Ana pirang-pirang film Halloween? Timeline Michael Myers sing lengkap kanggo ditonton sadurunge Halloween Kills teka

>

Ora nggedhekake yen Halloween (1978) nemtokake lan menehi inspirasi kanggo genre film slasher sajrone pirang-pirang taun. Michael Myers minangka perwujudan saka pembunuh psiko sing nyebabake ngipi elek lan wis menehi wengi turu kanggo para penggemar. Suwe-suwe, franchise film wis berkembang lan isih dadi salah sawijine film medeni seri sing relevan dina iki.

Film Halloween nampilake pirang-pirang wektu lan wis diwiwiti kaping pirang-pirang patang dekade lan 11 film. Saiki ana rong proyek Halloween liyane. Film kaping rolas, Halloween Kills, diwiwiti taun iki tanggal 16 Oktober 2021. Cuplikan kasebut mudhun awal dina iki, nambah semangat ing franchise sing luwih medeni.

Amarga isih ana pirang-pirang wulan nalika Halloween Kills teka ing bioskop, para penggemar bisa uga pengin mriksa maneh franchise film horor kasebut.






Kabeh jadwal Michael Myers ing Francais Halloween

Waralaba ing Halloween nduwe 11 film kanthi papat garis wektu sing beda suwene wis puluhan taun. Halloween III: Musim Penyihir ora bakal bisa ditampilake amarga film kasebut ora ditampilake karo Michael Myers, mula, film kasebut bisa dianggep minangka film mandiri.

Mangkene dhaptar film Halloween liyane kanthi urutan kronologis:



Timeline 1: 1978 nganti 1995

Michael Myers minangka salah sawijining penjahat paling gedhe ing kabeh wektu (Gambar liwat Gambar Universal)

Michael Myers minangka salah sawijining penjahat paling gedhe ing kabeh wektu (Gambar liwat Gambar Universal)

1) Halloween (1978)

Film pertama waralaba, klasik sing netepake genre kasebut, ngenalake pamirso menyang Michael Myers. Plot kasebut ngetutake antagonis, sing minangka pembunuh lan pasien sing lolos saka rumah sakit jiwa. Michael Myers bali menyang Haddonfield, ing kana dheweke nggayuh bocah wadon SMA lan banjur nyerang dheweke lan kanca-kancane nalika wengi Halloween.

Film kasebut bisa menehi rasa nyenengake kanggo sapa wae lan dadi karya utama saka sutradara John Carpenter.



2) Halloween II (1981)

Halloween II kedadeyan ing taun 1978 lan minangka terusan langsung, nalika nambah plot film pertama ing endi. Ing film nomer loro, Michael dhewe lagi dioyak psikiater sawise ditembak ing pérangan pisanan.

Film iki dadi sekuel sing apik kanggo klasik John Carpenter lan disutradarai dening Rick Rosenthal.

3) Halloween 4: Wangsulane Michael Myers (1988)

Sawise absen saka film franchise kaping telu, Michael Myers muncul maneh ing cicilan kaping papat, Halloween 4: The Return of Michael Myers. Halloween 4 minangka terusan langsung saka cicilan nomer loro lan terus crita Michael suwene sepuluh taun sawise dheweke ngilang. Bebarengan karo Michael, film kasebut uga nampilake karakter liyane sing penting, Dr. Sam Loomis, psikiater Michael.

Film iki nggawe status permanen Michael Myers minangka antagonis utama.

Uga maca: 5 film kulawarga paling apik ing Netflix sing kudu ditonton


Seri film Halloween asline ilang pesona sajrone sawetara wektu (Gambar liwat Gambar Universal)

Seri film Halloween asline ilang pesona sajrone sawetara wektu (Gambar liwat Gambar Universal)

4) Halloween 5: Revenge of Michael Myers (1989)

Halloween 5 sepisan maneh ndeleng bali saka antagonis amarga meh seda. Michael Myers terus nyoba, nanging crita asale uga ditliti ing film kasebut.

Nanging, pesona film sadurunge mulai sirna liwat film iki amarga panggunaan akeh banget saka tropis horor sing padha.

5) Halloween: Kutukan Michael Myers (1995)

Kutukan Michael Myers minangka film pungkasan ing seri asli, lan sawise film iki reboot pertama ing franchise kasebut. Angsuran kaping enem ing seri kasebut dinyatakake minangka kegagalan kritis.


Uga maca: Apa sing bakal teka ing Netflix ing Juli 2021?

Uga maca: Endi kanggo nonton Fast and Furious 9 kanthi online ing India lan Asia Tenggara?


Timeline 2: 1978, 1998 nganti 2001

Halloween H20: 20 Taun Banjur (Gambar liwat Gambar Dimensi)

Halloween H20: 20 Taun Banjur (Gambar liwat Gambar Dimensi)

1) Halloween (1978)

2) Halloween II (1981)

3) Halloween H20: 20 Taun Banjur (1998)

Film kaping pitu franchise film horor ora nggatekake kedadeyan kabeh film sawise pérangan kaping pindho lan dadi sekuel langsung menyang Halloween II. Plot film kasebut dijupuk 20 taun sawise film nomer loro. Ing Halloween H20, Michael mbales dendam karo Laurie nalika njaga profil sedhih kanthi jeneng liyane.

Film kaping telu ing timeline anyar nampa ulasan sing beda-beda lan katon minangka upgrade saka kecelakaan sepur sadurunge.

4) Halloween: Wungunipun (2002)

Ditetepake ing taun 2001, Halloween: Wungun maneh dudu film sing apik lan dadi sebab kenapa franchise Halloween urip maneh. Film kasebut ngilangi kabeh kemajuan sing digawe franchise karo H20 lan dadi kuciwane sing ditandhani pungkasan timeline kaping pindho.


Uga maca: 5 film aksi paling apik ing Netflix sing kudu ditonton

Uga maca: Sapa sing main Lady Loki?

geguritan babagan wong sing ditresnani sing wis tilar donya

Timeline 3: Urip maneh seri

Isih saka Halloween (2007) (Gambar liwat Gambar Dimensi)

Isih saka Halloween (2007) (Gambar liwat Gambar Dimensi)

1) Halloween (2007)

Ing taun 2007, para produsen nggawa direktur Rob Zombie kanggo ngarahake urip maneh klasik taun 1978. Rob Zombie nggawa visine lan nggawe seri maneh nalika mbayangake Michael Myers sing ngancam. Film kasebut nyakup akeh urutan gory lan medeni Michael ing kutha fiksi Haddonfield.

2) Halloween II (2009)

Film kasebut minangka tindak lanjut langsung saka film horor 2007 lan ngetutake plot sing padha karo visi Rob Zombie. Pameran anyar sutradara kasebut ngowahi jinis film saka slasher dadi film horor konvensional kanthi ngenalake unsur-unsur supranatural.

Timeline kaping telu maneh diterusake sawise film franchise kaping pindho.


Uga maca: 3 Film Netflix Remaja paling apik sing kudu ditonton


Timeline 4: 1978, 2018 nganti saiki (Timeline saiki)

Halloween (2018) minangka reboot liyane kanggo crita Michael (Gambar liwat Universal Pictures)

Halloween (2018) minangka reboot liyane kanggo crita Michael (Gambar liwat Universal Pictures)

1) Halloween (1978)

2) Halloween (2018)

Sawise gagal, franchise film kasebut diuripake maneh ing taun 2018 dening David Gordon Green. Film kasebut mbatalake kabeh kedadeyan sing kedadeyan sawise klasik taun 1978 lan dadi tindak lanjut Halloween (1978). Crita kasebut diwiwiti 40 taun sawise kedadeyan film asli karo Laurie ngalami PTSD.

Film kasebut adaptasi karo jaman saiki lan tetep adhedhasar kasunyatan horor. Adaptasi sing apik banget ngasilake film dadi paling apik ing franchise sawise taun 1978.


Uga maca: Sapa Idris Elba ing Skuad Bunuh Diri?


Film kasebut ditinggalake ing cliffhanger lan samesthine bakal ditliti ing Halloween Kills lan Halloween Ends sing bakal teka, kanthi film kasebut dirilis tanggal 16 Oktober 2021. Bakal narik kawigaten babagan kepiye entri paling anyar babagan franchise medeni ing layar perak.

Uga maca: 5 film paling apik ing Netflix sing kudu ditonton