Pikiran Sing Ngganggu - Apa Sing Dadi lan Napa Normal banget

Wong sing turu ing sandhinge kekasih turu bisa uga duwe gambaran mental yen gampang mateni nalika turu. Pikiran kasebut bisa uga nggegirisi lan nesu. Dheweke bisa turu sewengi bengi, gumun yen pikiran kaya ngono mau ora bakal kalimput.

iku liwat garwane tilas

Apa ana sing salah karo dheweke amarga mikir kaya ngono?

Apa pikiran iki minangka pratandha bebaya awal yen dheweke dadi tukang mateni serial sing edan?





Apa dheweke pancen duwe kepinginan bawah sadar kanggo mateni pasangane?

Ya ora. Imajinasi acak - lan asring kasar utawa ora ngganggu - imajinasi kayata iki dikenal minangka 'pikiran sing ngganggu,' lan kabeh wong duwe.



Kabeh wong.

Dheweke cenderung nggegirisi nalika muncul, amarga biasane ora ana ing endi wae lan kayane asale ing ceruk sing paling peteng ing jiwa kita. Pancen, dheweke mung pikiran acak ing skema otak kita sing aktif banget.

Gangguan sing Ngganggu Kita

Bayangan kita ora nate mandheg, nanging umume, kita ora nggatekake pikirane sing metu ing otak nalika awan, amarga ora bisa nyebabake emosi tingkat



Mangkene conto: sampeyan lagi lungguh ing mejo ing papan kerja, nyoba konsentrasi karo perkara sing bakal pungkasan, lan ujug-ujug (metu saka SAIKI), sampeyan kepengin weruh apa rasane lasagna yen digawe nganggo irisan sisa pizza lan ora mi biasa. Sampeyan bisa mandheg sawetara wektu kanggo mikir, pikirake 'huh, sing pancen apik banget,' banjur terus bisa digunakake tanpa menehi perhatian maneh.

Nanging, yen sampeyan ditinggalake karo pemikiran sing mikir apa asu asu sampeyan, sampeyan bakal nemokake manawa kreteg pikiran sampeyan wis rampung, lan sampeyan bakal ngenteni sawetara jam sabanjure kepengin weruh WTF SERIUS?! Sampeyan seneng karo segawon lan OMG, kepiye uga bisa mikir babagan perkara kaya ngono?

Sampeyan bisa uga mbukak kabeh foto asu ing telpon lan njaluk kabeh tangis yen pikiran sing nggegirisi mau ana ing pikirane lan wong sing pancen elek lan sampeyan ora bakal mangan daging maneh lan sampeyan bakal ngrangkul Pak Woofles nganti tekan omah lan lan…

Loro-lorone minangka conto pikirane sing ngganggu, nanging trafik lasagna pizza (utawa jenius?) Gampang dipecat amarga dudu subjek sing tabu kanthi reaksi emosional sing kuat. Pikiran kasebut bisa metu saka pikiran sampeyan kanthi gampang kaya nalika mili amarga jiwa sampeyan mung ngakoni minangka penyusup sementara, lan ora mikir.

Kosok baline, reaksi sing nyuda lutut ing pikirane mung ngrusak makhluk sing sampeyan tresnani, apamaneh mangan dheweke, tekan titik lara ing sel abu-abu cilik sampeyan. Mangan daging asu minangka larangan banget ing umume budaya, lan umume kita diajari wiwit dina sing asu kekancan lan kita ora mangan kanca. Kewan-kewan kita minangka anggota kulawarga, lan kita duwe ikatan emosional sing kuat banget, mula yen ana pikiran acak nyerang jantung lan drum tabu ... ana cacofony mental sing ora bisa diabaikan.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

sing nyamar kencan roti panggang

Dwelling Ndadekake Pikiran sing Ngganggu luwih Kuat

Yen ana pamikiran sing ngganggu kaya pie kirik, kita cenderung terus fokus, sing bakal menehi kekuwatan. Ora mung goyangake lan diluncurake, kita tetep nginep, lan nyoba ngerti saka endi lan kenapa. Apa sampeyan pancen duwe kepinginan bawah sadar mangan asu sampeyan? Apa iki panginten minangka tandha peringatan awal penyakit mental sing parah? Etc.

Pikiran kaya spiral iki metu lan nggawe kita kuwatir amarga ora pengin duwe, nanging rumangsa ora bisa ngontrol. Secara fisik, kita bisa uga nuduhake gejala kaya deg-degan jantung amarga emosi negatif nyebabake reaksi gelut / penerbangan ing njero ati.

Kita bisa uga ngalami kelainan obsesif-kompulsif (OCD) amarga saben-saben ndeleng gambar asu kasebut, pikirane bisa uga mangan dheweke dadi pikiran, sing nyebabake kuatir lan nggawe kita kepengin banget nolak pemikiran kasebut.

Kita terus ngawasi pikirane kaya mengkene, nanging tumindak mriksa manawa ana ing sekitar bisa nggawe dheweke muncul, padha karo cara nyuwek perban plester kanggo mriksa manawa bisa marasake. iku kanggo mbukak maneh.

Pikiran Iki Sempurna Normal, lan Sampeyan Kaya Kuwi

Yen kedadeyan kaya iki, nuli ambegan, banjur tenang. Umume wong sing wis ngerti wis nate mikir kaya ngono, nanging kita jarang ngakoni wong liya. Sawise kabeh, yen ngganggu kita, mesthine bakal ngganggu wong liya, lan kita cukup ngrampungake kuatir sosial lan sindrom imposter tanpa nambah bahan bakar maneh, ngucap matur nuwun kanthi sanget.

Pikiran kasebut asale ing jagad liar semaput kita pikiran, yaiku ing endi kabeh kreatifitas diwiwiti. Artine lan panulis entuk inspirasi kanggo lukisan lan crita, lan impen kita lair.

Yen sampeyan tangi turu esuk sawise ngimpi, mula sampeyan ngerteni kirik, kemungkinan sampeyan bakal nganggep 'telek suci, iku impen ala' lan goyang nalika ngombe kopi esuk. Sampeyan bisa uga ngrangkul segawon sampeyan luwih dawa tinimbang biasane, nanging sampeyan ora bakal ngganggu banget amarga, iku mung impen, bener?

Amarga pikirane kasebut asale ing alam bawah sadar, bisa uga inspirasi saka prekara sing ora sengaja ngganggu utawa ngganggu sampeyan. Sampeyan bisa uga crita babagan crita babagan segawon sing mangan segawon ing negara liya lan ngganggu sampeyan nalika semana, nanging sampeyan nyingkirake amarga sampeyan lagi nesu.

Kanthi meksa maneh, bisa uga ana ing alam bawah sadar nganti dipicu dening prekara liya, sing mlebu ing latar ngarep lan nggegirisi sampeyan saka proyek sing bakal ditindakake.

Kunci kanggo ngatasi pikirane sing ngganggu iki yaiku kepiye reaksi kita marang dheweke . Yen kejutan sampeyan ing wektu iki, ora apa-apa nggunakake wektu sing cendhak kanggo mikir 'wah, iku sawetara sing ora ana masalah,' lan banjur pikirake GO.

Kenali apa sejatine, lan coba aja nganti duwe rasa sengit utawa sadar yen tumindak njijiki yaiku sing bakal kelet ing pikirane. Aja malah nyoba mbayangake mabur saka sampeyan kanthi jinis semedi Vulcan, mung fokus ing liyane, lan aja terus bali menyang interoperator kanggo ndeleng manawa wis musna.

Yen sampeyan nandhang OCD, kelainan kuatir, PTSD, utawa depresi, bisa uga sampeyan luwih angel ngeculake pikirane, lan ora apa-apa. Coba terus tenang, lan coba sawetara mekanisme sing beda kanggo mbantu sampeyan ngatasi. Apa pikiran sing ngganggu tenan nggawe sampeyan ganggu lan ngganggu urip saben dinane, guneman karo terapis utawa panyedhiya layanan kesehatan liyane. Dheweke bisa nggarap sampeyan kanggo nemokake teknik sing paling cocog kanggo sampeyan, kanggo mbantu sampeyan sinau babagan cara ngilangi jinis-jinis pikiran kasebut nalika kedadeyan.