Kepiye Bocah-Bocah diwasa Kanggo Ibu Narsis bisa Ngindhari Jeblugan Emosi Dina Ibu Iki

Dina ibu bakal teka ing sawetara negara, tegese ibu-ibu ing saindenging jagad bakal dirayakake kanthi kembang, brunches sing apik, lan hadiah sing apik banget.

Akeh wong sing ngarep-arep dina iki, amarga bisa menehi kesempatan kanggo ngrayakake wanita sing nggawa dheweke menyang jagad iki lan menehi rasa tresna lan dhukungan tanpa wates.

Kanggo anak ibu narsis (NM), pancen kahanan sing beda banget.





Luwih ora ngarep-arep dina iki minangka kasempatan kanggo nuduhake wong tuwa sing dikasihi sepira tresnane lan dihargai, bocah diwasa saka ibu narsis bisa miwiti minggu gupuh - malah pirang-pirang wulan - sadurunge.

Iki minangka wong sing ngalami jinis psikologis, mental, lan penyiksaan fisik sing paling ala saka siji wong sing kudu dipercaya: ibune.



Beatifikasi Ibu

Kita urip ing masarakat sing nggawe ibu dadi alas sing dhuwur.

Saiki, wong tuwa dikutuk kerja keras, lan para ibu jarang entuk validasi lan apresiasi sing kudune.

Nanging ana kapercayan sing ndasari, yen wanita dadi ibu, dheweke pancen pasrah lan sregep kebak katresnan lan pengabdian tanpa syarat.



Dheweke ora bisa tumindak salah, lan yen dheweke nindakake, iku amarga 'sebab sing apik,' lan pantes diapura. Sawise kabeh, 'dheweke IBU.'

Salah sawijining masalah sing paling angel sing kudu dicekel bocah NM yaiku kasunyatane dheweke (asring) ora percaya babagan apa sing kedadeyan ing mburi lawang.

Nopo iki Umume amarga NM cenderung duwe pasuryan umum sing beda banget karo sing ditampilake ing omah.

Ing umum, ing sekitar anggota kulawarga, kanca, guru, lan liya-liyane, ibu kasebut nggambarake awake dhewe sing setya lan tresna banget.

Dheweke bisa ngomong babagan bangga banget karo anak-anake, bisa ngrangkul utawa ngelus-elus kanggo nuduhake kabeh wong ing sakiwa tengene apa sing dadi wongtuwa sing sampurna lan apik banget ... lan sanalika kulawarga kasebut ing omah, dheweke bakal nuwuhake rasa sengit lan vitriol babagan samubarang sing dirasakake.

Kosok baline kasucian sing biasane ana gandhengane karo ibu, lan bakal ngrusak bocah enom sing rentan banget ing perawatane.

'Nanging Dheweke IBU!'

Wong sing durung diwasa karo wong tuwa narsis cenderung nanggepi ala nalika wong-wong sing nyoba ngucapake rasa putus asa babagan tatanane.

Nyatane, nalika sawetara wong diwasa sing nyiksa wong tuwa narcissistic nyoba nerangake wong liya kenapa dheweke kudu adoh saka wong tuwa kasebut, utawa menehi crita babagan perkara-perkara sing nggegirisi sing wis dialami, dheweke asring ora percaya utawa memungsuhan.

Kadang kalorone.

Wong liya bisa uga menehi respons glib kaya 'Nanging dheweke ibumu! Mesthi wae dheweke tresna karo sampeyan, lan sampeyan ngerti sampeyan uga tresna marang dheweke, jero banget ”.

Utawa bisa uga ngilangi pengalaman, kanthi 'Oh, mesthine ora ala banget. Sampeyan bisa uga reaksi berlebihan amarga isih bocah sensitif. '

Dheweke ora bakal ngerti yen ngrusak respon kaya iki.

wwe goldberg vs brock lesnar

Wong sing wis diwasa karo ibu sing nyerang dheweke kanthi kritik lan kekejeman sing ora ana enteke, sing gaslighted dheweke terus-terusan lan nggawe dheweke takon kenangan dhewe, kewarasan dhewe, dudu wong sing bakal kepengin mbukak kembang lan kertu menyang toko.

Mesthi, dheweke bisa uga amarga ora duwe kewajiban, nanging kembang bakal dadi jinis sing salah utawa warna sing salah, sentimen ing kertu ora bakal bener, lan bocah bisa uga ngelingake yen dheweke ora dikarepake kanggo miwiti karo.

Pancen ora bisa dipikirake karo wong sing nampa akeh rasa tresna lan dhukungan saka wong tuwa, nanging dheweke ora bisa disalahake.

Meh ora bisa wong ngerti tenan kahanan nganti ngrasakake dhewe ... mula, yen sampeyan bocah diwasa saka Ibu Narsis, sampeyan kudu dadi pengacara lan pelatih sampeyan sing paling apik.

Ndhuwur kabeh perkara liyane, sampeyan kudu ngurus Kowe .

Pentinge Ngurus Dhiri

Amarga sampeyan ngerti luwih becik tinimbang wong liya babagan cara ngurus ibu sampeyan ing Dina utawa sekitar Hari Ibu, sampeyan bisa ngurutake cara perawatan mandiri sing bakal cocog karo sampeyan.

Yen sampeyan ora duwe kontak - yaiku salah sawijining cara paling apik marasake awakmu saka planggaran narcissistic - mula wong tuamu bisa uga nyoba ngubungi sampeyan ing 'dina istimewa' kanggo lelungan lan nyoba golek pijakan ing urip sampeyan.

Sampeyan bisa nglawan iki kanthi mblokir nomer telpon (yen durung ngerti), uga mblokir dheweke liwat media sosial.

Sampeyan uga bisa nggawe manawa email sing dikirim dheweke bakal langsung diarsipake tinimbang ditampilake ing kothak mlebu.

Yen dheweke jinis sing ngirim kethek mabur sawise sampeyan amarga dheweke mikir sampeyan bakal tumindak kaya sing dikarepake yen wong liya melu nganggu sampeyan, ana uga cara sing apik kanggo ngatasi masalah kasebut.

Nganti seminggu utawa luwih sadurunge Dina Ibu (lan suwene sawetara minggu sawise iku), aja njawab telpon saka sapa wae sing jeneng lan nomer sampeyan ora dingerteni.

Sekedap saka media sosial, mung wangsuli email kerja lan sing saka kanca cedhak, lan luangake akeh wektu kanggo nindakake perkara sing nggawe sampeyan seneng.

Nyingkiri TV uga apike, amarga sampeyan bisa uga bakal kebanjiran karo para iklan babagan kedadeyan sing luar biasa nalika Dina Ibu.

Situs streaming kaya Netflix utawa Acorn mesthine ora apa-apa, nanging yen lan kapan sampeyan ndeleng pariwara kanggo tanggal kiamat, langkau utawa bisakake lan fokusake saiki.

Lakukan sawetara latihan napas yen prekara iki nyebabake sampeyan, lan yen sampeyan krasa salah utawa wedi, coba uwalake. Bali menyang tengah.

Yen sampeyan ngrasakake stres lan kuwatir banget babagan tanggal mbesuk, hubungi wong-wong sing ana ing jejaring sosial sing ngerti apa sing sampeyan alami lan bisa menehi dhukungan.

Yen sampeyan duwe sedulur sing uga nesu NM, sampeyan bisa nyoba dadi siji lan sijine kanggo menehi kekuwatan lan dhukungan kaya sing dibutuhake.

Yen ora, yen sampeyan durung nemokake ahli terapi sing duwe spesialisasi kanggo kerja bareng karo wong sing wis menehi hasil planggaran narcissistic , apike sampeyan nemokake.

Dheweke bisa ngrewangi sampeyan nggawe maneh dhiri, bisa mbantu ngetrapake pengalaman sampeyan, lan mulang praktik sing bisa mbantu sampeyan ngrampungake kerusakan sing awet.

Sawetara psikoterapis energi malah bisa mulang sampeyan carane mindhah emosi lan kenangan negatif saka awak, supaya sampeyan duwe kesempatan kanggo pulih saka kabeh.

Cathetan: Yen sampeyan kuwatir banget yen ibumu teka ing ngarep lawang omah kanggo ngeri sampeyan (lan kulawarga), banjur lunga ing akhir minggu kasebut.

Pesen kamar hotel utawa AirBnB, utawa priksa manawa sampeyan bisa nggunakake akhir minggu karo wong sing sampeyan tresnani. Neraka, pesen pesawat menyang negara liya yen sampeyan bisa.

aku ora bisa nindakake apa-apa kanthi bener

Sampeyan duwe hak lan ijin apa wae prelu kanggo kesejahteraan sampeyan dhewe.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

Gawe Dina Babagan Sampeyan

Yen sampeyan dadi wong tuwa, sampeyan bisa nggunakake dina iki kanggo ngrayakake prestasi wong tuwa sing apik banget lan duwe wektu kualitas apik kanggo bocah-bocah. Utawa, yen sampeyan duwe kanca kewan, gunakake bareng!

Sanajan sampeyan ora duwe anak utawa kewan ingon-ingon, sampeyan bisa nyusun reaksi maneh ing saiki nganti saiki dadi pengalaman positif.

Amarga sampeyan mesthine kudu dadi wong tuwa dhewe sajrone umure, sampeyan bisa nggunakake dina iki minangka kesempatan kanggo ngrayakake regane dhewe.

Sampeyan pantes tresna lan remen banget, lan ora ana wong sing luwih pantes tresna sampeyan tinimbang sampeyan. Apamaneh karo kabeh sing wis dialami.

Apa sing nggawe sampeyan paling bahagia? Apa sampeyan seneng mbuwang wektu ing alam? Nindakake seni? Nari? Lukisan tembikar?

Apa 'papan sing nyenengake' kalebu tikar yoga lan smoothie teh ijo utawa sofa sing nyenengake lan pirang-pirang musim ing Netflix, sampeyan duwe hak melu-melu apa wae sing kudu sampeyan lakoni kanggo nggawe tanggal sing peteng iki dadi rasa seneng, tresna. , lan sing paling penting, tentrem .

Ritual Kanggo Mbantu Sampeyan Waras

Yen sampeyan rumangsa yen ana perkara sing mesthi pengin diomongake karo ibune, nanging ngerti yen dheweke ora bakal ngerti utawa ngakoni, tulisake ing selembar kertas utawa ketik: sing sampeyan karepake.

Tumpasake kabeh tembung sing durung dingerteni, kabeh lara, kabeh pengkhianatan.

Sawise rampung, pindhah menyang papan sing bisa ngobong kanthi aman, lan lebokake huruf kasebut menyang geni.

Yen seneng, sampeyan uga bisa ngobong foto utawa kenang-kenangan liyane sing sampeyan rumangsa duwe ikatan energi, lan kabeh dadi asap lan awu, fokusake tujuan sampeyan supaya kabeh lara lawas bisa ngobong bareng.

Tindakan ngeculake fisik iki katarak banget, lan sampeyan banjur bisa fokus ngisi awak kanthi katresnan sing entheng lan tanpa syarat.

(Banjur kudu tanggung jawab lan priksa manawa geni dipateni kanthi aman. Tanggung jawab lan kabeh…)

Sabanjure, isi omahmu karo aroma sing bisa ngombe, yaiku kanthi ngobong dupa utawa minyak esensial sing nambah. Omahmu minangka papan perlindungan sampeyan: omahmu tenang. Ana, sampeyan aman. Aman

Gawe Benteng Solace sampeyan.

Sawise iku, adus.

Ora kamar mandhi, sing bakal ditutupi banyu, nanging shower sing bisa mbilas negativitas ing awak.

yaiku lanang lan sedulur sing kerja

Sampeyan bisa uga nggawe scrub uyah utawa kopi nalika sampeyan ana ing kono, amarga tumindak fisik kanggo eksfoliasi bisa nguatake citra mental nalika ngilangi lapisan lawas sing lara supaya sampeyan bisa muncul maneh.

Coba Ngapura, Yen Sampeyan Bisa

Elingi ukara 'ngapura, amarga dheweke ora ngerti apa sing ditindakake'? Sing sejatine pancen bener tenan nalika nerangake narkis.

Sanajan bisa nyebabake kerusakan sing luar biasa, penting dielingi manawa sejatine ora bisa ngerti polah dhewe.

Dheweke ora bisa ndeleng.

Narcissism minangka kelainan kepribadian kaya kelainan kepribadian wates, sing asring nyebabake oyot bocah nalika nyiksa bocah.

Paribasan sing 'nglarani wong sing nate nglarani wong liya' nyata sejatine: ibu sing ngrusak sampeyan bisa uga rusak nalika isih bocah… lan sing ngrusak dheweke uga uga dilecehke. Lan sateruse lan liya-liyane, kanthi kejem lan nglarani generasi kepungkur.

Pangapunten dudu babagan ngapura wong liya sing disalahake, uga ora kanggo ngresiki batu tulis supaya sampeyan bisa maju kanthi sesambetan bahagia mengkilap sing mesthi sampeyan impenake.

Ora, pangapurane ing kahanan iki yaiku ngethok tali lawas sing nggawe sampeyan tetep ditambali karo wong sing ora bakal mandheg nglarani sampeyan, supaya sampeyan bisa bebas, lan ngupayakake awak dhewe.