9 Pratandha Pacar / Pacar Clingy (+ Cara Ngatasi Iki)

Sampeyan angel kanggo ngerti babagan endi garis antarane pasangan sing tresno, maha tresna, lan pengin nglampahi wektu karo sampeyan, lan mitra sing ora ngerti apa-apa.

Pungkasan, clingy minangka prekara perspektif.

Sawetara wong luwih mandiri lan butuh papan luwih akeh tinimbang sing liyane, mula konsep clingy mesthi ana ing spektrum.





Ditambah maneh, yen duwe mitra sing jelas bisa dadi masalah sing angel, mula akeh sing milih ora nggatekake pratandha nganti kasep.

Pramila kita nggabungake dhaptar pratandha sing bisa mbantu sampeyan ngerti manawa pacare utawa pacar sampeyan ora ngerti.



Kita uga njelajah sawetara cara supaya sampeyan bisa ngatasi tumindak kasebut tanpa nyebabake karusakan ing sesambetan.

Nanging pisanan…

Napa Masalah Clingy Masalah?

Tembung clingy digunakake kanggo njlentrehake wong sing nempel karo wong sing lagi pacaran lan ora nate ngeculake.



Kaya limpet ing watu.

Yen padha duwe dalan, dheweke bakal nglampahi kabeh wektu luang karo wong sing ditresnani.

Dheweke bisa uga clisik sacara fisik, terus-terusan kudu dituduhake rasa sayang fisik.

Dheweke bisa uga pengin kontak teks.

carane dadi empath sing luwih apik

Dheweke bisa uga ora nate nggawe rencana sing ora kalebu setengah liyane.

Lan dheweke bisa uga bakal ora minat karo apa wae sing dudu pasangane, nguciwakake kulawarga lan kanca.

Ora ana sing sehat.

Kaya sing kita tresna karo wong, kita kabeh kudu duwe ruang pribadi.

Urip kita aja nganti ana gegayutane karo wong liya, lan rasa seneng kita ora kudu gumantung karo pacare utawa pacar.

Senadyan apik banget bisa nyawiji karo sing sampeyan tresnani lan nyedhiyakake wektu lan gaweyan ing hubungan sampeyan, sampeyan uga kudu mikirake kabutuhan sampeyan dhewe, lan kabeh wong liya sing sampeyan tresnani.

Saka perspektif liyane, ana wong sing pengin nglampahi kabeh wektu kanggo sampeyan, bisa diwiwiti kanthi gampang, lan bisa uga gampang disapu karo hubungan sing kuat…

… Nanging cepet utawa mengko sampeyan bakal bakal ngrasakake kekuwatan lan pengin narik adoh lan mundur .

Dadi, yen sampeyan pengin kedadeyan ing antarane sampeyan, mula kudu dingerteni tandha-tandha clinginess.

9 Pratandha Pacar / Pacar sing Clingy

Saiki sampeyan ngerti kenapa tingkah laku sing jelas bisa dadi masalah sajrone sesambetan, kepiye sampeyan bisa nemokake?

1. Teksane ora mandheg.

Sawetara pasangan pesen teks liyane, lan sawetara teks kurang, nanging pasangan sampeyan kudu terus komunikasi karo sampeyan kanthi teks - sedina muput, saben dina.

Dheweke kuwatir, gugup, utawa nesu yen sampeyan ora cepet ngirim SMS.

Dheweke seneng ngerti persis ing endi sampeyan, lan sengit nalika ora bisa nyekel sampeyan.

2. Dheweke wis mandheg mbuwang wektu karo kanca lan kulawarga.

Salah sawijining masalah paling gedhe yen wong ngerti yen sampeyan dadi pusat jagad kasebut.

Dheweke mandheg nggawe gaweyan karo wong liya sing ditresnani.

Dheweke ora repot-repot ndeleng kulawarga lan kanca-kanca maneh, lan sampeyan kayane wis cukup kanggo dheweke.

3. Dheweke wis nyerahake hobine.

Biyen duwe kepentingan sadurunge sampeyan ketemu, nanging dheweke ngidini dheweke geser.

Dheweke luwih seneng nglampahi kabeh wektu karo sampeyan tinimbang terus nindakake kabeh prekara sing disenengi sadurunge sampeyan loro.

Dheweke bisa uga wis ngijolake hobi dhewe karo sampeyan, kanthi seneng bareng sampeyan nindakake apa wae sing sampeyan minatake, apa dheweke pengin ana ing kono (utawa sampeyan pengin).

4. Dheweke ora seneng yen sampeyan nindakake perkara sing ora kalebu.

Dheweke wis mandheg prioritasake kanca, kulawarga, lan hobi, mula dheweke nggawe sampeyan rumangsa kudu nindakake perkara sing padha.

Dheweke bisa uga wis jelas yen dheweke ora seneng sampeyan mbuwang wektu karo kanca, utawa luwih becik sampeyan ora terus mlebu kelas sore kasebut.

5. Dheweke butuh jaminan terus-terusan.

Ora preduli kaping pirang-pirang sampeyan ngandhani manawa sampeyan tresna banget lan nyoba banget nuduhake, dheweke kudu yakin manawa sampeyan durung nate tresna karo dheweke sajrone limang menit pungkasan.

6. Dheweke mesthi ana ing kana.

Dheweke mesthi nganggep dheweke diundang, sanajan sampeyan mikir bakal lunga dhewe.

Dheweke mung nganggep yen sampeyan kabeh saiki mesthi nindakake kabeh.

Waca iki supaya luwih ngerti kekarepane pasangan lan nulungi dheweke (artikel terus ing ngisor iki):

7. Dheweke meri.

Sithik meri saiki lan maneh mung alami ing sesambetan apa wae, nanging mesthine ora dadi tema sing tetep.

Sampeyan kudu duwe kapercayan ing antarane sampeyan, nanging kayane mesthi yakin manawa ana sing kudu iri.

Dheweke ora seneng yen sampeyan nglampahi wektu karo anggota sing beda jinis, kaya kanca utawa kanca sekerja.

8. Dheweke stalk media sosial sampeyan.

Umume pasangan sampeyan seneng kiriman utawa nuduhake prekara karo sampeyan.

cara paling apik kanggo ngganggu narsis

Nanging sampeyan wis ngerteni manawa dheweke wiwit miwiti nulis babagan kiriman kepungkur lan ora usah nyamar manawa dheweke nindakake.

Dheweke ora bisa nolak takon sampeyan babagan wong sing menehi komentar ing gambar Instagram sampeyan limang taun kepungkur utawa bocah wadon sing sampeyan kanca ing Facebook.

9. Dheweke kayane wis ora duwe panemu dhewe-dhewe.

Kasunyatan sing sedih yaiku yen ana wong liya ora aman ing sesambetan , dheweke ora bakal wani nyuarakake pendapat sing ngerti yen sampeyan ora bakal setuju.

Dheweke mandheg ora setuju karo sampeyan babagan politik utawa nggunakake sawetara kapercayan sosial lan agama sampeyan, kanthi kesan bakal nggawe sampeyan luwih tresna marang dheweke.

Cara Ngatasi Mitra Clingy

Yen sampeyan wis ngerti manawa sampeyan duwe pacar utawa pacar sing jelas, sampeyan kudu nindakake prekara kasebut.

Mangkene sawetara tips babagan cara maju.

1. Yen dina awal, coba wenehi wates.

Yen sampeyan loro durung suwe pacaran, sampeyan isih duwe kesempatan kanggo nggawe sawetara aturan dhasar ing antarane sampeyan lan nggawe mbuwang wektu kanthi adoh.

Cara sampeyan ngobrol saben liyane ing jaman mbiyantu bakal nemtokake cara sing sampeyan lakoni.

Priksa manawa nglampahi wektu kanthi bebarengan, menehi perhatian lengkap, nanging aja nganti lali karo minat, kulawarga, utawa kanca. Yen sampeyan nindakake, bisa uga angel mundur pedal mengko.

2. Jujur karo awakmu dhewe.

Cukup priksa dhewe kanggo mesthekake yen dheweke pancen wis ora jelas, lan sampeyan ora minat karo dheweke maneh.

Nalika arep lunga karo wong, kita cenderung tumindak sing ngganggu.

3. Panjurung supaya metu lan mubeng.

Napa ora menehi saran supaya dheweke ketemu karo kanca lawas utawa bali menyang hobi sing disenengi?

Kapan dheweke nyebutake tumindak sing ora kalebu sampeyan, priksa manawa sampeyan wis ndhukung kabeh.

Dheweke bisa uga bakal ngerti yen nguntungake wektu kanggo sesambetan sampeyan.

4. Ayo padha ngerti yen sampeyan butuh wektu kanggo sampeyan dhewe.

Aja wedi ngandhani pasangan sampeyan yen sampeyan butuh sawetara 'wektu' saiki lan maneh.

Dheweke kudu bisa ngerteni kabutuhane supaya duwe wektu dhewe-dhewe.

5. Dhiskusi babagan.

Yen nyoba ngowahi samubarang sing durung sukses, bisa uga saiki kudu lenggah lan ngobrol kanthi bener babagan polah tingkahe.

Priksa manawa sampeyan ora nggunakake tembung 'clingy,' amarga ora ana sing pengin ditelpon.

Aja uga ‘mlarat,’ lan umume ngati-ati karo pilihan tembunge, amarga sampeyan bisa nglarani perasaane.

Priksa manawa sampeyan langsung lan jujur, sanajan isih ngajeni.

Ayo padha ngerti manawa sampeyan seneng nglampahi wektu karo wong-wong mau, ngurmati, lan ngurmati, nanging sampeyan bisa entuk bathi amarga duwe wektu kanggo sampeyan.

Lan sampeyan seneng supaya dheweke mbutuhake wektu kanggo fokus marang awake dhewe.

Mesthekake yen sampeyan pengin tumindak tetep ana ing antarane sampeyan, mula sampeyan mikir penting yen sampeyan loro kudu nggawe pangowahan.

6. Priksa manawa sampeyan nuduhake manawa sampeyan tresna marang dheweke.

Yen separo liyane ora aman ing sesambetan, sampeyan kudu priksa manawa sampeyan nindakake bagean kanggo nuduhake manawa sampeyan tresna lan ngurmati, lan kekuwatan kasebut ora bisa nyebabake sampeyan ora nggatekake.

Sampeyan ora kudu ngandhani yen sampeyan tresna marang 50 kaping dina, nanging sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan ngrungokake kanthi tulus, ngrawat, lan njupuk wektu kanggo nduduhake tresno sampeyan.

Suwe-suwe, iki bisa mbantu dheweke sinau percaya ing katresnan sampeyan lan santai ing sesambetan.

7. Elinga yen iki ora ngeja pungkasane.

Mung amarga sampeyan rumangsa butuh papan sing luwih akeh saka pacar utawa pacar, ora ateges sampeyan ora cocog karo siji lan liyane.

Deleng iki minangka perkara sing positif.

Yen sampeyan gelem ngupayakake nggawe keseimbangan sing luwih apik ing hubungan sampeyan, iki minangka tandha yen sampeyan pengin nggawe bisa sukses.

Hubungan sampeyan mesthine bakal dadi kuwat amarga asil saka pekerjaan sing sampeyan lakoni.

Isih durung yakin apa sing kudu ditindakake babagan mitra clingy? Ngobrol online karo ahli hubungan saka Pahlawan Hubungan sing bisa mbantu sampeyan ngrampungake. Cukup.