6 Karakteristik Pahlawan Sejatine

Aku pengin ngundang moratorium praktik saiki kanggo milih saben manungsa minangka 'pahlawan.'

Oke, dadi bisa uga aku rada nambah. Nanging sampeyan kudu setuju manawa kita pancen wis nyuda ide 'pahlawan' ing jaman modern.

Ayo diarani, 'Inflasi Kepahlawanan.' Sing bakal ditindakake kanggo wayahe. Nanging apa maksudku ing bumi?





Aku ngirim yen kita wis kelangan makna utama pahlawan. Kita wis mesthi kelangan makna asli pahlawan.

Ayo goleki apa pahlawan sing sejati. Apa sing nggawe pahlawan? Apa pahlawan umum utawa langka? Apa kita dikepung karo pahlawan, utawa apa kita kudu golek goleki? Apa kita mesthi duwe pahlawan, utawa apa pahlawan teka anyar?



Biasane mbiyantu miwiti pangerten dhasar sadurunge suket sing kandel. Dadi ayo ndeleng apa tegese tembung 'pahlawan'.

PAHLAWAN yaiku wong sing duwe kawigaten utawa katrampilan sing dibedakake, dikagumi tumindak wani lan kuwalitas luhur. Wong sing, miturut pendapat saka wong liya, duwe sipat pahlawan utawa wis nindakake tumindak heroik lan dianggep minangka model utawa ideal.

Babagan Pahlawan Kuna

Ing jagad kuna, kabeh wong ngerti apa sing diarani pahlawan. Pahlawan disembah. Dheweke asring disembah minangka dewa. Akeh jeneng pahlawan kaya dewa kuno sing bakal dingerteni. Jeneng kaya Achilles, Odysseus, Perseus, lan Hercules.



sing kudu daktindakake kanggo ulang taun pacarku

Pahlawan kuno cenderung ngetutake playbook sing padha. Ana pengecualian sok-sok, nanging minangka aturan, pahlawan kuno cenderung duwe ciri kaya ing ngisor iki:

  • Dheweke nindakake tumindak pahlawan kanggo kamulyan pribadi.
  • Dheweke nindakake tumindak pahlawan supaya bisa entuk pakurmatan langgeng.
  • Dheweke umume ora altruistik, nanging umume mandhiri.
  • Biasane dheweke padha golek golek golek mupangate.

Mesthi wae, mupangat bakal entuk wong liya minangka asil saka tumindak pahlawan. Bangsa dikirim, kutukan diangkat, bandha materi diamanake, nyawa slamet.

Nanging sanajan tumindak kasebut asring tumindak wani, kuat, lan tekad sing fenomenal ... dheweke ora bisa nylametake manungsa. Dheweke biasane metu kanggo nyimpen awake dhewe.

Pungkasan, kita kudu ngerti manawa pahlawan masarakat kuno asring dadi 'pahlawan super.' Yaiku, duwe kemampuan lan kemampuan super manungsa. Ora ana liyane nanging lapangan main level. Pahlawan kuno asring dadi pahlawan amarga dek kasebut disenengi.

Lan pahlawan kuno ora mulya kaya sing bisa kita pikirake. Umume wong duwe paling ora siji kekurangan utama. Sawetara duwe luwih.

Mesthine, akeh pahlawan kuno sing durung ana. Dheweke mung pahlawan folklor. Lan pahlawan sejati asring nindakake proporsi mitos nalika critane dicritakake lan diceritakake kanthi turun temurun.

'Pahlawan pahlawan' modern kita luwih kurang padha karo fiksi kuna yen dudu pahlawan mitologis. Nanging mesthine, kita kabeh ngerti manawa pahlawan super mung karakter ing crita aksi fiksi. Dheweke ora nyata lan ora nate ana.

Pahlawan Modern Saiki?

Dadi kabeh pahlawan wis lunga? Apa sing kedadeyan karo pria lan wanita kasebut sing luwih gedhe tinimbang urip? Sapa sing nindakake tumindak hebat? Sing wis luar biasa wani lan kekuatan ? Sapa sing nindakake kekarepan wong liya utawa ora bisa ditindakake?

Aja kuwatir. Kabeh wis tekan kene. Pahlawan sejati wis diganti wong biasa.

Kita wis ora ana PAHLAWAN menyang kabeh wong minangka pahlawan! Kayane masarakat butuh pahlawan. Dadi, kita wis nemokake macem-macem jinis kebon kanggo pahlawan sing nyata.

Dheweke biyen menehi piala kanggo menang juara. Saiki dheweke menehi piala kanggo melu. Dheweke biyen menehi penghargaan kanggo keunggulan lan prestasi tinggi. Saiki dheweke menehi penghargaan amarga mung nuduhake!

Dina iki ... bapak dadi pahlawan. Ibu minangka pahlawan. Guru minangka pahlawan. Prajurit minangka pahlawan. Petugas polisi dadi pahlawan. Dokter dadi pahlawan. Wong sing lara kalebu pahlawan. Sing ngurus wong tuwa sing wis tuwa iku dadi pahlawan.

Wong tuwa angkat dadi pahlawan. Wong tuwa angkat minangka pahlawan. Sing tweet dadi pahlawan. Aktor dadi pahlawan. Sing duwe pendhudhukan mbebayani yaiku pahlawan. Lan terus.

Nalika aku sekolah ing SMA (biyen), buku tahunan kita duwe fitur sing dikenal kanthi jeneng 'Superlatif Senior.' Iki minangka sawetara senior sing unggul ing kategori pilihan. 'Pasangan Paling Cantik,' 'Paling Bisa Sukses,' 'Atlet Paling Apik,' 'Paling Cerdas.'

kenapa tumindak ala terus kelakon

Aku ora ngerti apa dheweke isih nindakake perkara kaya iki, nanging yen dheweke nindakake, aku curiga yen saben siswa bakal dadi superlatif sawetara apik

'Paling Bisa Lulusan,' 'Paling Coba kanggo Tim Varsity,' 'Klambi Paling Apik,' 'Kelas Paling Gagal,' 'Siswa Paling Lulus,' 'Tiket Parkir Paling Anyar,' 'Paling Ora Apik,' 'Paling Ora Bisa Gulung Keluar saka Kampus. ”

Sampeyan entuk ide.

Nanging ora kabeh siswa sekolah menengah superlatif. Umume mung rata-rata. Dheweke padha kaya wong liya.

Aku seneng karo guru. Guru minangka wong sing paling disenengi ing saindenging jagad. Guru pancen wis ngowahi uripku. Nanging umume guru dudu pahlawan.

Guru biasane seneng mulang, tresna marang siswa, lan seneng golek gaji saben wulan kanggo mulang. Kuwi bisa diajeni. Malah pinuji. Nanging ora heroik.

Guru sing mulang ing kutha njero, sing ora bisa nyewa mobil, uripe ana ing bebaya nalika mlaku-mlaku menyang sekolah, sing mulang siswa sing ora mesthi kepengin sinau, lan entuk dhuwit kanthi cukup kanggo tuku gourmet roti lapis IKI PAHLAWAN! Muga-muga kita ngerti bedane.

Apa kita wis nyuda konsep pahlawan kanthi nggawe kabeh wong dadi pahlawan? Apa amarga ana kekurangan pahlawan ing jaman modern - lan solusine yaiku supaya kabeh wong dadi pahlawan?

Humoris Amerika Will Rogers tau nggawe pengamatan penting. Dheweke ujar:

Kita kabeh ora bisa dadi pahlawan, amarga ana wong sing kudu lungguh ing pinggir dalan lan keplok nalika lagi liwat.

Rogers ngerti manawa umume wong dudu pahlawan. Sing umume wong ora bisa dadi pahlawan. Umume kita biasane mung rata-rata. Pahlawan langka. Pramila kita duwe pawai.

Yen kabeh wong dadi pahlawan, mula ora ana wong yaiku pahlawan. Pahlawan langka miturut definisi. Pahlawan ora biasa. Pahlawan luar biasa. Kabeh wong ora bisa luar biasa. Mung sawetara sing bisa dadi luar biasa.

Karakteristik Pahlawan Sejatine

Dadi, saiki kita wis ngerti apa sing dadi pahlawan ora , ayo njelajah pahlawan apa yaiku. Yaiku, apa ciri khas pahlawan sejati? Apa sing nggawe pahlawan?

Aja wedi, isih ana pahlawan sejati. Nanging cukup yen pahlawan sejati kudu memenuhi kualifikasi tartamtu.

Dadi, iki ana 6 ciri a pahlawan sejati.

1. Pahlawan Sejatine Nglayani Wong liya

Pahlawan sejati yaiku wong sing nindakake prawira kanggo mupangate wong liya. Kanggo mupangate wong liya dudu awake dhewe.

Sing ora ateges manawa pahlawan ora bisa entuk manfaat saka kaprawirane dhewe. Nanging tumindak utawa tumindak utawa prestasi utawa prestasine dudu kanggo kepentingan awake dhewe. Dheweke ora mandhiri ing layanane - ora mandhiri.

2. Pahlawan Sejatine Luar Biasa

Pahlawan sejati dudu wong biasa sing nindakake perkara biasa kanthi cara biasa. Dheweke ora kaya wong liya.

Dheweke beda.

Dheweke wani nalika wong liya luwih tenang. Dheweke kuwat nalika wong liya ringkih. Dheweke wis ditemtokake nalika wong liya mandheg. Dheweke disiplin nalika wong liya males. Dheweke tumindak bener yen wong liya nindakake salah.

Sawetara prajurit dadi pahlawan. Nanging umume ora. Sawetara prajurit ndhaptar amarga ora bisa nemokake pegawean sing dikarepake lan entuk pangarep-arep mengko melu kuliah ing RUU GI. Ora apa-apa lan ora kena diremehake.

Nanging siji-sijine dudu pahlawan amarga dadi prajurit. Dheweke kudu nindakake prawira minangka prajurit supaya bisa lolos dadi pahlawan.

Ditto kanggo aparat penegak ukum. Kanggo dokter. Kanggo guru. Kanggo perawat. Kanggo petugas pemadam kebakaran. Kanggo pilot.

kepiye cara mungkasi tumindak sing ngupayakake manungsa ing wong diwasa

Ana calon pahlawan ing KABEH profesi kasebut. Nanging dheweke dudu pahlawan kanthi mung ana ing profesi kasebut. Pahlawan sejati luar biasa.

3. Pahlawan Sejatine Nggawe Risiko Lan Mundhi Potensi Ngadhepi

Pahlawan sejati duwe resiko. Pahlawan sejati nindakake prekara sing bisa nyebabake level pribadi.

Bisa uga cilaka. Dheweke bisa uga kudu ilang barang sing regane. Dheweke uga bakal kelangan nyawane amarga tumindak kepahlawanan. Nanging dheweke gelem njupuk risiko kasebut.

Pahlawan sejati gelem njupuk risiko kanggo pihak liya. Yen nyoba munggah gunung, aku bisa tiba saka gunung kasebut lan mati. Iki dudu risiko pahlawan.

Risiko heroik bakal mbebayani nyawaku dhewe supaya bisa ngirit liyane pendaki gunung. Pahlawan sejati njupuk risiko kanggo pihak liya.

4. Pahlawan Sejatine Sing Timer

Pahlawan sejati gelem mbayar rega pribadi supaya wong liya bisa entuk bathi. Pahlawan sejati ora mung nindakake samubarang sing entuk bathi saben wong. Pahlawan sejati iku ngorbankan awake dhewe. Mangkene sawetara conto:

  • Martin Luther King, Jr.
  • Gandhi
  • Alfred Vanderbilt
  • Desmond Doss
  • Irena Sendler
  • Ernest Shackleton
  • Dietrich Bonhoeffer
  • Oskar Schindler

Ana atusan liyane sing bisa jeneng. Pahlawan bisa ngorbankan awake dhewe. Iku salah sawijining sipat sing nggawe dheweke dadi pahlawan.

5. Pahlawan Sejatine Wani

Pahlawan sejati bisa uga wedi banget karo wong liya. Pahlawan sejati bisa uga ngerti babagan bebaya sing diadhepi minangka wong sabanjure. Nanging dheweke tumindak sanajan wedi sing.

Dheweke dudu sawetara kelas khusus manungsa sing ora kalebu kecenderungan normal supaya wedi ngadhepi bebaya. Pahlawan sejati uga wedi!

Nanging dheweke uga tumindak. Ngerti yen bebaya isih ana, dheweke bakal terus maju. Ngadhepi rasa wedi lan wani kanthi cepet iku heroik.

6. Pahlawan Sejatine Biasane asor

Umume kita bakal dijaluk lungguh ing pinggir dalan lan keplok nalika pahlawan liwat. Ora apa-apa. Pahlawan sejati ngurmati pakurmatan sing diwenehake kanggo apa sing ditindakake. Nanging umume pahlawan sejatine cenderung dadi andhap asor .

Dheweke seneng yen bisa ngawula kanthi sawetara cara. Pahlawan sejati asring nyingkirake pujian. Pahlawan sejati ora mesthi nganggep awake dhewe dadi pahlawan.

Iki, kanthi sawetara cara, nggawe dheweke luwih heroik. Pancen angel banget tresna lan dikagumi pahlawan sing bangga lan sombong. 'Pahlawan Arrogant' kaya oxymoron, iya?

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

Cara Golek Pahlawan Batin Sampeyan

Nalika pindhah menyang bagean sabanjure, sampeyan bisa uga rumangsa yen aku bakal kontradiksi karo aku dhewe. Aku wis ngenteni kabeh wektu iki kanggo nggawe kasus pahlawan sing luar biasa. Pahlawan kasebut langka lan angel ditemokake. Umume wong, kalebu awake dhewe, dudu pahlawan lan ora bakal dadi pahlawan.

Dadi, apa iki nemokake PUNJUT INNER?

aku mikir pacarku wis ilang minat

Pitakon gedhe. Ayo kula nerangake. Sanajan mung sawetara wong sing bakal dadi pahlawan ing pangertene sing paling dhuwur, kita kabeh bisa nemokake apa-apa ing njero tumindak utawa tumindak sing ngucapake pinuji, pinuji, marem, lan pantes dirayakake kanthi kualitas. Sanajan skala cilik.

Kita kabeh bisa nemokake 'pahlawan batin', sanajan pahlawan ora dieja nganggo modal 'H.'

1. Nindakake tugas sing ora kepenak saben dina.

Kita kabeh duwe tugas sing angel lan ora nyenengake sing luwih becik ditrapake. Kita mung ora pengin nindakna. Dadi kita ora.

Nanging ing kene ana kasempatan kanggo ngetokake pahlawan batin cilik ing awak sampeyan. Tindakake wae . Sanajan sampeyan ora pengin. Sanajan sampeyan luwih seneng nindakake perkara liya.

Goleki tugas kasebut saben dina - banjur tindakake! Sampeyan bakal bisa ngrasakake rasa senenge pahlawan. Sampeyan bakal seneng sampeyan nindakake perkara iki. Lan sanajan ora heroik tenan, sampeyan bakal rumangsa heroik yen nindakake.

2. Pilih ora nindakake perkara sing NEGATIF ​​sing sampeyan lakoni.

Kabeh kita digodha kanggo nindakake perkara sing kita ngerti kudune ora nindakake. Kita kabeh. Ya, malah Kowe. Ya, malah AKU.

Nanging tinimbang nindakake perkara iki sing ditarik, milih ora nindakake. Aja nelpon telpon kasebut. Aja nulis email kasebut. Aja ngirim surat kasebut. Aja ngomong kaya ngono.

Aja nindakake perkara kasebut - apa wae sing bakal ana akibat sing negatif kanggo sampeyan utawa wong liya.

Sanajan sampeyan pengin nindakake - aja ngono. Sampeyan bakal ngrasakake sawetara getaran pahlawan sing resonasi ing njero. Sampeyan bakal seneng.

3. Pilih kanggo nindakake POSITIF sing ora sampeyan lakoni.

Siji iki minangka inti saka sing sadurunge. Sawetara prekara sing cenderung ditindakake kanthi alami, yaiku kudu nyingkiri. Bab-bab liyane sing cenderung ora ditindakake kaya sing sejatine kudu kita lakoni. Dadi prekara sing sampeyan ora gelem lakoni.

Tulis surat sing wis sampeyan pasang. Telpon telpon sing sampeyan ngerti bakal angel utawa ora nyenengake. Apik banget karo wong sing ora seneng karo sampeyan.

Miwiti mangan luwih apik SAIKI. Mulai olahraga SAIKI. Mulai ngresiki garasi SAIKI. Miwiti ngatur finansial SAIKI.

Sampeyan bakal nemokake yen sampeyan miwiti sawise ngrampungake inersia yen sampeyan wis kliwat titik tip, sampeyan bakal motivasi banget ngrampungake apa sing diwiwiti.

Sing bakal nggawe sampeyan dadi pahlawan liga suntingan. Ora apa-apa. Luwih becik melu liga suntingan tinimbang ora duwe liga.

4. Coba coba sing mesthi pengin dicoba, nanging ora nate ditindakake.

Iki bisa dadi pribadi lan unik kanggo saben wong. Sampeyan ora kudu dadi prekara sing jero kaya miwiti usaha sampeyan wiwit wiwitan. Utawa nglakokake maraton nalika durung mlaku kanthi maksud serius wiwit sekolah dhasar istirahat. Utawa tuku prau layar lan lelayaran liwat Atlantik.

Saiki kayane rada angel banget. Dadi, coba golek sing rada angel. Miwiti novel sing wis mesthi dijanjeni dhewe yen bakal nulis dina wae. Pesen plancongan eksotik lan tur menyang papan sing penting. Pindhah adoh saka kutha sing wis sampeyan lakoni.

Sinau babagan cara masak kanthi apik. Sinau babagan cara muter alat musik. Sinau katrampilan anyar. Tindakake hiking serius. Sinau babagan carane mabur pesawat.

Ana akeh perkara sing sampeyan pengin lan ora nate ditindakake. Semono uga salah sawijining. Bakal mbantu sampeyan nemokake pahlawan batin sampeyan dhewe.

5. Nulungi wong liya metu kanthi cara nyoto.

Bakal ana wong ing sekitar sampeyan sing mbutuhake kebutuhan. Bisa uga ana wong ing sekitar sampeyan sing butuh kaya padha karo sing sampeyan butuhake. Temokake apa sing dibutuhake lan tulungana. Punapa mawon.

Utamane nglegakake nemokake kabutuhan sing bisa ditemokake kanthi nggunakake katrampilan utawa katrampilan khusus sing sampeyan duwe. Banjur ora mung tumindak layanan, nanging sampeyan uga bakal seneng. Elinga, para pahlawan ngorbankan awake dhewe. Supaya sampeyan bisa dadi pahlawan cilik liwat layanan sing mandhiri.

6. Temokake apa sing nyebabake sampeyan nalika nindakake lan nindakake perkara kasebut.

Kita kabeh duwe prekara sing nyebabake kita motivasi. Sing nyebabake kita. Sing nggawe kita bungah. Sing menehi semangat kanggo kita. Napa ora ngupayakake salah sawijining prekara kasebut?

Yen sampeyan bisa dadi apik banget, mula luwih becik. Hei, masarakat wis ngluncurake karier kanthi mung ngupayakake karepé . Coba wae. Bakal mbantu nggawa pahlawan batin sampeyan. Sampeyan bisa uga nemokake arah sing anyar kanggo urip.

Tembung Pungkasan

Umume kita ora bakal dadi pahlawan sejati. Pahlawan urip nyata sing jujur. Kita mesthi ora bakal dadi pahlawan folklor lan legenda. Umume kita bakal urip normal. Urip sing bisa nyenengake, nyenengake, apik banget, lan diberkahi - nanging ora heroik ing babagan klasik.

Ora apa-apa. Kita bakal bisa ngrampungake.

kapan aku bakal seneng maneh

Nanging amarga kita ora bisa dadi pahlawan sejati, ora ateges kita ora bisa dadi pahlawan cilik kanthi cara cilik. Saben dina. Goleki pahlawan batin pribadi sampeyan dhewe. Miwiti dhaptar ing ndhuwur. Bebas kanggo nambah dhaptar.

Kita bisa uga kudu mbutuhake pahlawan. Kita bisa uga kudu mbutuhake wong sing kudu digatekake. Sapa sing nindakake prekara sing ora bisa kita lan uga wong liya.

Utawa bisa uga dheweke ora nate duwe kesempatan. Ora preduli. Kita kabeh bisa nggunakake otot pahlawan kanthi skala cilik. Lan kita kudu. Dadi ayo ayo ngrampungake, apa ora?

Kangge, bisa uga kita setuju kanggo mungkasi 'Hero Hype.' Ayo ngurmati bener pahlawan lan mungkasi menehi status pahlawan lan jeneng 'pahlawan' kanggo wong-wong sing luwih biasa tinimbang heroik.

Aku ngrungokake nempatake kaya mangkene: Ayo nyoba munggah menyang level heroik, tinimbang ngowahi definisi pahlawan dadi kita kabeh nduweni kualifikasi.