Yen Sampeyan Pengin Katresnan Awet, Goleki Wong sing Ngrasa Empati Kaya Sampeyan

Paribasan lawas sing mbantah, nanging aku jarang nganggep bener.

Mesthi, kadang-kadang wong sing beda-beda beda-beda bakal kepincut siji lan liyane, lan kadhang-kadhang rasa musik utawa hobine wong liya bakal dadi sebalik karo pasangane.

Nanging, ing jero ati kudu ana perkawinan supaya wong loro kudu ngajeni lan ngerti siji lan sijine lan nggawe tim sing apik sing bisa tahan wektu.





Kita manungsa minangka makhluk sing kompleks. Kita ngoperasikake macem-macem level, nanging kita kabeh duwe sawetara karakteristik dhasar lan dhasar sing pancen nemtokake cara reaksi ing kahanan tartamtu lan cara urip.

Salah sawijine yaiku kapasitas kanggo ngrasakake empati kanggo wong-wong sing ana ing sekitar kita.



Apa sing dimaksud empati?

Empati kira-kira ditemtokake minangka kemampuan kanggo nuduhake perasaan utawa pengalaman wong liya kanthi mbayangake kaya apa sing bakal ana ing kahanan wong kasebut.

Aula misuwur 2017 wwe

Wong sing nuwuhake empati banget bisa nggawe sepatune liyane lan ndeleng prekara saka sudut pandang dheweke.

Kita bisa ngrasakake empati ora mung kanggo manungsa, nanging uga kanggo kewan liya, lan uga planet sing apik sing kita urip.



Meh kabeh wong duwe empati. Kaya karakteristik apa wae, saben wong lungguh karo skala geser empaths ing sak mburi lan psikopat (sing ora duwe karep) ing liyane.

Napa Empati Penting ing Hubungan?

Empati minangka bagean utama saka / kabeh hubungan sing sampeyan lakoni karo manungsa liyane. Iki kalebu hubungan sampeyan karo kulawarga utawa kanca, nanging penting banget nalika ngomong babagan hubungan romantis.

Yen sampeyan lagi golek katresnan lan sampeyan milih duwe mitra romantis jangka panjang, mesthine bakal dadi wong sing sampeyan lakoni kanthi biasane, lan sampeyan bakal bisa uga seneng njupuk keputusan amba njupuk kabutuhan lan pendapat.

Yen Sampeyan Ora Simpati ...

Yen sampeyan, kayata, wong sing umume ora ngrasakake empati marang wong liya, lan ora kena pengaruh saka panandhang utawa rasa lara saka wong-wong ing sekitar sampeyan, mula sampeyan ora empati.

Sampeyan bisa uga angel ngerti babagan sudut pandang lan pilihanipun wong liya, apamaneh yen ora logis.

Ing mripat sampeyan, wong sing empati sing nate ngrasakake larane wong liya lan nesu amarga bisa uga katon ora kuwat. Iki tegese sampeyan ora bisa ngajeni wong-wong mau.

Sawise kabeh, yen sampeyan ndeleng wong gampang dimanipulasi, sampeyan bakal frustasi yen ana prekara sing ora bakal menehi pengaruh sing padha.

Sampeyan ora seneng ndeleng dheweke ngorbanake kabutuhan utawa kabutuhane dhewe kanggo kepentingan wong liya.

Yen sampeyan ora bisa ngurmati keputusane wong liya, mula bakal angel njaga hubungan sing sehat karo dheweke.

Sanajan sampeyan bakal ngerti manawa mitra empati iku apikan banget - lan sampeyan bisa uga nganggep dheweke dadi wong sing apik - ing mripat sampeyan, mesthine ana prekara sing apik banget lan loma.

Sampeyan bisa uga bisa nduwe wiwitan dadi ciri sing sampeyan tresnani, kayata asring karo ciri sing dudu awake dhewe, dadi prekara sing sampeyan negatif.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

Yen Sampeyan Sempurna karo Empati…

Saliyane, yen sampeyan wong sing empati banget lan rumangsa gampang nyelehake ing sepatu wong liya, sampeyan bakal angel ngerteni kepiye pasangan sampeyan bisa adhem banget lan katon ora krasa.

Sampeyan bisa uga takon manawa dheweke pancen peduli karo sampeyan, amarga sampeyan ora bakal bisa ngerti kepiye klinis lan bisa nutup nalika ngadhepi kahanan sing sampeyan tresnani.

Minangka wong sing urip terus mikirake perasaan wong liya, wong sing ora empati, ing mripat sampeyan katon abot banget cethek lan nresnani awake dhewe, sing ateges sampeyan uga bisa wiwit ora ngurmati sampeyan.

Loro-lorone pihak pancen angel ngurmati pihak liya, wong sing rumangsa empati kanthi beda bisa uga tetep njaga hubungan sing tetep kuwat.

Nggawe Keputusan Bisa Dadi Tantangan

Ing sesambetan serius, sampeyan sakloron dadi tim. Yen ana prekara kaya bocah lan hipotek, mula bakal ana pirang-pirang keputusan gedhe sing bakal ditindakake bebarengan.

Yen salah siji saka sampeyan ora duwe karep tinimbang liyane, sampeyan bisa uga angel golek kesepakatan babagan sawetara keputusan sing luwih penting ing urip.

Bener yen mesthi apik yen ana keseimbangan ing pasangan. Sampeyan bisa uga bisa sukses yen salah sawijine mitra ngimpi, lan sing liyane luwih logis lan realistis, saengga sampeyan bisa nyampur karo impulsif karo sing praktis.

Nanging, bisa uga gampang banget kanggo wong sing empati lan wong sing ora seimbang, amarga sampeyan bakal angel mangertos pertimbangane liyane.

Nalika sampeyan sabanjure kenal karo sopo lan pikirake bisa dadi sing cocog kanggo sampeyan, priksa manawa sampeyan tetep empati dadi prioritas utama ing pikiran sampeyan.

Iki minangka pratondho sing hebat yen sampeyan loro utawa ora cocog karo swarga, utawa apa hubungan sampeyan bisa uga angel nalika ana keputusan penting sing kudu digawe.