Aja Nglirwakake Raos Sampeyan: Dheweke Coba Ngomong Prakara

Aku ora nggatekake babagan pujian utawa nyalahke sapa wae. Aku mung nuruti perasaanku dhewe.
- Wolfgang Amadeus Mozart

Apa sampeyan rumangsa wis macet ing tengah-tengahing perang antarane ati lan pikiran sampeyan? Yen mangkono, sampeyan bakal ujar sing biasane sing menang?

Yen sampeyan kaya umume wong, wangsulane bisa uga sampeyan pikirake. Ana sawetara wong sing ngrungokake perasaan sing sejati mula kita gagal nampa pesen penting sing dikirim.





Ing artikel iki, aku bakal nemokake sebabe kedadeyan iki, apa sing kudu sampeyan eling babagan perasaan, carane ngerti, lan cara paling apik kanggo ngatasi.

Status Saiki Saiki

Aku ora ngira yen ngilangi tandha nalika aku ujar manawa umume wong utamane dipandu dening pikirane. Kepinginan kanggo ngatasi pro lan kontra saben kahanan pancen kuwat amarga iki asring diwulangake minangka cara paling apik kanggo ngatasi masalah.



Gegayutan karo sawetara masalah, ing endi solusi optimal bisa dipikolehi liwat nalar, iki bisa dingerteni kanthi sampurna. Nanging, aku kudu takon babagan kaping pirang-pirang sing bisa ditindakake.

Nanging ing kene kita minangka kolektif manungsa sing ngidini logika nemtokake cara urip kita. Kita nyuda emosi kanggo milih pikiran, percaya yen iki cara paling apik nggayuh marem lan aja nganti kuciwo.

Ora mbabarake perasaan sejatine sampeyan marang wong diwasa kayane naluri wiwit umur pitung utawa wolu lan luwih.
- George Orwell



Salah sawijining sebab utama yaiku amarga kita pengin tundhuk karo masyarakat sing biasane nolak pangrasa ora dikarepake.

Sistem pendhidhikan kita cenderung ana ing wujud 'siji ukuran cocog karo kabeh' ing endi individualitas berjuang mekar ing tengah kurikulum sing ketat sing diatur dening badan pamrentah. Ora ngrasakake emosi lan kekarepan saben siswa, nanging nyoba nyandhang pasak kothak ing bolongan sing bunder. Mula, para mudha kita diajari supaya ndhelikake awake dhewe supaya bisa akur.

Jagad perusahaan bisnis gedhe pancen ora bakal ana gandhengane karo perasaan. Perusahaan pengin jinis karyawan tartamtu sing apik, ora ngganggu, paribasan 'pemain tim' sing kerja keras lan apik ing mikir kritis . Dheweke ora seneng nyewa wong sensitif sing nggunakake usus kanggo nuntun keputusan.

pratandha manawa dheweke dudu sampeyan

Sanajan ing kulawarga lan kanca, kita mesthi ora bisa nyebutake rasa sejatine kita . Yen kita yakin manawa kabeh bakal bertentangan karo wong liya, kita bisa milih ora nggatekake lan nganggo topeng supaya bisa ditampa kanthi bener.

Institusi sosial lan sosial liyane kayata media lan pamrentah kabeh katon nggawa budaya nahan lan nyegah.

Coba aja kesasar mbandhingake awake dhewe karo wong liya. Temokake hadiah sampeyan lan ayo sumunar!
- Jennie Finch

Alesan utama liyane kenapa kita ora nggatekake emosi amarga kita sibuk banget yen pengin dadi wong liya.

napa penting supaya tepat waktu

Ing kepengin mbandhingake awake dhewe karo wong liya kayane tuwuh dadi proporsi epidemi kanggo faktor-faktor sing jembar banget ing kene.

Nanging asile yaiku supaya kita ora ngerti apa sing dicritakake dening perasaan sing sejatine dikepengini, lan luwih fokus karo apa sing rumangsa kepenginan adhedhasar apa sing ditindakake wong liya lan apa sing diduweni.

Kayane kita wis dadi populasi sing kalebu utamane para konformis sing lali kepiye dadi individu.

Apa Kita Mung Ora Ngerti Karo Perasaan?

Yen ana wong sing takon apa wedi utawa sedhih iku apik utawa ora apik, sampeyan kanthi naluri bakal ujar manawa dheweke ala. Mikir maneh…

Perasaan, kanthi dhewe, ora positif utawa negatif.

Yen sampeyan sedhih, iku kalebu wujud lara emosi lan bisa, kanthi nganggo cara akeh, padha karo rasa nyeri fisik sing sampeyan rasakake nalika ngethok driji utawa nyuda lutut.

Nanging rasa sakit mung minangka sinyal sing ngandhani otak sampeyan yen ana sing salah yaiku potongan utawa lebam sing dadi masalah sing kudu ditindakake awak.

Kajaba iku, perasaan mung minangka sinyal saka batin sampeyan menyang pikiran sampeyan yen ana sing ora pas. Ora kaya rasa nyeri fisik, nanging masalah sing ndasari asring eksternal.

Nanging pangrasa ora bisa diabaikan, sanajan ora adil utawa ora ngucapke matur nuwun.
- Anne Frank

Nalika awak bisa ngobati akeh penyakit fisik tanpa intervensi, ora bisa diarani masalah emosi. Sampeyan ora mung bisa nglirwakake rasa sedhih kanthi ngarep-arep bakal ilang, amarga sampeyan kudu ngatasi sebab utama, kayadene awak ora duwe masalah fisik.

Aku uga menehi saran supaya akeh wong sing nganggep perasaan ora logis, ora rasional, lan ora nulungi njupuk keputusan . Nanging, dheweke golek pitulung njaba lan informasi sing kudu didhasarake.

Nanging, perasaan kita ora winates karo informasi sing bisa ditindakake kanthi gampang, nanging perpustakaan kenangan lan ilmu sing luwih gedhe disimpen ing semaput .

Dadi, kasunyatane, emosi bisa uga menehi bayangan sing luwih akurat kanggo kabeh pro lan kontra ing kahanan sing bisa uga ora bisa dingerteni kanthi logis.

Kesimpulane yaiku, yen pikiran logis sampeyan utamane migunani ing sawetara kedadeyan, nanging winates ing wong liya. Mangkono, perasaan lan pikirane sampeyan kudu digunakake bebarengan kanthi macem-macem derajat.

Iku dudu perasaan UTAWA logika yaiku perasaan LAN logika.

Sinau Ngrungokake Rasane

Yen wis ngerti pentinge ngrungokake perasaan, mula dadi latihan kanggo sinau babagan carane.

Proses iki nduweni kamiripan karo sinau basa anyar - butuh wektu suwe kanggo ngerti apa sing dicritakake lan kepiye tanggapan paling apik. Dadi aja ngarep-arep bisa nguwasani sewengi!

Langkah kaping pisanan saka proses kasebut yaiku sinau mbedakake macem-macem emosi sing bisa diduweni. Ora cukup kanggo nggabungake kabeh perasaan negatif dadi sedhih, wedi utawa nesu lan kabeh sing positif dadi kebahagiaan, kabungahan utawa katresnan sing dibutuhake kanggo ngembangake kosa kata emosi kanggo ngerti apa sing dicritakake.

aku putus karo dheweke lan getun

Coba meri lan meri, kayata akeh wong sing kepengin ngerti bedane. Nanging beda-beda ing sawijining cara sing penting banget: rasa iri yaiku apa sing sampeyan rasakake nalika sampeyan kepenginan duwe wong liya, nanging rasa cemburu yaiku perasaan sing sampeyan rumangsa yen ana ancaman yen sampeyan bakal kelangan barang sing wis ana.

Sampeyan bisa meri marang sesambetan wong liya sing sampurna, nanging sampeyan ora bisa meri, amarga ora ana ancaman kanggo sampeyan.

Nemtokake perasaan sampeyan, yaiku langkah pertama sing penting kanggo sinau saka dheweke.

Awak sampeyan bisa menehi pitunjuk babagan apa sing sampeyan rasakake, sanajan kudu dielingi manawa ekspresi fisik sing padha kedadeyan kanggo emosi sing beda banget.

Contone, rasa seneng lan kuatir nuduhake sawetara unsur fisik sing padha: telapak tangan kringet, jantung sing balap, lan sensitivitas kanggo swara lan cahya sing luwih gedhe. Nanging yen kuatir bisa menehi weteng sing ora tenang, iki dudu gejala sing mesthi ana gandheng cenenge.

Dadi, sampeyan kudu nggabungake pikirane, perasaan fisik, lan isyarat kahanan kanggo mbantu sampeyan ngatasi apa sing sampeyan alami.

Sakit kepala biasa sinonim karo stres lan ketegangan, ringan kepala kanthi kejut, lan mual kanthi njijiki. Dadi, delengen apa sing dicritakake awak sampeyan.

Cara Ngatasi Roso Luwih Apik

Sawise sampeyan ngerteni apa sing dirasakake saben wong, langkah sabanjure yaiku nemokake sebab utama.

ngendi kanggo ketemu ing tanggal kapisan

Apa sampeyan kudu rumangsa cemburu amarga keterbukaan pasangan sampeyan karo wong liya, sampeyan kudu takon marang sapa pihak katelu sing sampeyan cemburu lan apa sing dienggo lan pasangan sampeyan sing ngancam banget.

Bisa uga dheweke ngrembug masalah karo wong tuwa utawa sedulur tinimbang sampeyan. Kaping pisanan, takon dhewe apa sebabe kasunyatane kasebut ngancam hubungan sampeyan. Mungkin sampeyan rumangsa yen sampeyan lan pasangan ora duwe karukunan sejati amarga sejatine sampeyan ora bisa komunikasi sak karepmu kaya sing dikepengini.

Pikiran minangka bayangan saka perasaan - mesthi luwih peteng, empiris lan luwih gampang.
- Friedrich Nietzsche

Banjur, pikirake babagan cara sampeyan bisa ngrampungake karo cara sing ora konfrontasi.

Pungkasan, pikirake tindakan apa sing bisa ditindakake kanggo ngrampungake masalah kasebut. Ing kasus iki, sampeyan lan pasangan bisa uga luwih terbuka karo siji liyane, utawa sampeyan mung milih nampa manawa pasangan sampeyan duwe ikatan liyane sing raket lan iki dudu gejala hubungan sing gagal.

Langkah iki bertentangan karo pendekatan sing biasa ditindakake, yaiku ngeculake perasaan sampeyan kanthi cara sing ora produktif (kayata duwe saurutan) utawa kanggo nahan. Opsi kasebut ora nuduhake solusi.

Nggabungake Raos Sampeyan Saben Urip

Ing jalur iki, penting kanggo ngrembug babagan cara sampeyan supaya perasaan lan emosi bisa nuntun sampeyan saben dina.

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu dielingi yaiku perasaan sampeyan minangka refleksi terus babagan cara sing sampeyan pilih ing urip cocog karo batin sampeyan. Tegese, dheweke bakal menehi sampeyan ngerti yen sampeyan nyimpang saka dalan sing dikarepake ati lan moral sampeyan.

Kanthi dipikirake, sampeyan kudu miwiti sinau percaya ing awak dhewe lan ngerti manawa apa sing sampeyan rasa bisa dadi pandhuan sing paling apik.

Kepercayaan iki meh padha karo otot - bisa dikuwatake suwe-suwe nalika sampeyan makarya kanthi luwih akeh.

Dadi, saranku supaya ora sithik. Miwiti ngrungokake emosi sampeyan ing kahanan sing ora ana risiko lan banjur njupuk keputusan sing bisa uga ana konsekuensi sing luwih jembar.

kenapa aku wedi banget karo sesambetan

Mungkin sampeyan krasa kendel karo wates kutha utawa kutha sing abu-abu, waca apa sing dicritakake dening perasaan sampeyan lan tindakake babagan iki. Metu menyang deso utawa pantai lan mlaku-mlaku, utawa golek tentrem ing taman utawa kebon.

Cukup percaya manawa apa wae sing wis direncanakake dina iki, sampeyan wis diwenehi pesen penting lan saiki kudu ditindakake.

Yen sampeyan luwih seneng karo perasaan sampeyan - luwih becik sampeyan bisa ngerteni lan mbedakake ing antarane, luwih becik sampeyan supaya bisa nuntun sampeyan njupuk keputusan sing luwih gedhe lan luwih gedhe.

Raos sampeyan dewa. Nyawa iku candhi sampeyan.
- Chanakya

Dadi, kanggo ngrampungake langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni supaya bisa nggunakake perasaan:

  • Langkah 1 - rungokake perasaan sampeyan (kalebu latihan kanggo ngerti saben wong)
  • Langkah 2 - pikirake sebab utama perasaan sampeyan (sapa, kenapa, kenapa?)
  • Langkah 3 - coba golek cara kanggo nggayuh résolusi supaya perasaan sampeyan bisa surut (yen ora ditindhes)
  • Langkah 4 - laku, laku, praktek

Sampeyan ora kudu uwal saka perasaan sampeyan, utawa aja ndhelikake nalika dingerteni kanthi bener, bisa dadi sumber kawicaksanan sing gedhe. Sampeyan duwe kesempatan dina iki, lan saben dina, nemokake kapercayan lan kekarepan utama lan urip miturut.