Apa sing kudu Sampeyan lakoni? 170 Saran Asli.

Ana akeh artikel apik sing bisa mbantu sampeyan nemokake jinis urip sing pengin ditindakake.

Heck, yen sampeyan lagi golek, waca pandhuan iki sing apik banget .





Nanging ngluwihi saran umum babagan nggoleki ing jero lan takon apa sing nggawe sampeyan semangat lan ngisi semangat, sampeyan bisa uga penginsaran nyata.

Sampeyan lagi bejo.



Mangkene 170 perkara sing bisa ditindakake sajrone urip sampeyan.

Mesthi, kabeh meh kabeh kalebu saran karir / kerja, nanging sampeyan ngarep-arep golek.

Pungkasan, karir sampeyan minangka bagean penting ing urip sampeyan lan mbenerake iku penting kanggo urip sing paling bisa ditindakake.



Lan iki adoh saka dhaptar lengkap, nanging sampeyan kudu mbantu ngerti babagan bidang tugas sing bisa ditliti kanthi luwih rinci.

20 Pakaryan Kanggo Wong sing Seneng Alam

Yen sampeyan seneng banget nalika ana ing njaba alam, sampeyan bakal seneng banget lan kepenak saka salah sawijining peran kasebut:

1. Park ranger - mbantu ngrawat taman negara lan negara lan masarakat sing ngunjungi.

2. Nelayan - manawa metu ing segara sing dhuwur utawa ing saubengé pesisir kita, nulungi panganan segara ing piring dhahar wong.

3. Tukang lebah - tawon ora mung nyedhiyakake madu sing enak, nanging uga bisa digunakake kanggo mbantu tanduran polinasi. Lan sampeyan bisa golek dhuwit kanggo ngopeni.

4. Petani / buruh tani - kalebu ternak utawa tanduran, ana akeh peran ing peternakan.

5. Gardener - njaga kebon wong supaya paling apik kanthi nggunakake ilmu lan katrampilan.

6. Arsitek lanskap - ngrancang lan ngawasi nggawe kebon lan ruang ijo anyar.

7. Konservasi - ana akeh karier adhedhasar konservasi ruang alam bébas lan makhluk sing ana ing kono.

8. Ahli ekologi - makarya kanggo survey lan nyinaoni populasi liar kanggo tanduran lan kewan kanthi macem-macem tujuan.

9. Manajer alas - alas sing sehat asring mbutuhake pengawasan manungsa supaya bisa digunakake kanthi bener kanggo pedunung lan wong liya.

10. Ahli geologi - nggarap watu, mineral, lan fosil, sampeyan bakal mbantu luwih ngerti proses sing ana ing Bumi.

11. Botani - makarya ing lapangan lan ing lab, sampeyan bisa mbantu nyinaoni tanduran sing ana ing sekitar kita.

12. Arkeolog - temokake, gali, lan sinaoni artefak sing nyritakake babagan sejarah kita.

13. Ornithologist - ngerteni manuk kaya sing ora ana liyane nalika sampeyan sinau prilaku lan kabiasaan.

14. Ahli ilmu hidrologi - banyu bakal dadi medium keahlian sampeyan nalika sampeyan njamin sumber daya penting iki bisa dikelola kanthi efektif.

15. Penjaga pantai - dadi ing antarane wedhi lan ombak surfing nalika sampeyan menehi keamanan lan keamanan sing penting kanggo para petugas ing segara kita.

16. Pegawe pusat kebon - sakiwa-tengene tanduran lan wong nalika mbantu ngrampungake lan adol pasokan kebon menyang masarakat.

17. Oceanographer - sinaoni segara kanthi rinci lan jero, lan mbantu kita ngerti ekosistem lan sumber daya sing penting iki.

18. Penjaga tanah - digunakake kanggo perkebunan sing luwih gedhe, sampeyan bakal bisa ngurus macem-macem tanduran lan habitat.

19. Manajer kebon anggur - ngasilake sawetara anggur sing paling apik, sampeyan kudu mesthekake yen panen lan panen bisa lancar.

20. Konsultan pertanian - ngewangi para tani nindakake perkara kanthi luwih irit lan ngasilake dhuwit luwih akeh kanggo ngunjungi desa.

10 Pakaryan Kanggo Penyayang Kewan

Apa sampeyan luwih seneng kumpulane kewan tinimbang karo wong liya? Sampeyan bisa uga kudu nindakake perkara kaya iki sajrone urip sampeyan.

1. Walker asu - pooches pet kita kudu olahraga rutin lan sampeyan bisa nulungi dheweke.

2. Vet - nyedhiyakake perawatan kesehatan sing penting kanggo kewan ing lingkungan domestik lan pertanian.

3. Ahli Zoologi - sinaoni kewan galak ing kahanan sing ditahan supaya kita luwih ngerti.

4. Zookeeper - pitulung kanggo ngurus kewan sing dicekel supaya bisa urip kanthi tentrem lan tentrem.

5. Pakaryan rehabilitasi kewan - nulungi kéwan ingon lan kéwan liar kanggo pulih amarga cilaka utawa lara.

6. Peternak - mbantu ngasilake generasi kewan ingon ing lingkungan sing aman lan tresna.

7. Pelatih segawon - apa kewan sing nyusahake utawa kewan perawatan medis, sampeyan mbantu nglatih segawon supaya bisa tumindak tartamtu.

8. Pelatih / penolong ekuestrian - wiwit nglatih jaran nganti ngrawat, ana akeh kesempatan ing sektor berkuda.

9. Groomer - njaga kewan kewan sing paling apik kanthi mbantu ngrampungake jas, kuku, lan untu.

10. Buruh papan perlindungan kewan - sawetara kewan susah nilar utawa digawa lunga saka sing duwe, nanging sampeyan bisa nulungi dheweke.

10 Pakaryan Kanggo Wong sing Pedhuli Wong Liyane

Yen sampeyan pengin dadi sumber pitulung lan panglipur kanggo wong liya sing mbutuhake, coba pikirake salah sawijining karir kasebut.

1. Tenaga kerja - dadi akeh sektor amal sing melu peduli karo wong liya.

2. Buruh sosial - macem-macem setelan, nanging kabeh bisa mbantu wong lan kulawarga ngatasi masalah.

3. Asisten taman kanak-kanak - kerja bareng karo bayi lan bocah cilik ing wayah awan kanthi dolanan karo bocah-bocah lan mbantu perkembangane.

4. Perawat omah omah - manawa kanggo wong tuwa utawa wong sing ora bisa ngurus awake dhewe, sampeyan bisa mbantu nyampurnakake urip.

5. Pengasuh / Pasangan - dadi pengasuh khusus kanggo bocah-bocah kulawarga lan nulungi dheweke bisa maju subur.

sing menang brock lesnar utawa goldberg

6. Bidan - bantu nggawa urip anyar ing jagad iki nalika sampeyan ngrawat ibu lan bayi nalika lair.

7. Perawat - makarya ing macem-macem lingkungan, sampeyan bakal dadi jalur urip kanggo wong-wong sing butuh perawatan sampeyan.

8. Penasihat - kadang kita butuh wong sing diajak ngobrol sing bisa nulungi kita sajrone kahanan sing angel. Apa sampeyan bisa dadi wong kasebut?

9. Terapis - wiwit musik lan seni, nganti luwih tata cara prilaku sing luwih spesifik, terapi ana macem-macem jinis.

10. Buruh dhukungan - apa wae dhukungan sing dibutuhake wong liya, sampeyan bisa uga kasedhiya.

10 Karir Kanggo Wong Energi Dhuwur

Yen sampeyan dadi wong sing subur ing kahanan energi sing luwih dhuwur, luwih becik sampeyan mikir babagan kerja kaya kasebut.

1. Penari - sampeyan kudu bugar lan siyap kanggo latihan kanthi nyempurnakake rutinitas sampeyan.

2. Pimpinan perjalanan petualangan - jupuk klompok wong ing petualangan sing ora bakal dilalekake.

3. Pandhuan backpacking - atur lelungan kanggo wong sing pengin nemu ing njobo gedhe, nanging kurang ngerti kepiye.

4. Pemimpin kemah bocah - bocah bakal tetep jempol nalika sampeyan yakin kabeh bisa mlaku kanthi lancar.

5. Penghibur - kanggo bocah utawa wong diwasa, penghibur sing apik mbutuhake tenaga lan semangat sing dhuwur.

6. Petugas pemadam kebakaran - sampeyan bakal mbukak adrenalin nalika ngirit wong lan ngatasi kebakaran ing tugas sing dhuwur iki.

7. Penyelamat gunung - sampeyan kudu ngerti babagan sampeyan supaya bisa nulungi wong sing butuh ing njobo ruangan.

8. Stockbroker - minangka karir sing cepet banget kanthi tekanan, mula sampeyan butuh tas energi.

9. EMT / paramedic - karir liyane sing uripe bisa urip apik lan tangane asring dadi intine.

10. Penjual - wong sing dodol tenan nuwuhake ati lan jiwa ing janjine.

10 Pakaryan Kanggo Wong sing Seneng Golek Tangan

Apa sampeyan wong sing praktis banget sing ora nate luwih seneng tinimbang nalika golek gaweyan fisik? Karir kasebut cocog kanggo sampeyan.

1. Tukang kayu - kayu bakal dadi medium sing sampeyan garap.

2. Mekanik - kanggo mobil, pit, mesin industri, utawa liya-liyane, sampeyan kudu reget tangan.

3. Pelukis / dekorator - ngewangi wong ngowahi omah dadi omah, sampeyan bakal nindakake macem-macem proyek.

4. Tukang cukur rambut / hairstylist - mbantu wong supaya tampil paling apik kanthi nggunakake gunting menyang rambut.

5. Mixologist - nggawe omben-omben lan koktail sing paling apik kanthi nggunakake katrampilan lan bakat.

6. Tukang pipa - sampeyan bakal tugas supaya mili ... kanthi harfiah.

7. Tukang Listrik - kita nganggep paling penting saiki, nanging sampeyan bakal nggawa cahya lan panas lan hiburan menyang omah lan papan komersial.

8. Tukang - ngrewangi mbangun jagad saubengé, sampeyan butuh katrampilan sing akeh.

9. tukang las - sampeyan kudu nggabungake logam lan mbentuk kabeh jinis struktur.

10. Operator kamera - apa ing TV utawa film, sampeyan bakal nulung prekara sing terus ditonton saben wektu.

25 Pakaryan Kanggo Jiwa Kreatif

Yen sampeyan minangka wong sing duwe bakat kreatif lan pengin digunakake, coba salah sawijining peran kasebut.

1. Editor video - njupuk cuplikan mentah lan nggawe ayu iku sawijining trampil.

2. Direktur video - mesthekake yen foto sing dijupuk bener kanggo macem-macem jinis video penting.

3. Desainer grafis - nggarap macem-macem proyek, sampeyan bakal mbantu nggawe pesen visual sing menang.

4. Ilustrator buku - sampeyan bakal nangkep inti buku lan menehi urip ing format visual.

5. Desainer mode - kita kabeh nganggo sandhangan, lan sampeyan bisa mbantu ngrancang.

6. Panulis lepas - akeh perusahaan butuh panulis bakat kanggo macem-macem tujuan.

7. Panulis - apa ora mung nulis buku lan nerbitake?

8. Fotografer - sampeyan lan kamera bisa njupuk wektu lan njupuk gambar sing nganggo sewu tembung.

9. Tukang ngaput / tukang ngaput - yen ana sing butuh klambi ndandani utawa ganti, sampeyan bakal bisa nylametake.

10. Arsitek - ngrancang bangunan sing dipanggoni ing antarane kalebu bakat sing kreatif banget.

11. Kurator seni - milih apa sing bakal ditampilake lan kepiye rahasia nggawe pameran sing apik.

12. Artis - lumantar akeh medium, seni bisa ngasilake dunia ing sekitar kita.

13. Desainer produk - saben produk ing omah diwiwiti kanthi desain sing ana ing pikirane.

14. Kreatif pariwara - dadi otak ing mburine kampanye pemasaran sing efektif kanthi nggawe ide lan nuwuhake semangat.

15. Desainer interior - ing omah utawa ing ruangan umum, supaya tampilan sing tepat penting kanggo nggayuh swasana sing dikarepake.

16. Kartunis - disenengi bocah lan wong diwasa, kartun utawa novel grafis sing apik banget minangka cara kanggo ilang ing sawijining crita.

17. Animator - nggambarake gambar minangka seni dhewe lan nggawe wong seneng banget.

18. Ceramist - nggarap lempung, sampeyan bisa nggawe obyek sing migunani lan seni sing apik banget.

19. Upholsterer - kain sing kita lenggah lan dienggo kudu tampil apik lan kepenak lan sampeyan bisa mbantu kalorone.

20. Komposer - kita ora mung ngomong musik klasik ing kene, sampeyan bakal kaget amarga panjaluk komposer sing apik.

21. Artis dandanan - wiwit saka panggung nganti layar amba, dandanan mbantu karakter supaya bisa urip.

22. Desainer kostum - kaya dandanan, kostum sing dienggo wong penting banget kanggo nyritakake.

kok wong lanang panas lan adhem

23. Desainer / produsen perhiasan - sawetara barang sing paling larang regane yaiku barang sing paling cilik, lan ana sing kudu ngrancang lan nggawe.

24. Artis swara - ngutangi swara menyang karakter utawa iklan utawa liyane sing bisa nantang lan menehi hadiah.

25. Aktor / aktris - nulungi crita kanthi mujudake wong liya.

10 Pakaryan Kanggo Wong sing Seneng Mulang

Apa sampeyan duwe tujuan lan makna kanggo nuduhake ilmu lan kawicaksanan karo wong liya? Sampeyan bisa uga kudu nindakake perkara kaya mengkene ing urip.

1. Guru - apa kita kudu ngomong maneh?

2. Instruktur ski - nulungi wong nguwasani lereng.

3. Instruktur Watersports - wiwit surfing menyang dayung, sampeyan bisa nulungi trampil.

4. Pelatih olahraga - kabeh olahraga butuh pelatih sing apik kanggo nyengkuyung bakat mentah lan mbantu individu lan tim menang.

5. Tutor pribadi - nulungi individu kanthi kabeh umur sinau ujian supaya bisa lolos.

6. Guru instrumen musik - nuduhake wong carane nggawe musik kanthi nguwasani instrumen tartamtu.

7. Operator kursus profesional - kabeh industri duwe kursus kanggo mbantu wong ngembangake katrampilan lan kursus kasebut mbutuhake wong sing mbukak.

8. Instruktur nyopir - mobil tanpa sopir adoh banget, mula masarakat isih butuh wong sing nuduhake kepiye carane nyopir kendharaan (bisa uga dudu mobil).

9. Instruktur mabur - kaya mobil, wong sing pengin sinau mabur butuh guru sing berpengalaman kanggo nuduhake tali.

10. Pelatih urip - pokoke, sampeyan bisa mbantu mulang wong supaya bisa nambah urip, apa wae sing dibutuhake.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

10 Karir Kanggo Wong sing Seneng Nggarap Nomer

Apa sampeyan individu sing numerik banget? Apa sampeyan seneng nantang manipulasi nomer lan data? Coba wenehi tugas minangka salah sawijining:

1. Akuntan - mbantu bisnis supaya bisa entuk finansial kanthi ngurus bukune.

2. Analis investasi - goleki investasi apa sing paling bisa ngasilake sing apik.

3. Acacia - mbantu bisnis lan individu netepke lan ngatasi risiko finansial lan kahanan sing durung mesthi.

4. Statistik - mbantu mbukak nomer lan konfirmasi asil prekara kayata uji coba ilmiah.

5. Ilmuwan data - mbantu nggawe model kanggo nggawe data amba kanthi macem-macem cara.

6. Analis data - ngekstrak makna lan pesen saka kumpulan data supaya bisa ditindakake miturut dhisik.

7. Insinyur - istilah iki kalebu karier sing akeh, nanging kabeh butuh bakat kanggo nomer.

8. Ekonom - ekonomi minangka masalah sing rumit, nanging sampeyan bisa mbantu bisnis lan institusi supaya luwih ngerti.

9. Perencana / penasihat finansial - mbantu individu ngatur dhuwit kanthi efisien supaya bisa luwih angel.

10. Analis riset pasar - iki kalebu paneliti lan ngerti pesen ing endi perusahaan bisa nggawe produk lan target pelanggan kanthi luwih efektif.

10 Pakaryan Kanggo Wong sing Seneng Lelungan

Apa sampeyan ora nate ngrasakake luwih akeh konten tinimbang nalika njelajah macem-macem wilayah ing negara lan jagad iki? Napa ora golek karir ing salah sawijining bidang:

1. Pandhuan wisata - yen sampeyan wis ngerti carane nggawe tur, ora ana sing ngalang-alangi sampeyan supaya bisa pindhah ing saindenging jagad saka kutha menyang kutha lan saka daya tarik menyang atraksi.

2. Tenaga kapal pesiar - dadi bagean saka kru sing nulungi wong santai lan seneng nalika mandheg ing tujuan ing saindenging jagad.

3. Pramugari - tulungake wong supaya bisa mlaku ing perjalanan sing paling apik nalika sampeyan mlumpat saka sisih liya menyang sisih liyane.

4. Pilot - nggawa penumpang kanthi aman menyang titik pungkasan lan jelajahi jagad kaya ngono.

5. Angkatan bersenjata - tentara, angkatan laut, lan angkatan udara duwe karier lan akeh sing kalebu unsur plancongan.

6. Wartawan - sampeyan bakal kaget yen crita sing apik bisa ditrapake kanggo sampeyan, ing saindhenging negara lan internasional.

7. Nyilem komersial - keahlian ing jero banyu regane larang banget lan dibutuhake ing samodra lan segara ing saindenging jagad.

8. Layanan intelijen - James Bond bisa ngumbara jagad iki, lan sampeyan uga bisa.

9. Pangembangan internasional - ana akeh peran sing bisa mbantu negara supaya bisa kerja bareng lan berkembang.

10. Ajar basa Inggris - wong ing saindenging jagad padha sesambat kanggo sinau basa Inggris lan sampeyan bisa dadi wong sing mulang.

15 Pakaryan Kanggo Sing Paling Kasedhiya

Apa sampeyan duwe rincian babagan? Apa sampeyan mesthi dadi ndhuwur kabeh sing kudu ditindakake? Banjur lapangan kerja kayata bakal cocog kanggo sampeyan:

1. Asisten eksekutif / PA - uripe eksekutif bisnis pancen sibuk lan dheweke butuh wong kaya sampeyan kanggo mbantu ngatur.

2. Perancang perkawinan - minangka dina paling gedhe sajrone uripe wong lan kadhang kala mbutuhake tangan pambiyantu supaya bisa mlaku kanthi lancar.

3. Manajer proyek - ing kabeh sektor bisnis lan liya-liyane, manajer proyek sing apik regane emas.

4. Pustakawan - apa sampeyan cukup diatur kanggo ngawasi ewu, bisa uga jutaan buku?

5. Archivist - museum dipasrahake akeh barang sing regane larang regane asring dikategorikake lan liya-liyane.

6. Pustakawan - makarya kanggo nyusun informasi saka macem-macem sumber, sampeyan kudu duwe katrampilan organisasi sing apik banget.

7. Manajer acara - ora ana kedadeyan sing ajaib, dheweke mbutuhake keahliane wong sing ngerti cara nggawe.

8. Merchandiser - entuk dodolan paling akeh ing toko minangka katrampilan amarga sampeyan duwe papan winates kanggo bisa digunakake.

9. Manajer logistik - yen ana barang sing dipindhah ing saindenging negara utawa jagad, mula kudu diatur kanthi apik.

10. Editor - manawa kanggo koran, majalah, utawa situs web, editor kudu ngontrol supaya bisa diterbitake tepat waktu.

11. Penyelenggara festival - akeh wong ing lapangan sing duwe musik langsung… apa sing bisa salah? Ora ana apa-apa yen ana penganjur sing apik.

12. Sejarawan - nemokake rahasia ing jaman biyen ora gampang lan sampeyan kudu tliti kanthi tliti.

13. Surveyor - ngerti babagan tanah, wates, panggunaan, lan prekara liyane mbutuhake pendekatan sistematis.

14. Sekretaris hukum - prekara ukum bisa gumantung karo rincian cilik mula prelu diatur kanthi tliti.

15. Penyelenggara profesional - ya, iki nyata amarga masarakat bakal mbayar dhuwit kanthi becik supaya ana wong sing ngatur urip.

10 Karir Kanggo Wong sing Kesehatan lan Kesehatan

Yen sampeyan dadi wong sing kesehatan lan kesehatan dadi prioritas utama, kerja kayata bisa cocog karo sampeyan.

1. Pelatih pribadi - akeh wong sing butuh pitulung lan tuntunan nalika sehat lan sehat. Sampeyan bisa dadi wong kasebut.

2. Ahli Nutrisi - ngewangi wong golek rencana mangan sing bisa migunani banget.

3. Instruktur yoga - yen nuntun wong liwat rutinitas yoga kaya ide swarga sampeyan, bisa dadi kasunyatan.

4. Terapis pijet - pijet bisa ngobati rasa nyuda lan rasa lega uga menehi mupangat.

5. Instruktur fitness - apa luwih becik mulang kelas babagan perkara kayata muter utawa Zumba?

6. Fisioterapis - ngewangi wong supaya bisa ngalahake niggles lan rasa lara iku penting banget kanggo kesejahteraan lan uga bisa dadi luwih becik kanggo sampeyan.

7. Terapis fisik - yen ana sing butuh tenaga maneh sawise lara utawa cilaka, sampeyan bisa melu prelu banget.

8. Instruktur renang - mulang wong carane nglangi lan malah meksa munggah menyang level persaingan bisa dadi cara sing nyenengake kanggo urip sampeyan.

9. Wasit / wasit / hakim - kenapa ora melu pertandingan lan game kanthi menehi penilaian?

10. Pamilik toko panganan kesehatan - yen ana wong sing butuh tuku barang-barang kesehatan sing penting, bisa uga sampeyan bisa menehi.

15 Pakaryan Kanggo Wong sing Seneng Panganan / Ngombe

Apa sampeyan ngrasakake kuncup amarga bisa nggarap panganan lan ngombe supaya bisa urip? Pakaryan kasebut bakal dadi impen sampeyan:

1. Koki - gawe pasugatan sing enak kanggo disenengi wong, apa sing luwih apik?

2. Baker - dadi ahli roti, kue, lan kue-kue.

3. Kritikus panganan - ana sing kudu mutusake restoran sing menehi panganan sing paling apik lan yen bisa ngimpi, sampeyan kudu dadi kritikus panganan.

4. Cheesemonger - yen keju minangka panganan sing disenengi, gaweyan dadi karier.

5. Ngicipi rasa - wiwit saka supermarket nganti restoran, panguji rasa ngatasi produk sing paling apik sing bisa dipasarake.

6. Caterer - panganan minangka landesan akeh kedadeyan lan ana sing kudu nyedhiyani. Napa sampeyan ora?

7. Taster anggur - ngerti babagan musim semi sing paling apik, penting banget kanggo milih sing dipilih sing arep didol.

8. Chocolatier - apa sampeyan seneng karo coklat? Banjur kenapa ora nggawe coklat dadi tugas sampeyan kabeh?

9. Instruktur masak - ewu kelas masak saben dinane dilakoni lan kabeh padha butuh instruktur. Utawa kepiye nggawe video instruksional kanggo dilebokake online?

10. Jagal - akeh wong sing nggawe daging dadi pusat panganan lan dheweke percaya karo tukang daging lokal supaya bisa ngethok paling apik.

11. Tukang Ikan - nggawa iwak saka saindenging jagad menyang komunitas lokal kanthi dadi tukang iwak.

12. Panulis buku masak - nggawe koleksi resep dhewe lan adol minangka buku masak.

13. Blogger panganan - tulis babagan panganan kanthi online lan bangun ing ngisor iki kanggo promosi blog sampeyan.

14. Gawe merek panganan sampeyan dhewe - apa bakal nggumunake ndeleng produk sing digawe ing rak supermarket?

15. Ilmuwan panganan - kerja bareng karo perusahaan utawa organisasi kanggo njamin kualitas panganan, netepake nilai nutrisi, lan nggawa produk anyar menyang pasar.

10 Karir Kanggo Wong sing Seneng Ilmu

Ora ana pungkasane jinis pekerjaan sing bisa ditindakake para pecinta ilmu pengetahuan. Sejatine ana ewonan sing bisa dipilih, lan mung sawetara.

wenehi topik sing bakal dakkandhakake

1. Manajer uji coba klinis - mbantu mbukak panelitian ilmiah sing penting kanggo nerusake pangerten bab tartamtu.

2. Ahli biologi kelautan - sinaoni kewan lan tanduran sing nyebut samodra minangka omah.

3. Volcanologist - sinaoni sawetara fitur sing paling mbebayani lan narik banget ing planet kita.

4. Ahli astronomi - goleki njaba jagad kita kanggo nyinaoni kabeh jagad raya.

5. Meteorologis - kita kabeh ngomong babagan cuaca, nanging sampeyan bisa mbantu modhél lan prédhiksi.

6. Asisten laboratorium - mbantu eksperimen ilmiah sing ana ing laboratorium.

7. Mikrobiologis - metu mikroskop kasebut lan sinaoni makhluk urip sing sithik banget yen bisa dideleng.

8. Ahli fisika partikel - kerja supaya luwih ngerti babagan barang-barang sing digawe kanthi nyinaoni partikel sing nggawe materi.

9. Ilmuwan sosial - masarakat lan masarakat sing ana ing kana narik kawigaten. Sampeyan bisa sinau lan model samubarang kayata prilaku lan populasi.

10. Ilmuwan Iklim - Perubahan Iklim nyata lan kedadeyan sadurunge bisa dideleng. Napa ora mbantu sinau lan ngerti pangowahan kasebut.

5 Babagan Liyane sing Bisa Sampeyan Lindakake

Yen sampeyan takon apa sing kudu sampeyan lakoni, nanging sampeyan golek ide sing ora ana gandhengane karo karir sing dibayar, kepiye kaya iki:

1. Dadi bos sampeyan dhewe - ana akeh rute potensial menyang bisnis lan yen sampeyan pancen ora seneng nggarap wong liya, kenapa ora kerja dhewe?

2. Sukarelawan - bisa uga dhuwit ora penting lan sampeyan luwih seneng kepenak karo apa sing sampeyan lakoni. Sukarelawan bisa dadi wangsulan.

3. Wong tuwa - yen sampeyan tresna karo bocah lan pengin ngopeni omah sing mbutuhake omah, sampeyan bisa dadi wong tuwa.

4. Gabung karo komune - bisa uga masarakat tradisional ora kalebu bagean sing sampeyan karepake. Ana macem-macem komunitas alternatif sing bisa gabung.

5. Mbangun omah ing njaba lapangan lan urip ing siti - dadi mandhiri lan nglampahi sedina nggarap lahan lan ngarep.