Cara Mungkasi Naib: 11 Tips sing Efektif banget

Naivety dudu konsep sing tetep. Apa sing dianggep naif kanggo sawetara wong, bisa uga katon alus kanggo wong liya, utawa optimisme, iman sing apik, lan ora bersalah, ing antarane liyane.

Nanging bisa uga sampeyan rumangsa cenderung naif ing urip lan kuwatir bisa nyebabake masalah.

Sampeyan ora pengin dadi wong sing kurang percaya utawa pesimis, nanging sampeyan ora bisa nindakake cara sampeyan, amarga sampeyan ngrusak.





Mbok menawa sampeyan naif ing babagan sesambetan, mesthi wuta percaya yen samubarang bakal bisa lan tresna nalika tiba topi.

Mungkin sampeyan salah maca wong liya lan mesthi mikir sing paling apik tumrap apa wae sing kedadeyan.



Mungkin sampeyan cenderung mikir yen perkara ing urip kabeh sunar srengenge lan pelangi, nalika jagad iki, sayangé, ora bisa digunakake kaya ngono.

Mungkin sampeyan uga wis dadi korban penipuan sadurunge.

Punapa mawon, keprigelan sampeyan nyebabake sampeyan masalah lan sampeyan pengin dadi luwih trampil lan luwih wicaksana kanggo cara jagad, tanpa ngilangi optimisme lan kesucian sing apik saiki.



Mangkene sawetara tips kanggo mbantu sampeyan pamitan dadi gampang kesasar lan rada clue, tanpa bosen.

1. Mikir sadurunge ngomong utawa tumindak.

Yen sampeyan nganggep naif, masalah sampeyan bisa uga nyatane yen sampeyan ora mandheg lan mikir sadurunge ngomong utawa tumindak.

Sampeyan ujar bab sing pertama sing ana ing pikirane utawa tindak-tanduk tanpa nyuda wektu kanggo nimbang kahanan kasebut.

Dadi, sing kudu sampeyan lakoni yaiku kanthi sadhar supaya alon-alon lan luangake wektu kanggo mikir sadurunge sampeyan ngucapake utawa nindakake babar pisan.

Iku luwih gampang tinimbang rampung, mula bisa uga diwiwiti kanthi sedina.

Sawijining dina sampeyan bakal nyoba njupuk wayahe kanggo nggambarake lan ndeleng masalah kasebut saka sudut pandang liyane sadurunge sampeyan reaksi ing kahanan apa wae.

Banjur seminggu. Yen sampeyan terus meksa nggunakake wektu kasebut lan mikir dhisik, mengko utawa mengko bakal dadi reaksi default.

2. Aja wedi lungguh ing pager.

Pager diremehake.

Ing jagad modern kita, sampeyan asring ngarep-arep milih tembung go, lan yen sampeyan lungguh ing pager sampeyan bakal katon ringkih utawa ora yakin.

Nanging pager kasebut pancen papan sing apik.

Ana ing endi wae sampeyan bisa netepke loro-lorone lan njupuk wektu kanggo ngembangake sudut pandang sing cukup, tinimbang naif lan ora nuwun mengko.

Luangake wektu kanggo njupuk keputusan, lan yen sampeyan pengin tetep pager ing salawas-lawase, ora apa-apa.

3. Ati-ati banget.

Yen sampeyan cenderung naif, mula kudu diatasi kanthi sengaja tumindak sing ngati-ati banget.

Sing ngati-ati banget sampeyan bisa uga cara sing akeh wong nyedhaki jagad umume.

Iki minangka prekara sing kudu sampeyan lakoni kanthi sadhar, nanging ora suwe maneh, sampeyan kudu luwih ati-ati.

4. Dadi luwih akeh.

Naivety asring minangka asil saka sirah sampeyan ing awan lan ora nggatekake apa sing kedadeyan ing kene lan saiki.

Dadi, coba coba luwih prelu urip saben dinane.

Aja nganti sampeyan kesapu dening pikirane, fokus ing kedadeyan ing sekitar sampeyan lan apa sing dicritakake wong-wong marang sampeyan.

Sampeyan bakal sok dong mirsani akeh perkara sing apik, nanging sampeyan uga ora bakal seneng.

5. Rungokake kanthi tliti.

Dadi pamireng sing apik minangka sipat sing apik kanggo dikembangake ing umum, nanging uga bisa dadi cara sing apik kanggo sinau luwih akeh babagan wong anyar tanpa menehi akeh babagan sampeyan.

nalika sampeyan kacau ing sesambetan

Takon pitakonan lan tuduhake minat sejati marang dheweke, tinimbang luwih seneng nuduhake rincian babagan urip sampeyan kanthi langsung.

6. Nindakake riset.

Wong sing wis ngerti, sing waspada, mesthi isih naif. Nanging pangertene babagan jagad iki ndadekake dheweke ora bisa nganggep luwih becik.

Dadi, kudu dadi pendhidhikan dhewe bab sing ora sampeyan pahami.

Yen sampeyan naif babagan masalah finansial, waca prekara sing kudu sampeyan ngerteni, utawa malah mikir babagan kursus.

Yen sampeyan wis apus-apus utawa wis telpon cedhak, mula kudu terus konfirmasi langsung karo perusahaan utawa institusi (yen sampeyan duwe email saka bank sing dicurigai, sadurunge) sadurunge tumindak .

Yen masalah sampeyan lagi naif ing sesambetan, goleki psikologi kenapa wong tumindak kanthi cara tartamtu.

Yen sampeyan ora yakin babagan apa wae, lunga lan goleki sadurunge njupuk keputusan.

Urip minangka pelajaran sing dawa, lan yen sampeyan sinau, sampeyan bakal dadi luwih nyata lan praktis.

7. Terus percaya karo wong liya.

Apa wae sing sampeyan lakoni, aja wiwit ngalahake sampeyan amarga duwe sipat sing dipercaya. Ngandel iku apik banget.

Kurang naif dudu babagan wong sing ora percaya. Babagan babagan ora njupuk keputusan sing cepet. Babagan mikir kanthi bener lan maca ing antarane kahanan.

Ora ateges sampeyan ora bisa ngandel karo wong ing sekitar sampeyan lan terus golek sing apik.

Nganggep manawa wong bisa dipercaya nganti mbuktekake manawa sampeyan kudu reaksi standar, lan ora ateges sampeyan naif.

Mesthi, ana akeh wong ing jagad iki sing ora duwe pengaruh ala, nanging akeh manungsa sing intine apik.

8. Nanging sinau kanggo ngenali nalika ana wong sing ora jujur.

Yen sampeyan asring diapusi, apike ndeteksi sing paling umum pratandha sing diapusi .

Wong sing ngapusi sampeyan bisa uga angel nahan kontak mata, gelisah, utawa asring ngilangi tenggorokan.

Iki bisa uga ateges mung gugup, lan wong sing ngapusi bisa uga ora nindakake samubarang, nanging isih elinga tandha-tandha kasebut.

9. Rungokake usus sampeyan.

Sanajan sampeyan cenderung naif, gampang nesu, utawa lugu, bisa uga asring ana rasa sedhih yen ngandhani apa-apa sing kurang pas.

Aja mung meksa nindakake perkara kasebut menyang sisih siji, wenehi wektu cekak kanggo mriksa perasaan kasebut lan mikirake asale saka ngendi.

Aja wedi supaya sampeyan bisa dipandu dening naluri usus saiki lan bola-bali. Sampeyan bisa uga ora mesthi bener, nanging ana alesan.

10. Kasedhiya mbukak wong anyar.

Naivety sampeyan bisa uga nyatane sampeyan wis urip kepenak ing saubengé wong sing mikir kaya padha karo sampeyan.

Yen ngono, sampeyan kudu mbukak kekancan karo wong-wong sing beda-beda latar budaya utawa budaya.

Yen sampeyan ora manggon ing komunitas sing beda-beda, bisa uga luwih angel, nanging internet bisa dadi cara sing apik kanggo dicampur karo wong sing beda karo sampeyan.

Lan yen sampeyan manggon ing papan multikultural karo wong-wong saka macem-macem latar sosial ekonomi lan beda kapercayan, gunakake kanthi maksimal lan terbuka kanggo kekancan karo wong sing ora katon, ora bisa guneman, utawa mikir kaya sampeyan.

11. Metu mrana lan rasakake urip.

Naivety asring dadi sipat wong sing kurang pengalaman urip. Yen sampeyan ora ngrasakake tangan pertama ing jagad, mula ora bakal gampang nesu utawa lugu.

Umume wong dadi kurang polos amarga wis tuwa, nanging sampeyan bisa menehi pitulung amarga mung menehi panguripan kanthi nyata.

Coba prekara-prekara anyar, sukarela kanggo mbantu wong-wong sing kurang mampu tinimbang sampeyan, lan sinau babagan budaya anyar.

Wenehi informasi babagan sejarah lan kasunyatan lan ketidakadilan masyarakat sing sampeyan urip, delengen perkara-perkara saka sudut pandang wong liya lan cukup sadharake babagan urip - sing apik lan sing ala.

Apa naif sampeyan ditampilake ing sesambetan? Ora yakin carane mandheg naif? Ngobrol online karo ahli hubungan saka Pahlawan Hubungan sing bisa mbantu sampeyan ngrampungake. Cukup.

Sampeyan uga seneng: