34 Kutipan Native American kebak Wisdom Kanggo Urip Sampeyan dening

Minangka masarakat, India Asli Amerika duwe akeh kawicaksanan sing kudu kita gemati lan nggatekake. Budaya suku historis, populasi India nyusut banget wiwit Columbus teka ing tanah sing saiki dadi Amerika Serikat, nanging sing isih urip bangga karo warisane.

Dheweke duwe tampilan dhewe, unik banget, lan tantangan sing bakal diadhepi minangka spesies. Kaya sing bakal dideleng saka pethikan lan ucapan sing bakal teka, ana akeh conto sing bisa dipelajari saka budaya India sing wis suwe. Jeneng suku lan wong sing diarani pitutur kasebut kalebu.

Ilmu / Kawicaksanan

Goleki kawicaksanan, dudu ilmu. Kawruhe jaman biyen, Kawicaksanan mbesuk.
- Lumbee





Kawicaksanan mung kasedhiya nalika sampeyan ora nggoleki lan miwiti urip sing ditrapake dening Pencipta.
- Hopi

Yen asring kepingin weruh, hadiah ilmu bakal teka.
- Arapaho



Guru kaping pisanan yaiku ati kita dhewe.
- Cheyenne

Tentrem

Wis ora cukup maneh ngucap katentreman, kita kudu tumindak tentrem, urip tentrem lan urip tentrem.
- Shenandoah

Antarane individu, kaya ing antarane bangsa, perdamaian tegese ngurmati hak-hak wong liya.
- Benito Juarez, Zapotec



Meksa, ora prelu didhelikake, nyebabake resistensi.
- Lakota

apa jeneng asli shawn michaels

Kaya suket sing nuduhake pasuryan sing lembut, mula kudune uga kita lakoni, amarga kekarepane Simbah Jagad iki.
- Elk Ireng, Oglala Lakota Sioux

Aku ora ngukur ukuran peradaban yaiku sepira gedhene beton, nanging kepiye carane masarakate sinau gegayutan karo lingkungane lan sasama.
- Sun Bear, Chippewa

Anak / Generasi mbesuk

Rawat bumi kanthi becik: ora diparingake karo wong tuwa, nanging anak-anake diwenehake sampeyan. Kita ora oleh warisan Bumi saka Leluhur, kita nyilih saka Anak.

Ing saben musyawarah, kita kudu nimbang pengaruh keputusan ing pitung generasi sabanjure.
- Iroquois Maxim

Bocah-bocah sinau saka sing disawang. Kita kudu conto tuladha lan tumindak.
- Howard Rainer, Taos Pueblo-Creek

Ngrungokake para mudha, nanging percaya yen wis tuwa.
- Kutha

Wong sing wis tuwa bisa sinau saka bocah-bocah sing cilik banget manawa bocah-bocah cilik iku murni. Mula, Roh Agung bisa uga nuduhake akeh perkara sing ora dikarepake wong tuwa.
- Elk Ireng, Oglala Lakota Sioux

kenapa aku butuh validasi sing tetep

Urip

Dheweke ora mati sing urip ing ati sing ditinggalake.
- Tuscarora

Nalika sampeyan lair, sampeyan nangis lan jagad iki bungah banget. Urip sampeyan supaya yen sampeyan mati, jagad nangis lan sampeyan bungah.
- Cherokee

Yen sampeyan ngerti sapa sejatine misi sampeyan wis jelas lan sampeyan ngobong geni njero sing ora bisa dirusak, ora adhem bisa nyentuh ati sampeyan, ora ana banjir gedhe sing bisa ngrusak tujuan sampeyan. Sampeyan ngerti yen sampeyan isih urip.
- Kepala Seattle, Duwamish

Raos / Emosi

Jiwa ora bakal duwe pelangi yen mripat ora nangis.

Aja wedi nangis. Sampeyan bakal mbebasake pikiran sampeyan kanthi sedhih.
- Hopi

Aja salah utawa sengit marang pepadhamu amarga dudu dheweke sing salah, nanging awakmu dhewe.
- Pima

Bab-bab tartamtu sing narik kawigaten sampeyan, nanging mung ngupayakake sing narik ati sampeyan.

Tujuan Urip

Sampeyan wis duwe kabeh sing penting kanggo dadi hebat.
- Gagak

Sapa sing bakal nindakake prekara-prekara gedhe, aja nganti nyoba dhewe-dhewe.
- Seneca

Manungsa duwe tanggung jawab, dudu kekuwatan.
- Tuscarora

yen ana wong lanang ngarani kowe ayu apa tegese

Alam

Nalika manungsa pindhah saka alam, atine dadi atos.
- Lakota

Kanthi kabeh prekara lan kabeh perkara, kita kulawarga.
- Sioux

Kodhok ora ngombe kolam sing dipanggoni.
- Sioux

Mung njupuk apa sing sampeyan butuhake lan tinggalake tanah kaya sing sampeyan temokake.
- Arapaho

Manungsa durung nyipta web gesang. Kita mung ana siji utas. Punapa mawon sing kita lakoni ing web, awake dhewe lakoni. Kabeh prekara mesthi kaiket. Kabeh prekara nyambung.
- Kepala Seattle

Nalika kabeh wit wis ditegor, nalika kabeh kewan diburu, nalika kabeh banyu reget, nalika kabeh udhara ora aman kanggo ambegan, sampeyan bakal nemokake sampeyan ora bisa mangan dhuwit.
- Ramalan Cree

Lan Sawetara Liyane…

Bebaya sing diramal ora bisa diendhani separo.
- Cheyenne

Aja nganti wingi kakehan nggunakake dina iki.
- Cherokee

Rungokake, utawa ilat sampeyan bakal nggawe budheg.

carane ngagetne bocah wadon sing disenengi

Matur suwun amarga berkah sing durung dingerteni saiki.

Ukara sing endi sing paling disenengi iki? Ayo wenehi komentar ing ngisor iki.