Siklus Hubungan Push-Pull Lan Cara Ngindhari Dinamis Iki

Entuk push lan narik umume ing sesambetan.

Nanging bisa netepake kabeh sesambetan kanthi dinamis yen ora bisa dikendhaleni.





Psikologi hubungan push-narik menarik. Loro-lorone pihak kasebut kayane ora peduli karo polah tingkah dhewe.

Dheweke terus maju mundur ing antarane wektu sing cendhak, tentrem, katresnan, lan harmoni, lan rasa ora seneng lan gesekan sing luwih dawa.



Artikel iki bakal nemokake dinamis iki lan menehi sawetara saran babagan cara nyuda pengaruh negatif sing ana ing hubungan saiki lan mbesuk.

Sapa sing Gegandhengan Hubungan Push-Tarik?

Supaya siklus tetep, rong jinis wong kudu dadi mitra.

Yen mung ana salah siji jinis iki, lan wong liya sing ana hubungane duwe gaya lampiran sing luwih sehat, mula ora bakal suwe.



Nanging nalika loro-lorone wong liya teka, sindrom push-pull dadi masalah.

Wong A

- Nduwe rasa wedi marang keakraban lan rasa wedi yen ditinggalake.

- Ora duwe kapercayan dhiri mula banjur golek minat romantis supaya rumangsa pantes lan ditresnani.

- Ora seneng kroso sesak dening sesambetan.

Wong B

- Nduwe rasa wedi yen ditinggalake lan rasa intim sing ora sadar.

- Kurang percaya dhiri lan seneng dioyak supaya rumangsa dikepengini lan dikasihi.

- Ora seneng rumangsa ora aman babagan sesambetan.

Kepiye Siklus Push-Pull?

Kabeh dinamis bisa ana wiwit wiwitan sesambungan, sanajan siklus bisa uga suwe banget sadurunge saya suwe saya cekak.

Tahap 1 - Pursuit

Wiwitane, kapercayan sing kurang saka A bakal ngalahake rasa wedi marang karukunan lan nuwuhake identifikasi lan ngoyak wong sing kepincut.

Dheweke bisa nggunakake pesona, menehi akeh perhatian, lan tuku hadiah mewah.

Wong B bisa wiwitane muter hard kanggo njaluk amarga wedi ditinggalake tegese dheweke asring wegah mlebu sesambungan lan nggawe dheweke ringkih.

Nanging harga mandhiri sing murah tegese pungkasane bisa dimangerteni dening wong A. Perhatian kasebut nggawe dheweke rumangsa apik babagan awake dhewe.

pacarku ora gelem nikah

Tahap 2 - Bliss

Suwe-suwe, hubungan kasebut katon apik. Wong A lan wong B senenge seneng banget.

Dheweke nggunakake nambah wektu bebarengan. Dheweke bisa uga dadi intim fisik.

Kesenengan sing dituduhake cukup dangkal karo sawetara, yen ana, obrolan sing jero.

Tahap 3 - Mundur

Sawise suwe, wong A bakal wiwit ngrasakake sesambungan kasebut. Dheweke wedi karo karukunan sing wis diwiwiti.

Dheweke pengin uwal - utawa nyuda intensitas, paling ora.

Dadi dheweke bisa dadi adoh. Dheweke nutup awake dhewe sacara fisik lan emosional.

Tahap 4 - Ngusir

Apa sampeyan nate njupuk rong magnet lan nuding ujung polaritas sing padha?

Siji ngusir liyane. Dheweke nyurung.

Iki minangka analogi sing apik tumrap kedadeyan ing tahap iki.

Wong B, amarga wedi wedi ditinggal, saiki bakal dadi wong sing nguber.

Dheweke bakal nggoleki perusahaan lan perhatian wong A.

Nanging wong A duwe kekarepan sing ngelawan - dheweke pengin dhewe.

Dadi wong A bakal rumangsa luwih sedhot lan nyoba mundur luwih adoh.

Iki kayadene siji magnet sing nolak liyane nalika nyoba nyedhaki.

Kanggo wong A, wong B bisa uga dianggep mlarat. Dheweke bisa uga kritik utawa nggrundel.

Tahap 5 - Distancing

Pungkasane, wong B bakal mandheg nguber wong A.

Dheweke nindakake iki kanggo nglindhungi awake dhewe. Dheweke wedi wedi nilar, nanging yen hubungan kasebut bakal rampung, dheweke pengin nyuda rasa lara sing dirasakake.

Tahap 6 - Rukun

Ing jalur iki, wong A entuk papan sing digoleki. Karukunan ing sesambetan kasebut suda banget.

Saiki wedi karo wong sing A yen ditinggalake nggawe dheweke luwih seneng ing hubungan kasebut. Dheweke nganggep minangka pilihan sing luwih apik tinimbang dadi jomblo.

Wong A wiwit ngoyak wong B maneh. Dheweke bisa uga menehi cabang zaitun sing tentrem, nyiram wong B kanthi hadiah lan njaluk ngapura, utawa nindakake perkara liya supaya bisa menang.

Wong B, nalika wiwitane ora gelem, isih pengin rasane ditresnani lan dikepengini mula dheweke bakal ngidini wong A mlebu maneh.

Dheweke mesthi ndeleng pemisahan minangka pilihan sing ora dikarepake.

Tahap 7 - Harmoni

Hubungan kasebut bali menyang wektu tentrem lan bahagia.

Person A wareg yen hubungan kasebut ora jero banget utawa serius.

Wong B wareg yen hubungan kasebut ora mandheg mandheg.

Kaya sing sampeyan ngerteni, tahap 1 lan 2 padha banget karo tahap 6 lan 7. Intine, padha, nanging tahap 1 lan 2 ana hubungane karo hubungan anyar.

Sawise siklus rampung kaping pisanan, tahap 6 lan 7 ngganti tahap 1 lan 2 saengga kedadeyan kasebut kaya mengkene:

Tahap 6 -> Tahap 7 -> Tahap 3 -> Tahap 4 -> Tahap 5 -> Tahap 6 -> lan liya-liyane.

Napa Siklus Terus

Jinis hubungan dinamis iki nyedhiyakake saben wong apa sing dikarepake kanthi cara bundaran.

Ora ana wong sing kepengin supaya kekancan dadi akrab, lan uga ora pengin sesambungan kasebut rampung.

Siklus kasebut nyegah pembentukan karukunan sing sejati, sing migunani, nanging uga ngidini hubungan bisa dilanjutake.

Loro-lorone pihak meksa nindakake cara dhewe lan sawetara pasangan bisa terus kaya iki pirang-pirang taun.

Sawetara uga bisa urip kanthi strategi panas lan adhem iki.

Napa Siklus Bisa Akhir

Ing pirang-pirang kasus, hubungan push-pull bakal dadi kesimpulan alami nalika ana wong sing nemokake cara kanggo ora nggatekake rasa wedi yen ditinggal lan banjur lunga.

Amarga ora pengin dadi piyambakan, dheweke banjur ngerti yen sifat sesambetan kasebut ora sehat utawa ora apik kanggo dheweke.

Cara Mbebasake Saka Dinamis Push-Pull

Apa sampeyan pengin metu saka siklus iki ing sesambetan saiki, utawa sampeyan pengin ngindhari dinamis sing padha ing sesambetan mbesuk, iki sawetara perkara sing bisa ditindakake.

1. Goleki konsultasi pribadi.

Sawetara pangowahan luwih angel ditindakake tinimbang liyane. Kadhangkala kita butuh pitulung saka wong sing duwe ilmu lan / utawa pengalaman kanggo nuntun kita ing dalan sing cocog.

Apa sampeyan ngidentifikasi minangka wong A utawa wong B, kemungkinan sampeyan ngalami masalah ditinggalake lan wedi karo keakraban.

Penasihat bisa mbantu sampeyan ngenali asal-usule perkara kasebut lan menehi saran cara supaya sampeyan bisa ngrampungake lan ngowahi cara pengaruhe ing pikiran lan prilaku sampeyan.

2. Golek konseling pasangan.

Konseling minangka pasangan uga bisa mbantu mbatalake hubungan push-pull kanthi dinamis.

Penasihat bisa menehi saran sawetara perkara ing artikel iki, nanging uga bisa menehi saran sing luwih spesifik kanggo masalah utawa tantangan sing bisa sampeyan adhepi.

Sampeyan minangka jinis masalah hubungan sing ditindakake penasihat saben dina, lan bakal duwe latihan lan cara kanggo mbantu hubungan sampeyan bisa mlaku kanthi luwih lancar.

Konseling uga minangka papan sing aman supaya sampeyan bisa nindakake kerentanan emosi lan luwih ngerti siji lan sijine.

Yen sampeyan pengin menehi pilihan, pilihan sing apik yaiku layanan online sing diwenehake. Sampeyan bakal bisa nyambung karo penasihat lan menehi kesempatan luwih apik kanggo nggawe hubungan sing luwih sehat lan luwih bahagia. kanggo ngobrol karo wong liya utawa ngatur wektu / tanggal kanggo sesasi.

3. Dadi luwih ngerti pasangan sampeyan.

Yen sampeyan wis maca kabeh kasebut kanthi tliti, saiki sampeyan kudu luwih ngerti babagan pasangan tinimbang sadurunge.

Apa sampeyan ngerti minangka wong A utawa wong B, muga-muga bisa ndeleng sebab - paling ora ing level dangkal - kenapa pasangan sampeyan tumindak kaya ngono.

dhuwit ing wektu bank

Pangerten penting banget kanggo empati. Lan empati iku penting banget kanggo ngowahi tumindak lan reaksi sampeyan.

Ing kaloro kasus sampeyan, sampeyan wedi karo kekancan lan ditinggalake. Ngerti rasane iki, sampeyan kudu bisa empati karo rasa wedi iki bisa nyuda pikiran lan pengaruh saka tumindak sampeyan.

4. Dadi luwih kaya pasangan sampeyan.

Nalika sampeyan mlebu tahap 3 siklus push-pull, takon dhewe apa sampeyan bisa nggawe insting alami sampeyan mung sethithik lan luwih kaya pasangan sampeyan.

Yen sampeyan wong A, iki tegese sinau kanggo njaga interaksi lan komunikasi sing sampeyan alami, tinimbang mundur lan ora kasedhiya kanthi emosional.

Mungkin sampeyan bisa menehi katrangan marang wong B manawa sampeyan wis krasa sithik lan kudu mbutuhake wektu kanggo sampeyan dhewe.

Mesthekake manawa ora ana sing spesifik, nanging iki minangka mekanisme nanggulangi perasaan sampeyan.

kenapa james charles kelangan pelanggan

Yen sampeyan wong B, iki tegese ngurmati ruang pribadi wong A, menehi wektu kanggo awake dhewe, lan nyoba ora meksa resolusi kanggo masalah kasebut.

Mbok menawi sampeyan saged sinau nggunakke periode kasebut sing asring ora sampeyan deleng nindakake perkara sing sampeyan tresnani, nanging angel banget yen sampeyan lagi sesambetan.

Coba aja ndeleng wektu iki minangka tandha manawa hubungan sampeyan wis musna, nanging minangka cara sing dibutuhake supaya kahanan bisa sehat.

5. Dadi tim.

Tansah elinga iki: sampeyan ora masalah, dheweke ora masalah ... dinamika sesambetan sampeyan minangka masalah.

Aja nyoba ngowahi utawa prilaku kasebut. Kuwi kudu asale saka dheweke.

Kajaba iku, pangowahan sampeyan dhewe kudu saka sampeyan.

Motivasi kanggo ngenali lan ngganti pikirane utawa prilaku tartamtu bisa uga saka setuju supaya bisa dadi tim kanggo nambah kahanan.

Ora ana game sing disalahake ing pendekatan iki. Ora ana wong sing kudu ngrasakake sukses ing sesambungan kasebut.

Iki minangka upaya tim.

Sampeyan bisa saling ndhukung lan menehi semangat nalika sampeyan berjuang. Sampeyan bisa memuji lan matur nuwun marang saben liyane nalika tumindak kanthi cara sing bisa mbantu ngrampungake siklus kasebut.

Lan nalika sampeyan rumangsa ganti luwih akeh tinimbang dheweke, elinga kanggo ngerti dununge lan apa sing bisa dirasakake lan dipikirake.

Dheweke bisa uga ora bisa adaptasi prilaku kaya sampeyan cepet. Terus wae diwanti-wanti lan aja dikritik.

6. Nggarap ajining dhiri.

Ing sesambungan push-pull, kalorone pihak cenderung ngalami dhiri sing kurang, lan iki bisa nggawe puncak lan palung siklus luwih jelas.

Kanggo wong A, rasa ora percaya dhiri nggawe dheweke gampang tumindak katresnan lan tresno amarga ora nganggep awake dhewe cukup pantes tresna karo wong B.

Kanggo wong B, angel banget dheweke nampa nalika wong A ditarik. Tumindak kasebut nggawe dheweke rumangsa kurang dikepengini lan kurang ditresnani amarga dheweke njupuk barang kanthi pribadi.

Yen kalorone pihak bisa ngupayakake ningkatake rasa percaya dhiri, pangaruh emosional ing siklus bakal suda.

Yen sampeyan butuh pitulung babagan iki, waca artikel ing mbangun ajining dhiri kanthi 10 langkah .

7. Praktek ngrugekke siji liyane.

Kalorone wedi karo karukunan, lan bagean gedhe saka karukunan yaiku kerentanan emosi.

Asring, intim fisik karo saben liyane ora angel amarga ora kudu melu ekspresi emosi sing hebat.

Kerentanan nyata tegese mbukak dhewe lan nyedhiyakake sawetara pikiran lan perasaan sing sampeyan rasakake.

Iki tegese nuduhake perjuangan sampeyan, ngrungokake siji-sijine, lan saling ndhukung.

Yen sampeyan ora ngerti arep miwiti, waca artikel ing dadi emosional karo pasangan sampeyan.

8. Nampa cacat pasangan sampeyan, nanging matur nuwun kanggo nilai sing apik.

Dinamis push-pull sebagian digawe dening kepinginan supaya mitra kita dadi sampurna. Kita ngarep-arep supaya dheweke ngerti apa sing kita butuhake, apa sing dirasakake, lan tumindak sing cocog.

Nanging ora ana sing sampurna. Kabeh duwe kekurangan. Lan kita ora bisa maca pikiran.

Salah sawijining cara kanggo alus lan bisa ngalahake perasaan sing nyebabake siklus yaiku ngurmati kabeh kualitas apik pasangan sampeyan lan prekara sing apik.

Iki mbantu sampeyan ngerti lan nampa kompromi, sing dadi bagean penting ing sesambetan sing sehat.

Isih ora yakin apa sing kudu ditindakake babagan hubungan push-pull?Kahanan semacam iki meh mesthi luwih apik navigasi kanthi pitulung saka profesional sesambetan. Dheweke bisa menehi jinis pandhuan khusus sing ora bisa ditemokake ing artikel internet.Dadi, kenapa ora ngobrol online karo ahli hubungan saka Pahlawan Hubungan sing bisa mbantu sampeyan ngrampungake. Cukup.

Sampeyan uga seneng: