Sapa grup K-pop pertama? Ketemu Seo Taiji lan Lanang

>

Seo Taiji lan Lanang dianggep sing pertama Klompok K-pop sing umume padha karo klompok K-pop kaya sing kita deleng saiki.

Umume dikreditake lan dipuji amarga dadi titik asal mula klompok K-pop supaya bisa subur lan tuwuh.


Sapa Seo Taiji lan Bocah lanang? Klompok K-pop sing ngganti kabeh

Seo Taiji lan Boys kalebu Seo Taiji, pimpinan klompok kasebut, uga Yang Hyunsuk lan Lee Juno. Nalika debut resmi ing taun 1992, dheweke kabeh umure 20-an; Taiji paling enom lan Juno sing paling tuwa.





Dheweke dikreditake kanthi miwiti industri klompok K-pop lan nggawe dalan kanggo miwiti wong liya.

Masyarakat umum nemokake musik Seo Taiji lan Boys nyenengake banget. Ing wektu kasebut, ora beda karo prekara liyane sing sadurunge ditemokake. Dheweke misuwur amarga nggawe rap rap ing K-pop musik . Ora wedi nyampur lan nggabungake macem-macem genre, kanthi ora sengaja nggawe gaya musik hibrida dhewe adhedhasar rock lan hip-hop.



randy orton kim marie kessler

Klompok K-pop debut ing acara bakat ing taun 1992 kanthi lagune Aku ngerti utawa 'Aku Ngerti', ing ngendi juri ngetrapake prestasine sithik banget. Ing sisih liyane, masarakat pancen seneng banget. Album 'Seo Taiji and Boys' adol udakara 1,5 yuta kopi sajrone mung sebulan dirilis.

Seo Taiji nyiapake lan ngatur kabeh pertunjukane: wiwit nulis musik dhewe, nganti nonton pagelaran lan nggunakake penari back-up dhewe tinimbang milih dhaptar penari stasiun penyiaran.

Ora mung musik, mode operasi, gaya lan koreografi padha pengaruh tren, nanging modele uga. Dheweke asring nganggo mode jalanan Kulon, kalebu klambi gedhe lan topi ember. Dheweke duwe 'swagger' kanggo wong sing unik.



Deleng kiriman iki ing Instagram

Pos sing dituduhake dening Seo Taiji (@seotaijicompany)

carane adoh saka narcissist

Klompok kasebut nulis lirik sing dianggep mbebayani lan mbrontak, amarga asring target pamarentah lan sistem sekolah ing negara kasebut supaya ditindhes. Dheweke uga nampilake gaya busana unik sing ora umum ditonton ing televisi sadurunge. Amarga iki, dheweke ngadhepi akeh pushback saka media lan dewan rating Korea Selatan.

Trio K-pop pensiun ing taun 1996 nalika lagi nggawe album kaping papat. Dheweke diputus dening Seo Taiji dhewe, kaya sing diandharake dening anggota Juno. Pembubaran dadakan nggawe kaget akeh penggemar, sing ngenteni dirilis album anyar kasebut.

Nalika ora ana reuni resmi wiwit iku, Seo Taiji wis nindakake macem-macem lagu wiwit jaman grup K-pop karo brahala liyane. Kanggo mengeti 25 kariré, Taiji nganakake konser BTS , nampilake remix modern, susunan ulang lan mash-up lagu lawas klompoke.

@BTS_twt tampil karo Seo Taiji 'Ide Kelas'. Ana bagean saka mash-up x 'Ora ana ngimpi maneh' amarga kaloro lagu kasebut ngritik sistem pendhidhikan Korea.

Kowe Kudu nonton. #BTSandARMYHistoryDay #PreciousBTSMoments

Kinerja lengkap:
https://t.co/YUbUk2psyq pic.twitter.com/dMKgVJJ8SR

- BTS 12 Menit Cinta (@ GNAOT7) 6 Februari 2021

Sawise Seo Taiji lan Boys dibubarake, Taiji mabur menyang Amerika Serikat. Yang Hyunsuk banjur mbentuk YG Hiburan , sing saiki dikenal minangka bagean saka 'Big 3', yaiku salah siji saka telung label hiburan gedhe ing Korea Selatan saiki.

Lee Juno saiki lagi diadili pidana. Sadurunge, dheweke dihukum luwih saka setaun ing pakunjaran sawise dipidana amarga nyerang seksual lan penipuan.


Uga Waca: 5 brahala K-pop paling tuwa ing taun 2021