyan wis entek wektu kanggo nindakake kabeh perkara sing dikarepake.

Ora ana cara kanggo prédhiksi pirang-pirang detik, jam, utawa dina sing isih ana, nanging jam tetep saya suwe. Sampeyan saiki isih enom, nanging umur saya gedhe lan mengko sampeyan bakal kepingin weruh uripmu ing endi.

Aja salah mikir yen sampeyan wis entuk kabeh wektu ing jagad iki, amarga sedina wae jam bakal mandheg.

Apa sampeyan setuju karo apa sing wis diandharake ing kene utawa apa sampeyan nemoni siji utawa luwih poin kasebut? Ninggalake komentar ing ngisor iki lan ayo ngerti pikirane.